O Παναθηναϊκός στα δύο χρόνια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην τεχνική του ηγεσία πορεύτηκε χωρίς αθλητικό / τεχνικό διευθυντή. Το επιθυμούσε ο Σέρβος προπονητής, το σεβάστηκε ο Αλαφούζος που –εδώ που τα λέμε– δεν του έχει χαλάσει και χατίρι (τι να πουν και οι προκάτοχοί του, εξίσου καλοί προπονητές, Μπόλονι – Δώνης – Ουζουνίδης, που σαφώς δεν έτυχαν τέτοιας στήριξης σε διάρκεια).

Υπάρχει ειλημμένη απόφαση πλέον της ιδιοκτησίας του Παναθηναϊκού για επιστροφή στο μοντέλο του αθλητικού διευθυντή. Τύπου… Μπότο στον ΠΑΟΚ όμως, και όχι Ανιγκό / Κουχάρσκι σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Κι αυτό προκειμένου ο Γιοβάνοβιτς να αφοσιωθεί στην ομάδα του και όχι να δέχεται εκατοντάδες προτάσεις για παίκτες, να τους σκανάρει, μετά να συζητάει και με τους ατζέντηδες τους κλπ, κλπ…

Και επειδή ο Γιοβάνοβιτς θα είναι και του χρόνου στον πάγκο του Παναθηναϊκού, όπως και να ολοκληρωθεί η σεζόν –ακόμη κι αν χάσει τον τίτλο αλλά και την 2η θέση με… θέα στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ– αυτομάτως σημαίνει πως ο α. διευθυντής που θα αφιχθεί θα έχει και την δική του… έγκριση! Άλλωστε οι δύο τους θα συνεργάζονται στενά, άρα θα πρέπει να υπάρξει χημεία μεταξύ τους…


Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι απρόβλεπτος κι αυτοί το ξέρουν σχεδόν όλοι. Οπότε πάντα πρέπει κάποιος να κρατάει και μία… πισινή, σε κάτι που έχει αποφασίσει. Όπως τώρα με την πρόσληψη αθλητικού / τεχνικού διευθυντή (οι δύο τελευταίοι ήταν ο Γάλλος Ντρεοσί και ο Ισπανός Τσάβι Ρόκα, που κρίθηκαν αποτυχημένοι κι αποχώρησαν νωρίς).

Το ρεπορτάζ της στήλης πάντως θέλουν το αφεντικό του Παναθηναϊκού να έχει καταλήξει σε δύο υποψήφιους. Έναν Ιταλό και έναν Έλληνα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Ιταλός είναι το μεγάλο φαβορί για τη θέση ενώ ο Έλληνας… ισχυρό αουτσάιντερ!


Από τον Ιταλό αθλητικό διευθυντή που είναι προ των θυρών στον Παναθηναϊκό, στον Ιταλό βασικό γκολκίπερ του που έχει… πετάξει ήδη μία βόμβα!

Συγκεκριμένα, σε συζητήσεις με συμπαίκτες του εντός και εκτός αποδυτηρίων, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έχει εκφράσει την επιθυμία του… χρόνου να επιστρέψει στην πατρίδα του!

Σύμφωνα με όσα έχει μεταφέρει ο Μπρινιόλι το θέμα είναι… προσωπικό και δεν έχει να κάνει με ότι δεν περνάει καλά στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Το αντίθετο μάλιστα.

Είναι αλήθεια πως ο Μπρινιόλι κατά καιρούς βγάζει αυτή την… νοσταλγία για την Ιταλία. Και την περασμένη άνοιξη του είχε μπει στο μυαλό του, για αυτό άλλωστε ο Γιοβάνοβιτς από νωρίς είχε φροντίσει να πάρει στο Κορωπί και τον free Λοντίγκιν για να έχει ήσυχο το κεφάλι του εφόσον έσκαγε πρόταση από Ιταλία για τον Μπρινιόλι.

Τέτοια που να αποτελέσει δέλεαρ για τον τελευταίο δεν ήρθε ποτέ και έτσι παρέμεινε στην Ελλάδα και την τρέχουσα σεζόν…


Ο Μπρινιόλι έχει τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό με συνολικές καθαρές αποδοχές κοντά στο 1.000.000 ευρώ συν μπόνους. Δηλαδή δεν είναι ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι αλλά τον Ιούνιο του 2024.

Βέβαια, αν κάποιος ξένος παίκτης θέλει να φύγει δεν είναι καλό να τον κρατήσεις με το ζόρι. Από τον Παναθηναϊκό πάντως έχουν κάνει από τον… Νοέμβριο κουβέντες με τον Μπρινιόλι για πρόωρη ανανέωση / επέκταση του συμβολαίου του, φυσικά με γενναία αύξηση των τωρινών αποδοχών του.

Περιμένουν, λοιπόν, οι «πράσινοι» αλλά συγχρόνως φτιάχνουν και μία short list τερματοφυλάκων εφόσον όντως ο Μπρινιόλι θελήσει να αποχωρήσει το καλοκαίρι, για να επιστρέψει στην Ιταλία. Και όπως έμαθα σε αυτή την λίστα υπάρχουν και… ελληνικά ονόματα υποψηφίων!

Διαβάστε ακόμη: