Ενώ η πύρινη λαίλαπα στον Έβρο παρόλο ότι έχουν περάσει δώδεκα ολόκληρες μέρες δεν λέει να υποχωρήσει και οι ελπίδες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει αφανίσει κυριολεκτικά πάνω από 800.000 στρέμματα εναπόκεινται πλέον στα πρωτοβρόχια , οι τοπικές αρχές και οι δυνάμεις πυρόσβεσης , προχώρησαν σε μια ακόμη κίνηση απελπισίας.

Αφού λοιπόν δοκίμασαν όλα τα πιθανά και απίθανα μέσα για τον περιορισμό των τρομακτικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις πυρκαγιές – μέχρι και τις αύρες της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών επιστράτευσαν!– χθες ανακοινώθηκε ότι στην μάχη τέθηκε ένα νέο «υπερόπλο».

Πρόκειται για το Jumbo Track Multi που είναι όχημα ελληνικής ευρεσιτεχνίας, το οποίο κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της RAM EUROPE, που βρίσκεται στον Ορχομενό Βοιωτίας.

Δεν ανήκει στην Πυροσβεστική, η οποία ωστόσο το χρησιμοποιεί, όταν πηγαίνει για κατάσβεση εθελοντικά με την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του καθώς είναι ευέλικτο και μπορεί να κινηθεί σε οποιαδήποτε μορφολογία εδάφους, αφού ουσιαστικά πρόκειται να ένα μετασκευασμένο άρμα μάχης τύπου Leopard .

To όχημα διαθέτει δεξαμενή, η οποία χωράει 15 τόνους νερού και το εκτοξεύει σε απόσταση 80 μέτρων . Στο θάλαμό του μεταφέρει 10 άτομα με ασφάλεια, ακόμη και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καθώς διαθέτει πλήρη θερμική και βιοχημική προστασία και μπορεί να επιχειρεί στην καρδιά της φωτιάς.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί αυτό το ειδικό όχημα δεν χρησιμοποιήθηκε από τις πρώτες μέρες της πυρκαγιάς στο Έβρο ή σε άλλη περιοχή της χώρας, εφόσον όπως διατείνονται όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες είναι τόσο αποτελεσματικό. Γιατί αν δεν είναι όσα γίνονται μόνο ως κίνηση απελπισίας μπορούν να εκληφθούν.

Μάλιστα αν δεν κάνουμε λάθος, ο ιδιοκτήτης του οχήματος ενώ το είχε θέσει στη διάθεση των αρχών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Πάρνηθα, αποχώρησε από το πεδίο της μάχης υποστηρίζοντας ότι η περιφέρεια Αττικής δεν τον συνέδραμε με υδροφόρες τροφοδοσίας, πράγμα που τον οδήγησε στην αποχώρηση από το πεδίο της μάχης!

Διαβάστε ακόμη: