Η πτήση A3560 της Aegean απογειώθηκε από τη Θεσσαλονίκη με 156 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος στις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο τρόμος χτύπησε μετά από 40 λεπτά στα 37.000 πόδια.

Τις δραματικές στιγμές περιέγραψαν επιβάτες τις πτήσης με την βρετανική ΤΗΕ SUN και το SKYNEWS να σηκώνουν ψηλά το θέμα.

Μέσα απο τις περιγραφές φαίνεται πως το προσωπικό της Aegean είναι ανεκπαίδευτο σε τέτοιες καταστάσεις ανάγκης καθώς αεροσυνοδοί έχασαν την ψυχραιμία τους και έκλαιγαν ενώ η ενημέρωση των επιβατών καθυστέρησε με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.

«Νομίζαμε ότι θα πέφταμε. Τα αυτιά μας πονούσαν και τα μωρά έκλαιγαν. Ο πιλότος ήρθε από το μεγάφωνο και είπε “επείγουσα προσγείωση – κρατηθείτε”.

Οι επιβάτες τρομοκρατήθηκαν καθώς οι μάσκες έπεσαν μπροστά τους χωρίς καμία προειδοποίηση γράφει η Sun.

«Δεν υπήρχε καμία άλλη πληροφορία. Οι αεροσυνοδοί έκλαιγαν και όλοι γύρω μας ήταν σε κατάσταση πανικού. Τότε ξαφνικά το αεροπλάνο σταμάτησε να τρίζει και η κάθοδος επιβραδύνθηκε. Στο τέλος η προσγείωση ήταν εντάξει, αν και λίγο ανώμαλη» περιγράφει ο τραγουδιστής Τσέσνι Χόουκς που επέβαινε στην πτήση.

«Μία από τις αεροσυνοδούς ήταν σε εμβρυϊκή θέση στο πάτωμα προσπαθώντας να φορέσει μια μάσκα ενώ προσπαθούσε επίσης να μας μιλήσει μέσω της ενδοεπικοινωνίας. Το αεροπλάνο έτρεμε και ταλαντευόταν τόσο απότομα που κοιτάξαμε έξω και μπορούσαμε να δούμε τη θάλασσα. Νομίζαμε ότι θα καταλήγαμε στο νερό. Η Κρίσι και εγώ κοιταχτήκαμε και αγκαλιαστήκαμε» περιγράφει.

Μια μαρτυρία επιβάτη της συγκεκριμένης πτήσης, του κ. Αλέξανδρου Καραγκούνη ακούστηκε μέσα από το Ράδιο Θεσσαλονίκη για το τι συνέβη στο αεροσκάφος

«Ο πιλότος ανήγγειλε κίνδυνο πρόσκρουσης και το αεροπλάνο έκανε βουτιά, βλέπαμε τη Νάπολη από κάτω μας. Περιμέναμε το μοιραίο. Επικράτησε πανικός. Η προϊσταμένη αεροσυνοδός έκλαιγε και μας έλεγε ότι μετά απο 16 χρόνια στον αέρα πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο» είπε.

Ο κ. Καραγκούνης επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο ως μέλος τουριστικού γκρουπ για να επισκεφτεί τη Βαρκελώνη. Όπως αναφέρει «μια ώρα μετά την απογείωση άρχισα να ζαλίζομαι. Είδα και τους συνεπιβάτες μου να δυσφορούν. Μέχρι να καταλάβω τι συμβαίνει έπεσαν οι μάσκες πάνω από τα καθίσματα και οι αεροσυνοδοί τρέχανε φωνάζοντας “φορέστε τις μάσκες”» τονίζει και αναφέρει ότι για μερικά λεπτά πίστευαν όλοι ότι θα προσκρούσουν στο έδαφος. «Μας είπαν για αποσυμπίεση καμπίνας αλλά δεν το πιστεύουμε» ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα