Σεισμός πολλών ρίχτερ νόμιζαν οι κάτοικοι της οδού Δρυάδων, στα σύνορα Φιλοθέης – Π. Ψυχικού, ότι γινόταν αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ξημερώματα Παρασκευής!

Οι πολίτες των «ορεινών» περιοχών του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, δίπλα στα εμβληματικά Τουρκοβούνια, ένιωσαν τα πατώματα να τρίζουν, τα τζάμια να είναι έτοιμα να σπάσουν…

Όχι, τελικά δεν ήταν σεισμός! Ήταν το πάρτι της Γιάννας, η διπλή γιορτή της πάλαι ποτέ ισχυράς κυρίας του 2004, που απέφερε στην Ελλάδα πρόσθετα ελλείμματα, χρέη και κακοδιαχείριση που οδήγησαν στην κατάρρευση και τα …μνημόνια!

Ίσως φταίει λίγο και ο γνωστός αηδός που τραγουδούσε σε ψηλές νότες (τσιρίδες τις λένε οι κακεντρεχείς)!

Η Γιάννα των Τουρκοβουνίων, με την υπερπολυτελή βίλα και το real estate στις παρυφές του Γαλατσίου, γιόρτασε τη νίκη επί του Κέκροπα για τα περίφημα 300 στρέμματα, δίπλα της, όπου η ετυμηγορία του Αρείου Πάγου μετά από δικαστικές μάχες 30 χρόνων δικαίωσε τελεσίδικα τους κόπους της!

Και τούτο σε μεγάλο βαθμό πιστώνεται στον καλό της φίλο και δικηγόρο, έγκριτο νομικό και πάντα μέσα σε όλα, με προσβάσεις και επαφές εκεί που πρέπει, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, που φέρεται να ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο στο πάρτι όπου εορτάστηκε και η βάπτιση του εγγονού της!

Εν προκειμένω, οι γείτονες δεν κοιμήθηκαν. Βεβαίως η Γιάννα, με μια σικάτη και σεμνή επιστολή , που συνοδευόταν και από ένα μπουκάλι κρασί, είχε προειδοποιήσει την γειτονιά για το τι θα επίκειτο τη νύχτα. Γιατί το πάρτι ξεκίνησε στις 11:30 σε κατοικημένη περιοχή!

Η Πυροσβεστική ήταν εκεί πάντως! Μετά την εμπειρία του 2004 όπου μετά τα πυροτεχνήματα του Θόδωρου πήγε να καεί όλο το Προάστειο, αυτή τη φορά λήφθηκαν μέτρα δασοπροστασίας από τις πυρκαγιές!

Ευτυχώς φέτος ο Θόδωρος άφησε στην άκρη τις κακές συνήθειες και δεν ασχολήθηκε με το εύφλεκτο υλικό όπως τότε!

Το μεγάλο θέμα ωστόσο ήταν η Αστυνομία! Που ήταν παντού και …πουθενά!

Τα περιπολικά δεκάδες σε κάθε στενό παραπλεύρως αλλά και έξω από την υπερπολυτελή κατοικία.

Φύλαγαν τους ιδιοκτήτες και τους υψηλούς προσκεκλημένους, υπουργούς, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, τραπεζίτες, διοικητές οργανισμών και ανεξάρτητων αρχών και άλλους πολλούς, νταραβεριτζήδες, δήθεν, λαμόγια και λοιπές δυνάμεις του περιθωρίου και των υπόγειων διαδρομών!

Ωστόσο η ιστορική ελληνική αστυνομία δεν έδωσε σήμα ζωής στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και καταγγελίες των περιοίκων που στις 4 το πρωί πίστευαν ότι θα σπάσουν τα τζάμια των σπιτιών τους, από την ένταση, τη φασαρία, την οχλαγωγία και την (συνήθη) υπερβολή!

Η Αστυνομία δεν πήγε στη Γιάννα, ως όφειλε, να ζητήσει έστω στις 3 το πρωί, να χαμηλώσει τουλάχιστον η ένταση της μουσικής!

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, κατώτερη των περιστάσεων! Σούζα στη ελίτ του χρήματος και της εξωθεσμικής εξουσίας…

Άντε και του χρόνου …