Στο επίκεντρο των ερευνών της Αρχής για το ξέπλυμα μπαίνει ξανά ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Δουζόγλου, η υπόθεση του οποίου ανασύρεται από το Αρχείο όπου και την είχε περιθωριοποιήσει η διοίκηση της κυρίας Ζαίρη επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά το διάστημα επί διακυβέρνησης ΝΔ που παρέμεινε επικεφαλής της αρμόδιας Αρχής!

Ο ομογενής επιχειρηματίας από την Βενεζουέλα του Μαδούρο, των Στρατηγών και της μαύρης αγοράς, όπου κάποιοι επιτήδειοι θησαυρίζουν μέσα από εισαγωγές – εξαγωγές και συναλλαγές δολαρίου – τοπικού νομίσματος (!!!), έγινε γνωστός στη χώρα μας λόγω της επενδυτικής του εισβολής στα ακίνητα, από τα σπίτια της Γιάννας Αγγελοπούλου στη Μύκονο μέχρι τα ξενοδοχεία Πεντελικόν στο Κεφαλάρι και πρώην Lydra Marriot στη Λεωφόρο Συγγρού, καθώς και πλήθος άλλων αστικών και επαγγελματικών ακινήτων στο Ψυχικό, στο κέντρο της Αθήνας και στην παραλιακή!

Το περίεργο εκτός των άλλων είναι πως ο επιχειρηματίας Δουζόγλου, ο οποίος σχετίζεται και με παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που εμπλέκεται με το περίφημο σύστημα C4I για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, μολονότι απέκτησε πάρα πολλά πανάκριβα ακίνητα μέσα από εισαγωγή συναλλάγματος ύποπτης προέλευσης όπως προκύπτει από την έρευνα της αρμόδιας αρχής, εντούτοις στην κυριολεξία στη συνέχεια τα «εγκατέλειψε», τα παράτησε να ερημώνουν και ουδέποτε τα αξιοποίησε.

Κάτι που δείχνει να πράττει εσχάτως μέσα από σχέση που φέρεται να έχει διαμορφώσει με την Hilton, όσον αφορά δυο ξενοδοχεία, ένα στο Κεφαλάρι και ένα στο Μικρολίμανο!

Οι 5 επιστολές της Αρχής προς τις αντίστοιχες Αρχές ξένων χωρών

Απόλυτα ηλεγμένες πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης αναφέρουν ότι ήδη την υπόθεση Δουζόγλου «τρέχουν» οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ την εβδομάδα που πέρασε υπήρξαν σοβαρές εξελίξεις και διεθνείς κινήσεις – αναφορές της Αρχής!

Όπως σημειώνουν αξιόπιστοι κύκλοι, στα μέσα της εβδομάδας υπογράφτηκαν από τον επικεφαλής της Αρχής κ. Βουρλιώτη 5 επιστολές που εστάλησαν στις αρμόδιες ανεξάρτητες Αρχές, της Βενεζουέλας, των ΗΠΑ, της Ελβετίας, των Παρθένων Νήσων και της Κύπρου, από τις οποίες ζητείται συνδρομή στην έρευνα για πιθανό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τεράστιου ύψους, διά της παροχής κρίσιμων στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών, οικονομικών – επιχειρηματικών συναλλαγών καθώς και εξωχώριων εταιριών που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπό διερεύνηση υπόθεση!

Το δαιδαλώδες πλέγμα εταιριών στην Κύπρο, το συγγενικό πρόσωπο και το ύποπτο έμβασμα από Βενεζουέλα σε Ζυρίχη!

Μετά από καταγγελίες και στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή της Αρχής για το ξέπλυμα, κατ’ αρχήν διερευνάται στην Κύπρο ένα δαιδαλώδες, όπως το χαρακτηρίζουν, πλέγμα εταιριών στις οποίες εμπλέκεται πρόσωπο πρώτου βαθμού συγγενείας με τον κ. Δουζόγλου, ενώ φέρονται οι εταιρίες αυτές να συνδέονται με άλλα εταιρικά σχήματα στον Παναμά!

Επιπροσθέτως διερευνάται ένα έμβασμα πολλών εκατομμυρίων ύποπτης προέλευσης που ακολούθησε την διαδρομή Βενεζουέλα- Μαϊάμι – Ζυρίχη – Αθήνα και το οποίο θεωρείται κρίσιμο και σημαντικό. Γι’ αυτό άλλωστε διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις ούτως ώστε να ζητηθεί και νομική συνδρομή από την Ελβετία.

Το περίεργο δάνειο πολλών εκατομμυρίων από αμερικανική τράπεζα χωρίς εξασφαλίσεις!!!!

Κατά τις ίδιες πηγές, που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, στο επίκεντρο της έρευνας από την Αρχή έχει τεθεί και ένα δάνειο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που ο ομογενής – εκ Βενεζουέλας- επιχειρηματίας έχει λάβει από Αμερικανική τράπεζα χωρίς την παροχή εγγυήσεων!!!

Γεγονός εξαιρετικά περίεργο να εγκρίνεται χρηματοδότηση και μάλιστα από τράπεζα των ΗΠΑ, χωρίς την παροχή εξασφαλίσεων!!!

Φημολογείται ότι η αμερικανική αυτή τράπεζα συνδέεται με συμφέροντα από τον Παναμά!

Σε κάθε περίπτωση μέσα από την επιστολή που εστάλη από την Αρχή προς την αντίστοιχη ανεξάρτητη Αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών ζητείται η παροχή στοιχείων και διευκρινίσεων σχετικά με τις τραπεζικές συναλλαγές παντός είδους του επιχειρηματία Δουζόγλου στις ΗΠΑ!