Να το ξεκαθαρίσουμε εξαρχής: Εγώ δεν πιστεύω ότι τέτοια πράγματα γίνονται στην Ελλάδα, όπου το επιχειρηματικό ήθος επικρατεί έναντι φιλοδοξιών και λοιπών βλέψεων.

Εξάλλου για να συμβούν όσα ακούγονται στην αγορά, πρέπει οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να είναι διαβρωμένες ή έστω να έχουν πάρει “οδηγίες” από την κυβέρνηση.

Για όλους αυτούς τους λόγους απορώ, εξίσταμαι και δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την ιδέα πίσω από τα πρόστιμα σε Πλαίσιο, Public και Praktiker μπορεί να βρίσκονται και αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Πιο συγκεκριμένα στην πιάτσα ακούγεται πως υπάρχει “δάκτυλος” στην επιβολή προστίμων στις τρεις επιχειρήσεις , για παραπλανητικές διαφημίσεις σε βάρος των καταναλωτών σε περίοδο εκπτώσεων .

Ας υποθέσουμε, λέμε τώρα, ότι όντως ο ανταγωνισμός σε ορισμένους τομείς της οικονομίας έχει …παρεκτραπεί και πήρε λάθος δρόμο.

Πρέπει τότε, να αναζητήσουμε και τους λόγους για τους οποίους επιχειρήθηκε να δυσφημιστούν οι τρεις επιχειρήσεις, οι οποίες όπως θα μάθατε ισχυρίζονται πως δεν παρανομήσαν και ζητούν (πχ Public ) δημόσιο διάλογο αλλά και εξηγήσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Όσο για το λόγο που κρύβεται πίσω από το θόρυβο, όσοι αναφέρονται σε θεωρίες συνωμοσίας, υποστηρίζουν ότι αυτούς πρέπει να τους αναζητήσουμε στο ενδιαφέρον Πλαισίου και Public για τον Κωτσόβολο.

Ας ψάξει λίγο το θέμα ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας …

Μασκ: Πετάει το πουλί από το Twitter

Ο Γεράρδος θα καθίσει στο …σκαμνί τον Μασκ;

Μιας και αναφέρθηκα στο Πλαίσιο , πρέπει να αρχίσω να ψάχνω τι θα κάνουν οι Γεράρδοι με τον Έλον Μασκ.

Όπως έγινε γνωστό ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, ανακοίνωσε προχθές ότι αλλάζει το λογότυπο του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης και αντικαθιστά το …πουλάκι, με το Χ .

Μόνο που αυτό το Χ όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το Χ που χρησιμοποιεί το Πλαίσιο για να “επισημάνει” τα pc που συναρμολογεί στο κέντρο συναρμολόγησης του στην Μαγούλα .

Δεν ξέρω τις πολυπλοκότητες με τις οποίες κατοχυρώνονται τα διεθνή σήματα, αλλά υποθέτω ότι ο Γιώργος Γεράρδος επειδή δεν κάτι τίποτα στον …αέρα, θα έχει λάβει τα μέτρα του και θα έχει κατοχυρώσει στο Πλαίσιο το σήμα turbo X .

Τώρα που το σκέπτομαι θα έχει πλάκα να ζητήσουν το λόγο οι Γεράρδοι από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο και να τον κατηγορήσουν για “κλοπή σήματος”.

Αλλά αν το κάνουν θα εξασφαλίσουν δωρεάν διαφήμιση σε όλη την υφήλιο πέραν του γεγονότος ότι θα κάνουν και μια ( πολύ) καλή γνωριμία!

Αποκλειστικό: «Φλερτ» της Aegean με την Cyprus Airways - Tι κρύβει η συμφωνία των δύο εταιριών

Αύριο η μεγάλη έκπληξη από την Aegean Air

Στα 13 ευρώ βρέθηκε χθες η μετοχή της Aegean Air μια μέρα πριν την αυριανή γενική συνέλευση της εταιρίας κατά την οποία η αγορά αναμένει τις νέες ανακοινώσεις της διοίκησης. Τι πρέπει να περιμένουμε;

Πρώτον ότι ο κ. Βασιλάκης θα αναφερθεί στο γεγονός ότι αυτή την περίοδο, για να βρεις θέση σε πτήση της εταιρίας, πρέπει να “ξηλωθείς” κανονικά. Οι τιμές των εισιτηρίων στα ύψη και οι θέσεις δυσεύρετες.

Ίσως για αυτό το λόγο το “αφεντικό” της εταιρίας δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί για τον ανταγωνισμό, ιδιαίτερα από ορισμένες εταιρίες χαμηλού κόστους που διακρίνονται για την γκρίνια τους και αντί να τηρούν τους διεθνείς αεροπορικούς κανόνες συγκεντρώνουν υπογραφές πελατών τους κατά της …γαλλικής κυβέρνησης και του Μακρόν.

Εκείνο το οποίο αναμένει με ενδιαφέρον η αγορά από την Aegean είναι να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με το δάνειο ύψους 120 εκατ. Ευρώ του Δημοσίου κατά την περίοδο της πανδημίας για τη στήριξη που παρείχε στην εταιρεία το 2021 το οποίο φορά 10.369.000 warrants στη Aegean με τιμή άσκησης τα 3.20€/μετοχή με το ποσοστό του Δημοσίου να είναι στο 11.5%.

Σήμερα το ποσοστό που έχει το Δημόσιο αποτελεί αντικείμενο πολύ μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος από ξένα funds.

Έτσι και το Δημόσιο θα κερδίσει από την συμμετοχή του στην Aegean και η Aegean δεν θα κάψει ρευστότητα, αλλά και θα ικανοποιηθεί η τεράστια ζήτηση των επενδυτών.

Διαβάστε περισσότερα