Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι, πάει και ο Αύγουστος τελειώνει, αφήνοντας όμως πίσω του μεγάλες καταστροφές, με εκατοντάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα δάσους, μία τεράστια καταστροφή, που όμοιά της δεν είχαμε δει μέχρι τώρα. Και ακόμα ο Έβρος με τα σπάνια δάση του καίγεται…

Έρωτες καλοκαιρινοί: Ο πασίγνωστος παντρεμένος εραστής, η ερωμένη κατευθείαν από τη SL-2 και ο χωρισμένος μάνατζερ

«Το καλοκαίρι είναι η εποχή του παθιασμένου έρωτα, η άνοιξη η εποχή του ρομαντικού φλερτ, το φθινόπωρο η εποχή των μεγάλων ερωτικών αποφάσεων και ο χειμώνας η εποχή των γάμων ή των οριστικών χωρισμών».

Αυτά, σας θυμίζω τα έγραφε προ πολλών ετών ο Γάλλος μυθιστοριογράφος Γκουστάβ Φλομπέρ (1821-1880) που με το έργο του εγκαινίασε μια νέα εποχή στη γαλλική πεζογραφία και ειδικότερα στο μυθιστόρημα, ιδιαίτερα με το πρώτο του μυθιστόρημα, τη «Μαντάμ Μποβαρύ» που ασχολήθηκε με την απιστία και την αγνωμοσύνη.

Όλα αυτά ισχύουν και σήμερα εν έτει 2023.

Και αφού το καλοκαίρι είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, άσχετα εάν ημερολογιακά ξεκινά 1η Σεπτεμβρίου το φθινόπωρο, εμείς θα σας διηγηθούμε μία πολύ -πολύ ερωτική ιστορία, ένα κλασσικό «τρίγωνο Φλομπέρ» με ταραγμένο Ιούλιο και ακόμη πιο ταραγμένο Αύγουστο.

Εκείνος παντρεμένος, σημαίνον πρόσωπο εξόχως προβεβλημένο και επιτυχημένο αλλά και …εξαιρετικά δραστήριος ερωτικά με πολυσχιδείς επιτυχίες, από τραγουδίστριες και δημοσιογραφίνες μέχρι ιδιαίτερες γραμματείς και δικηγορίνες.

Εκείνη, αρκετά νεότερη, προερχόμενη από τον ευρύτερο επικοινωνιακό κλάδο, αλλά κατά γενική ομολογία των ανδρών που τη γνωρίζουν, ανήκουσα στη λεγόμενη Super League-2, ήτοι στη Δεύτερη Κατηγορία.

Προφανώς δεν φταίει η σέξι εμφάνιση, αλλά η καταγωγή της από τα (πολύ) Δυτικά Προάστια της Αθήνας, αν και εμάς οι λεγόμενες «λαϊκές κοπέλες» καθόλου δεν μας χαλάνε. Περί ορέξεως, ουδείς λόγος που λένε.

Το τρίτο πρόσωπο της ιστορίας είναι μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα. Πολύ γνωστός και επιτυχημένος, ιδιαίτερα προβεβλημένος και αυτός, πολύ-πολύ καλά αμειβόμενος και σχετικά πρόσφατα χωρισμένος «από κλίνης και τραπέζης» που λένε και οι δικηγόροι. Ελεύθερος συνεπώς και σε ηλικία κατά την οποία ένας επιτυχημένος άνδρας μπορεί εύκολα να ξαναφτιάξει τη ζωή του, αν φυσικά το επιθυμεί.

Άρα, για την κοπέλα της SL-2 που γράψαμε και έτσι θα την ονομάζουμε πλέον, ήταν το καλύτερο …κελεπούρι, ο «χωρισμένος».

Γυρίζουμε τώρα στην αρχή του καλοκαιριού, όπου ο παντρεμένος-προβεβλημένος, υποσχέθηκε στην κορασίδα «οπωσδήποτε ένα τετραήμερο μόνο για τους δύο μας, εκτός Ελλάδος. Θα επικαλεστώ σοβαρές υποχρεώσεις και θα περάσουμε ονειρικά» της έλεγε και η κορασίδα έκανε …όνειρα!

Πέρασαν τα 4-5 τετραήμερα του Ιουλίου και ο παντρεμένος ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Στα SMS της κορασίδος, έλεγε πως το 4ήμερο θα γίνει οπωσδήποτε «μόλις ξεμπλέξω μωρό μου, βλέπεις τί γίνεται γύρω σου, χαμός, δεν αδειάζω, κάνε υπομονή».

Τα SMS από παρακλητικά και απελπισμένα έγιναν απειλητικά πως θα φύγει τάχα μόνη της διακοπές (Σ.Σ. σιγά, ποιος θα πλήρωνε τις διακοπές εάν πήγαινε μόνη της, ουδείς την πίστεψε, ούτε και ο παντρεμένος φυσικά) και έτσι έφτασε και ο Αύγουστος.

Τελικά το ΣΚ του Αυγούστου αμέσως μετά τις 15 που ήταν Τρίτη δηλαδή στις 19-20, ο παντρεμένος εραστής βρήκε ένα διήμερο και τα ετοίμασε όλα. Πλην όμως η κορασίδα της SL-2 δεν εμφανιζόταν στα τηλέφωνα!

Ο παντρεμένος ανησύχησε μεν αλλά …βολεύτηκε κιόλας αφού πλέον θα είχε έτοιμη τη δικαιολογία: «μωρό μου σου έστελνα συνεχώς και δεν απαντούσες, τί να κάνω τα ακύρωσα όλα!» και εδώ που τα λέμε δεν του έλειπαν και οι περιπέτειες με άλλες …πρόθυμες.

Ώσπου λίγες ημέρες αργότερα, ένας πολύ γνωστός του παντρεμένου-προβεβλημένου του άνοιξε τα μάτια: «καλά δεν είσαι πλέον με την …Τάδε (ανέφερε το όνομα της SL-2);».

«Γιατί το λες αυτό, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, μία χαρά είμαστε!» απήντησε.

«Κούνια που σε κούναγε, αυτή ήταν το ΣΚ με τον …(ανέφερε το όνομα του μάνατζερ)» οπότε ο παντρεμένος τα έχασε εντελώς, έμεινε ενεός που λένε.

«Με αυτόν; Δεν το περίμενα ειλικρινά! Αυτόν που τον έχω βοηθήσει τόσο; Με αυτόν που κρύβει την ηλικία του και έχει κάνει 200 λίφτινγκ, αυτόν βρήκε;» ξέσπασε.

Σκέφτηκε μάλιστα να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει εξηγήσεις, αλλά μετά θυμήθηκε ότι έχουν ανοιχτά επαγγελματικά θέματα οι δύο τους και τον έχει ανάγκη. Οπότε συνέχισε αυτός καλά και οι άλλοι δύο καλλίτερα.

Για την ιστορία σας αναφέρουμε όμως, πως ούτε το σύντομο ειδύλλιο της SL-2 με τον πολύ καλά αμειβόμενο μάνατζερ κράτησε πολύ και προ ημερών χώρισαν!

Ο μάνατζερ αποχώρησε της σχέσης λέγοντας σε φίλο του του «δεν έχει να μου προσφέρει κάτι αυτή κοπέλα, λαϊκή και αμόρφωτη είναι».

Ως ελεύθερος πλέον ο ίδιος πάει για φρέσκα που λένε.

Όμως η SL-2 κορασίδα που δεν της βγήκε η «πονταρισιά» με το μάνατζερ έμεινε να τον κατηγορεί με πολύ σκληρά λόγια για τις επιδόσεις του, μάλιστα για τις επιδόσεις του!

Κάπως έτσι συμβαίνει πάντως με τις «εγκαταλελειμμένες» κοπέλες, τέτοιου είδους κατηγορίες εκτοξεύουν οι …ανάλγητες.

Εγώ ως διακριτικός άνθρωπος που είμαι δεν υπεισέρχομαι στην ουσία των βαρέων χαρακτηρισμών, μένω στα καλοκαιρινά πάθη των ανθρώπων και στο μακαρίτη Γκουστάβ Φλομπέρ που είχε τόσο δίκιο…

Για να ξέρετε…1) Έκοψαν παρτίδες, οι δύο παράγοντες

Με αφορμή την οριστική και τελεσίδικη καταδίκη ενός εκκλησιαστικού – και όχι μόνο- παράγοντα, που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, οι πληροφορίες λένε ότι δύο άλλοι παράγοντες, ένας οικονομικός και ένας της Δικαιοσύνης, διέκοψαν επαφές!

Για να ξέρετε …2) Ο «Ξαπλώστρας» του εκκλησιαστικού νησιού του Αιγαίου, τώρα γλείφει και τα φιλικά ζεύγη της πρώτης κυρίας!

Ο περίφημος «Ξαπλώστρας», προβεβλημένου νησιού των Κυκλάδων με έντονο εκκλησιαστικό στοιχείο, έχει επεκτείνει την διαχρονική ικανότητα του στη γλείψιμο και πέραν της συζύγου του πανίσχυρου πολιτικού παράγοντα!
Σε απλά λόγια, γλείφει σε βαθμό αηδίας και τα φιλικά ζεύγη, του «πρώτου ζευγαριού»!

Για να ξέρετε …3) Η αγωνιώδης προσπάθεια Γιάννας και Θόδωρου να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας, την ώρα που έρχεται Ελλάδα η Μελόνι και κυριαρχεί η υποψηφιότητα Κασελάκη!

Παρατηρώ με σκεπτικισμό, μια αγωνιώδη προσπάθεια της 68χρονης Γιάννας και του 80χρονου Θόδωρου Αγγελόπουλου, να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, μέσα από την προβολή στα media μιας «μοναδικής στιγμής» – όπως παρουσιάζεται- μιας βόλτας στη Μύκονο, στα Ματογιάννια, με τους δύο γιούς τους, μετά από διασκέδαση στο περίφημο Cabaret Leo!

Ένα γεγονός που έλαβε χώρα πριν από 20 και πλέον μέρες και το οποίο επιδιώκεται να επικαιροποιηθεί!!!

Γιατί αυτή η πρεμούρα της δημοσιότητας άραγε;

Η οποία επιχειρείται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η πρωθυπουργός της Ιταλίας κυρία Μελόνι επισκέπτεται τη χώρα και συναντάται με τον πρωθυπουργό, ενώ την ίδια ώρα στο πολιτικό σκηνικό κυριαρχεί η υποψηφιότητα Κασελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ! Τυχαίο;

Πάντως, για να είμαι ειλικρινής (και επειδή είμαι και δίκαιος άνθρωπος), το μίνι φόρεμα που φορούσε η Γιάννα, της πήγαινε πολύ!

Η ΕΚΤ επιμένει, όπως επιμένει και ο πληθωρισμός σε ισχυρές οικονομίες της Ευρωζώνης

*** Το φονικό και αντικρουόμενο ως προς τις αιτίες και τα αποτελέσματά του “δίδυμο” υψηλών επιτοκίων και υψηλού ταυτόχρονα πληθωρισμού, συνεχίζει να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στις οικονομίες της Ευρωζώνης. Με ανοιχτό το μέτωπο από την ΕΚΤ της περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων, τουλάχιστον για τον Σεπτέμβριο και βλέπουμε, οι εξελίξεις από το μέτωπο του πληθωρισμού δεν είναι οι αναμενόμενες, παρά την πολύ μεγάλη αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής δια των επιτοκίων. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας της Γερμανίας, ο πληθωρισμός τον Αύγουστο κατέγραψε μικρή υποχώρηση στο 6,1%, από 6,2% τον προηγούμενο μήνα, αλλά και μικρότερη από τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί. Οι γερμανικές τιμές καταναλωτή, εναρμονισμένες με τα στοιχεία άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυξήθηκαν 6,4% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει εναρμονισμένο ετήσιο πληθωρισμό 6,3%, μετά τη μέτρηση 6,5% για τον Ιούλιο. Ο βασικός πληθωρισμός της Γερμανίας, ο οποίος δεν περιλαμβάνει ασταθή είδη, όπως τα τρόφιμα και η ενέργεια, διαμορφώθηκε στο 5,5% τον Αύγουστο, αμετάβλητος από τον Ιούλιο.

***Αλλά και στην Ισπανία, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν σημαντικά τον Αύγουστο στο 2,4%, σε σχέση με πέρυσι, από 2,1% τον προηγούμενο μήνα, λόγω του κόστους καυσίμων, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των δεικτών πληθωρισμού για όλη την ευρωζώνη, οπότε θα υπάρξει συνολικότερη πλέον καταγραφή των πληθωριστικών τάσεων, σε ποιές χώρες υπάρχει μείωση και πόσο και σε ποιες αύξηση και πόσο επίσης, ώστε να έχει την συνολική εικόνα και η ΕΚΤ. Η επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας είναι προγραμματισμένη για τις 14 Σεπτεμβρίου, όπου θα ληφθεί απόφαση για ενδεχόμενη νέα αύξηση των επιτοκίων. Η Λαγκάρντ πάντως ήταν προ ημερών από τις ΗΠΑ σαφής ότι όσο ο πληθωρισμός επιμένει, η πολιτική της ΕΚΤ δεν θα αλλάξει, αν και ήταν σχετικά ηπιότεροι οι τόνοι που χρησιμοποίησε, καθώς τα οικονομικά προβλήματα της Ε.Ε. αυξάνονται πλέον επικίνδυνα και δεν κρύβονται.

Δεν… μελώνει η Μελόνι, επιμένει για τη φορολόγηση των τραπεζικών υπερκερδών

*** Όσοι περίμεναν μία άτακτη υποχώρηση της ιταλίδας πρωθυπουργού στο θέμα της φορολόγησης των υπερκερδών, που προήλθαν από την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουν. Μπορεί να είναι – και είναι – μεγάλες, ασφυκτικές οι πιέσεις από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη, μέχρις εκβιασμού, αλλά φαίνεται ότι η Μελόνι, δεν… μελώνει με τίποτα και κρατάει τα δικά της όπλα εναντίον όσων την πιέζουν με κάθε τρόπο να το ξεχάσει αυτό το θέμα. Σε συνέντευξή της ανέφερε ότι η κυβέρνηση της δεν έχει καμία πρόθεση να φορολογήσει τα «νόμιμα κέρδη» των τραπεζών. Η φορολόγηση των «επιπλέον κερδών» των ιταλικών τραπεζών είναι «κοινή λογική», δήλωση η Μελόνι, αφήνοντας ορθάνοιχτο το θέμα της φορολόγησής τους, προσθέτοντας και εξηγώντας ότι αυτά τα κέρδη ήταν αποτέλεσμα της απόφασης της ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια. Η συνέχεια, όπως αντιλαμβάνεστε, θα έχει πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια και αφορά όλες τις χώρες και όλες τις τράπεζες της ευρωζώνης…

Άργησαν κάποιοι αναλυτές, αλλά την… ανακάλυψαν τη ΔΕΗ και τις «κρυφές» υπεραξίες της

*** Όταν η μετοχή της ΔΕΗ, βρισκόταν ακόμα και κοντά στα 5 ευρώ, ενώ την αύξηση την είχε πραγματοποιήσει στα 9 ευρώ, όλοι (ή οι περισσότεροι, για να μην αδικήσω κάποιους) οι αναλυτές, κυρίως βέβαια αυτοί των μεγάλων ξένων οίκων, απαξίωναν με τη στάση τους την αξία της επιχείρησης και τις προοπτικές της. Τώρα, όμως που η μετοχή επανήλθε στα επίπεδα της αύξησης και τα υπερέβη, ορισμένοι ξύπνησαν και άρχισαν να εκθειάζουν την εταιρεία και τη μετοχή της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η JP Morgan, που ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής “της μεγαλύτερης ολοκληρωμένης ελληνικής εταιρείας κοινής ωφέλειας”, όπως χαρακτηρίζει τη ΔΕΗ, θέτοντας σύσταση «overweight» με τιμή στόχο τα 13,50 ευρώ. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η μετοχή της εισηγμένης αποτελεί την προτιμώμενη επιλογή του αμερικανικού οίκου από τον κλάδο των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας της ζώνης της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA).

***Η JP Morgan αναφέρει ακόμα ότι η εταιρεία ξεκίνησε ένα «ταξίδι» μετασχηματισμού και ανάπτυξης το 2021, με πάνω από 9 δισ. ευρώ επενδυτικό πρόγραμμα για το 2022 – 2026, το οποίο διαταράχθηκε από διάφορα γεγονότα κατά το 2022.
Ειδικότερα για τη μετοχή επισημαίνει ότι έχει σημειώσει άνοδο της τάξεως του 56% για φέτος, με τον οίκο να εντοπίζει περιθώρια για μια περαιτέρω υπεραπόδοση. Με τις αναμενόμενες επεκτάσεις δυναμικότητας ΑΠΕ στην Ελλάδα σε 5 GW περίπου έως το 2027 (έναντι της τρέχουσας που βρίσκεται χαμηλότερα του 1 GW), η JP Morgan εκτιμά ότι η ΔΕΗ θα πετύχει σημαντική αύξηση της κερδοφορίας, με περαιτέρω ενίσχυση από την επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς περιουσιακών στοιχείων της Enel Romania ύψους 1,3 δισ. ευρώ περίπου.
Η σύσταση υποστηρίζεται και από το συνεχιζόμενο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, καθώς και από το αναμενόμενο κλείσιμο της εξαγοράς της Enel Romania στο τέλος του τρίτου τριμήνου.

Η ΔΕΘ ξεμπλοκάρει και τον Flyover, δια στόματος πρωθυπουργού

*** Για το εμβληματικό αυτό κατασκευαστικό έργο, την κατασκευής του οδικού άξονα της Ανατολικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης (Flyover), έχουν υπάρξει σχέδια επί σχεδίων, που κρατούν μία δεκαετία, ίσως και περισσότερο. Το έργο, το οποίο κατασκευαστικά αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, έχει αναλάβει η κοινοπραξία ΑΒΑΞ – Μυτιληναίος και είναι προϋπολογισμού 373 εκατ. ευρώ. Η Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης (FlyOver), θα είναι ένας νέος, υπερσύγχρονος εναέριος αυτοκινητόδρομος που θα εξασφαλίσει οριστική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, διαθέτοντας 4 χιλιόμετρα συνεχόμενης γέφυρας. Ειδική αναφορά έκανε χθες ο πρωθυπουργός από τη συμπρωτεύουσα, όπου βρίσκεται ενοψει ΔΕΘ, επιβεβαιώνοντας ότι ο fly over σημείωσε έχει ήδη δρομολογηθεί και η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων επισήμανε ότι “όλοι οι Θεσσαλονικείς να αντιληφθούν ότι το έργο του fly over είναι μία πολύ σημαντική δημόσια δαπάνη για την πόλη. Μιλάμε για ένα δρόμο, ο οποίος θα είναι δωρεάν, έναν δρόμο χωρίς διόδια, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί πραγματικά θα αποσυμφορήσει, σε συνδυασμό με το Μετρό, την κυκλοφορία της πόλης και θα μιλάμε για μία διαφορετική Θεσσαλονίκη”. Όλα σωστά, αρκεί να μην πάρει άλλα…10 χρόνια η κατασκευή του και η διάθεσή του στην κυκλοφορία.

Τα δάση δεν ελέγχονται από την Αθήνα: Τραγικό λάθος η κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών

*** Για να μην ξεχνάμε και να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, χωρίς φόβο και πάθος, αλλά με αντικειμενικότητα. Έργο Χατζηδάκη, Αμυρά και Στυλιανίδη, ήταν η διάλυση των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και η καθολική διαδοχή των αρμοδιοτήτων τους από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) σε κεντρικό επίπεδο στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Θυμίζω μόνο την κατάργηση των επτά (7) πρώτων φορέων Natura, από τον Ιανουάριο του 2021 (μετά ακολούθησαν και άλλοι 38, αν δεν κάνω λάθος) γιατί έχουν την ιδιαίτερη σημασία τους, αφού ο Έβρος καίγεται και σήμερα για 13η μέρα, ενώ αναζωπυρώσεις υπάρχουν και στην Πάρνηθα.

Τότε καταργήθηκαν οι:

– Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας
– Εθνικό Πάρκο Σχινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής
– Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης
– Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου
– Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου
– Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Αγράφων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων
– Εθνικός Δρυμός Ολύμπου.

Πρόκειται για την εφαρμογή των διατάξεων του περιβόητου “περιβαλλοντικού” νόμου 4685/2020.

Με απλά λόγια, καταργήθηκε η εποπτεία/διαχείρισή τους από τους τοπικούς φορείς, που φυσικά τους γνωριζαν και τους ζούσαν και οι αρμοδιότητες πέρασαν σε ένα νέο κεντρικό φορέα στην Αθήνα υπό τον εκάστοτε υπουργό, που θα τα… διαχειρίζεται όπως μπορείτε να υποθέσετε, από την καρέκλα του γραφείου του. Ας μην τα αποδίδουμε όλα, λοιπόν, στον κακό καιρό και την κλιματική αλλαγή, αλλά και στον δικό μας τον κακό μας τον καιρό….

Ενδιαφέρουν

*** Ανεπαίσθητη πτώση χθες στη χρηματιστηριακή αγορά, με τζίρο στα 95,5 εκατ. ευρώ, με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να έχει τα σκήπτρα με σχεδόν 17 εκατ. ευρώ και την Πειραιώς να ακολουθεί με 12,4 εκατ. τζίρο. Στα αξιοσημείωτα, μετά τις Alpha Bank και Eurobank, την πεντάδα δε συμπληρώνει η Εθνική, αλλά ο ΟΠΑΠ! Στην 6η θέση η ανακάμπτουσα ΔΕΗ και στην 7η η… μεγάλη μας φίλη.

*** Θεαματικές αυξήσεις μεγεθών και ειδικότερα κερδών από την Austriacard. Οι πωλήσεις του Α’ εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 32,1% φτάνοντας τα €181,2 εκ. Τα μέτρα εξοικονόμησης περιόρισαν την αύξηση του λειτουργικού κόστους, οδηγώντας σε αύξηση του προσαρμοσμένου EBITDA κατά 31,5%, στα 26 εκ., με περιθώριο 14,4%. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 156,8%, καθώς ανήλθαν σε 12,3 εκατ. από 4,8 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

*** Η HELLENiQ ENERGY υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την LIGHTSOURCE RENEWABLE ENERGY GREECE HOLDINGS (UK) για την απόκτηση (με την επίτευξη εμπορικής λειτουργίας) χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κοζάνη, συνολικής ισχύος έως 180 MW, εκ της οποίας περισσότερο από το 50% έχει συμβολαιοποιηθεί σε μακροπρόθεσμη βάση. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν εμπορική λειτουργία σταδιακά, από το Α’ Τρίμηνο 2024 έως το Γ’ Τρίμηνο 2024.

*** Σήμερα ανακοινώνονται οι αλλαγές στον MSCI Greece. Η Πειραιώς μπαίνει στον Standard, από τον οποίο φεύγει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, υποβαθμιζόμενη στον Small Cap. Οπότε, το…πανηγύρι, που άρχισε από μέρες, θα έχει τα καλύτερα επεισόδια μέσα στις επόμενες 15-20 συνεδριάσεις.

*** Δεν προτίθεται να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον (ήτοι για διάστημα τουλάχιστον ενός έτους από την υποβολή της Δημόσιας Πρότασης) στη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το Χ.Α η STRIX, κατέχοντας ήδη συνολικά πάνω από 90% της Attica Συμμετοχών

ΚΟΥΙΖ: Ποια τράπεζα, δεν έχει κάνει καμία πρόβλεψη για τη ζημία που θα γράψει, λόγω της υπόθεσης της Avramar και ας έχει χορηγήσει μακράν τα μεγαλύτερα δάνεια;

*** Έχουν ξεφύγει τελείως οι τράπεζες. Πόσο λέτε ότι χρεώνει η Εθνική τράπεζα, για να σου χορηγήσει, ηλεκτρονικά, αντίγραφο του λογαριασμού σου κίνησης, που θα έπρεπε να σου στέλνει, έτσι κι αλλιώς; Κρατηθείτε! 15 ευρώ!!! Ναι, έχω και την απόδειξη, για όποιον δεν το πιστεύει. Τι λέει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η εποπτεύουσα Τράπεζα Ελλάδος;

Αυτά και για σήμερα, κυρίες και κύριοι. Εύχομαι, η δεύτερη πανσέληνος του Αυγούστου, που μας χαιρετάει και τον χαιρετάμε, να μετριάσει τις αρνητικές διαθέσεις από το τέλος των διακοπών σας. Την καλημέρα μου!

Διαβάστε ακόμη: