Ο Βασίλης Παναγιωτάκης είναι ο ατζέντης που κρύβεται πίσω από την μετακίνηση του Ευθύμη Κουλούρη στην Αλάνιασπορ, στην τουρκική μεταγραφική deadline day. O πολύπειρος ατζέντης έχει αναλάβει τον άλλοτε πρώτο σκόρερ της Super League μετά το διαζύγιο του τελευταίου με τον Πολ Κουτσολιάκο και την Ροgon, την εποχή που «ταλαιπωρείτο» στην Τουλούζ.

Ο Παναγιωτάκης τον έφερε πίσω στην Ελλάδα και τον Ατρόμητο, αυτός του πήγε την σούπερ πρόταση από την Χιροσίμα του κόουτς Σκίμπε (με ετήσιες αποδοχές κοντά στις 900.000 ευρώ) που απέρριψε ο Κουλούρης λόγω… Ιαπωνίας, ο ίδιος ατζέντης μεσολάβησε να πάει στη ΛΑΣΚ Λιντς που πλήρωσε και 1.000.000 ευρώ transfer fee στο περιστεριώτικο κλαμπ. Και του βρήκε ομάδα και όταν δεν… περνούσε καλά στην Αυστρία και έβγαλε τάσεις φυγής…


Στην Αλάνιασπορ ο agent Παναγιωτάκης δεν είχε κάνει ξανά δουλειά. Βέβαια εκεί έπαιζε για χρόνια ο Γιώργος Τζαβέλλας, που επέστρεψε στην Ελλάδα και πήγε στην ΑΕΚ με τον Παναγιωτάκη ατζέντη. Προφανώς όλο και κάποια… βοήθεια θα του πρόσφερε τώρα με τις γνωριμίες που έχει στην Αλάνια.

Άλλωστε για τον Τζαβέλλα ακούγεται έντονα πως με του που θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια θα ακολουθήσει το επάγγελμα του ατζέντη. Έχει άλλωστε και τη σωστή δικηγόρο για να τον boostάρει…


Ο Κουλούρης πήγε δανεικός στην Αλάνια, που έχει όμως, βάλει οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι ύψους 2.000.000 ευρώ. Αν πάει καλά πάντως εκεί (θα έχει πάντως τον ανταγωνισμό του Χασάν –δανεικός από τον Ολυμπιακό– που είναι πρώτος της σκόρερ), είναι πολύ πιθανό το κλαμπ να στραφεί ξανά στους Έλληνες παίκτες…

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του Κουλούρη είναι πως πέταξε για την Τουρκία την… επομένη των φονικών σεισμών στην γειτονική χώρα. Δεν επηρεάστηκε ούτε έκανε δεύτερες σκέψεις για ματαίωση αυτής της μετακίνησης. Άλλωστε στην Τουρκία αγωνίζονται και οι φίλοι του συμπαίκτες από τον ΠΑΟΚ, Κίτσιου και Χαρίσης.


Με τις προσθήκες των Μπουχαλάκη και Κουλούρη, που έγιναν τον Φεβρουάριο, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές της Super Lig έφτασαν τους δέκα. Για την ακρίβεια εννιά αγωνίζονται και ο δέκατος, ο Πέλκας, ανήκει στην Φενέρ αλλά παίζει δανεικός στην Χαλ του Τούρκου ιδιοκτήτη Ατζούν (ο Mr. Survivor).

Mπακασέτας / Σιώπης (Τράμπζονσπορ), Γούτας / Χαρίσης (Σίβασπορ), Κίτσιου (Γκαζιαντέπ), Κολοβέτσιος (Καϊσέρισπορ), Χατζηγιοβάνης (Ανκαραγκουτσού), Μπουχαλάκης (Κόνιασπορ), Κουλούρης (Αλάνιασπορ) συνθέτουν την ελληνική 9άδα της SuperLig…

Θα μπορούσε πάντως να ήταν και 10άδα αν το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός είχε αποδεχτεί την προσφορά των 5.000.000 από την Τράμπζονσπορ για τον Μασούρα ή αν στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου η Μπασάκσεχιρ έκανε τελική κίνηση για τον διεθνή επιθετικό των «ερυθρόλευκων» (είχε επίσημα ενδιαφερθεί και σύμφωνα με την πιάτσα αgents έφτασε κοντά του).

Τελικά μεταξύ Μασούρα (που έπρεπε να αγοράσει) και Γιανουζάι η Μπασάκ επέλεξε τον διεθνή Βέλγο εξτρέμ, τον οποίο πήρε δανεικό από τη Σεβίλλη στις 3 Φεβρουαρίου!

Θυμίζω πως ο Γιανουζάι τον Αύγουστο είχε παίξει πολύ δυνατά στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να τον διεκδικούν αλλά αυτός να επιλέγει να παραμείνει στην Ισπανία πηγαίνοντας από τη Σοσιεδάδ ως ελεύθερος στη Σεβίλλη. Μάλλον θα πρέπει να το μετάνιωσε αφού μόλις 6 μήνες μετά έφυγε για Τουρκία…


Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 5 Έλληνες ποδοσφαιριστές μετακόμισαν στο πολωνικό πρωτάθλημα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Εντυπωσιακό ομολογουμένως αφού οι επιτυχίες αρχικά των Γιακουμάκη, Τριανταφυλλόπουλου και εν συνεχεία των Παπανικολάου, Σβάρνα έχουν ανοίξει για τα καλά την συγκεκριμένη αγορά στους Έλληνες.

Ουσιαστικά στην Ekstraklasa τα ελληνικά ποδοσφαιρικά προϊόντα έχουν γίνει… μόδα, όπως συνέβη πριν από αρκετά χρόνια στην τουρκική Super Lig και μέχρι σήμερα εξάγονται!

Δεν είναι τυχαίο πως οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται αυτή την στιγμή στην πολωνική Λίγκα είναι περισσότεροι με δέκα (10) από κάθε άλλη ξένη (δεν βάζω την Κύπρο), με την τουρκική να ακολουθεί με εννιά (9).


Στο χειμερινό παζάρι, λοιπόν, μετακινήθηκαν από την Ελλάδα στην Πολωνία οι Κούτρης και Γιάννης Μασούρας του Ολυμπιακού, ο Διούδης που έμπαινε στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκού και ο Χρήστος Δώνης που είχε μείνει ένα χρόνο χωρίς ομάδα!

Ο 5ος Έλληνας που πήγε στην Πολωνία αλλά από τη… Γερμανία, ήταν ο Στέφανος Καπίνο. Ο 28χρονος πρώην κίπερ του Ολυμπιακού και της Εθνικής έμεινε ελεύθερος από την Αρμίνια Μπίλεφελντ (μόλις 5 συμμετοχές) και υπέγραψε στην ουραγό της Ekstraklasa. Eκεί θα παίζει και ο Γιάννης Μασούρας αλλά αυτή την φορά ως ελεύθερος. Τον άφησε ο Ολυμπιακός που το 2018 είχε πληρώσει 1.000.000 στην ΑΕΛ για την αγορά του κι από τότε τον έστελνε (επί Μαρτίνς) συνέχεια δανεικό (Πανιώνιο, ΑΕΛ, Γκόρνικ, Σπάρτα Ρότερνταμ).

Οι πέντε (5) Έλληνες που ήδη έπαιζαν στο πολωνικό πρωτάθλημα είναι οι Παπανικολάου / Σβάρνας στη Ρακόβ, οι στόπερ Τριανταφυλλόπουλος και Σταυρόπουλος και το άλλοτε μεγάλο ταλέντο του Ατρομήτου (είχε ξεκινήσει μαζί με Λημνιό) ο αριστερός μπακ Κατράνης.


Δεν είναι κακό πού και πού η στήλη να ευλογεί τα γένια της. Άλλωστε λίγα είναι πλέον τα… πραγματικά αποκλειστικά που κυκλοφορούν στα αθλητικά ελληνικά ΜΜΕ. Όπως αυτό της πρόωρης ανανέωσης του συμβολαίου του Σιμάνσκι στην ΑΕΚ έως το 2026, πληροφορία που διέρρευσε από την Πολωνία!

Πρώτη του μήνα (Φεβρουάριου) και η στήλη αποκάλυπτε την… ΕΙΔΗΣΗ: «Ο επόμενος παίκτης στην ΑΕΚ μετά τον Ρότα που παίρνει σειρά για να επεκτείνει το συμβόλαιό του είναι ο Νταμιάν Σιμάνσκι. Και με τον 27χρονο διεθνή Πολωνό μέσο υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις και το δικό του συμβόλαιο λήγει τον Ιούνιο του 2024 και σε αυτό θα γίνει γερή αναπροσαρμογή αποδοχών. Κοντός ψαλμός αλληλούια λοιπόν για την ανακοίνωση του»! Τάδε έφη … Radar και Agents Stories πριν από 9 ημέρες! Δεν έχετε παράπονο, έτσι;


Παρεμπιπτόντως ο Μελισσανίδης έστω και με μεγάλη καθυστέρηση… μαθαίνει τα κόλπα της αγοράς. Τρεις προτάσεις είχε για Ρότα και Σιμάνσκι από τον Δεκέμβριο, τις αρνήθηκε γιατί θέλει να πάρει το πρωτάθλημα αλλά και επειδή υπήρχε και το βέτο Αλμέιδα («δεν θέλω μεταγραφική ενίσχυση, δεν θέλω όμως και να πουληθεί παίκτης»)!

Συγχρόνως όμως φρόντισε και στους δύο να γίνει επέκταση συμβολαίων με αναπροσαρμογή αποδοχών. Έτσι ώστε να βοηθήσει να πάρουν κάποια υπεραξία. Ο Σιμάνσκι είναι και Μουντιλιακός, μην το ξεχνάμε…

Διαβάστε ακόμη: