Ο Τσούμπερ Μπούτουτσι μπορεί να κόστισε μόλις 1.000.000 αγορά στον Ολυμπιακό (έληγε το καλοκαίρι το συμβόλαιό του με την Κόνιασπορ) αλλά έχει χρηματιστηριακή αξία 5.000.000 ευρώ!

Αν προσθέσουμε και τον έτερο εξτρέμ που αποκτήθηκε, τον Ισπανό Σέρτζι Κανός, οι «ερυθρόλευκοι» Γενάρη μήνα πρόσθεσαν στη μηχανή τους δύο «φτερά» συνολικής χρηματιστηριακής αξίας 17.000.000 ευρώ, παρακαλώ!

Να επισημάνουμε και για τους δύο πως είναι καθαρά εξτρέμ, άρα θα δώσουν πλάτος στην ομάδα (που το είχε ανάγκη), αμφότεροι δεξιοπόδαροι (αν και ο Μπούτουτσι παίζει αριστερά για να συγκλίνει προς τα μέσα), με χαρακτηριστικά τους την ταχύτητα, τα τρεξίματα, την κίνηση, τη σέντρα αλλά και τη… «μπούκα» (ειδικά ο Κοσοβάρος που σχεδόν την… εκβιάζει, όπως και το σουτ). Επίσης και οι δύο είναι ακραίοι που έχουν στο βιογραφικό τους γεμάτες σεζόν με γκολ κι ασίστ…


Ο Μπούτουτσι τα τελευταία τρία χρόνια παίζει στην εθνική του Κοσόβου αν και προηγουμένως ήταν διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Νορβηγίας, στην οποία μετακόμισε από το Βέλγιο μαζί με την οικογένειά του μόλις στα δύο του χρόνια. Είναι ο δεύτερος Κοσοβάρος στο ρόστερ του Ολυμπιακού αφού υπάρχει και ο Κασάμι (Ελβετοκοσοβάρος).

Μανατζερικά ο Μπούτουτσι ανήκει στο κορυφαίο νορβηγικό Γραφείο του Τζίμι Σολμπάκεν, που είχε φέρει και τον (επίσης εμιγκρέ Νορβηγό) Ομάρ Ελ Αμπντελαουί στον Ολυμπιακό ενώ κάποια στιγμή (πιτσιρικά) εκπροσωπούσε και τον Χάαλαντ.

Όσον αφορά στο μανατζερικό status του Σέρτζι Κανός, έχει εκπρόσωπο τον Γκελού Ροντρίγκες! Ο τελευταίος κατάφερε μέσα σε δύο ημέρες, 30 και 31 Ιανουαρίου να βάλει την σφραγίδα του σε δύο δανεισμούς των πιο ακριβών πελατών του, ισάριθμοι Πρεμιερλιγκάτοι. Αρχικά του Ισπανού στόπερ Ντιέγκο Λιορέντε από τη Λιντς στην Ρόμα των Μουρίνιο – Μαντί Καμαρά (με loan fee 600.000 ευρώ) και την επομένη του Σέρτζι Κανός από τη Μπρέντφορντ στον Ολυμπιακό (χωρίς loan fee).

Παρεμπιπτόντως ο agent Γ. Ροντρίγκες αυτόν τον Γενάρη ήταν πίσω κι από το deal 8.000.000 ευρώ του διεθνή Μεξικανού στόπερ Σέζαρ Μοντές από την Μοντερέι στην Εσπανιόλ. Θυμίζω πως ο Μοντές το περασμένο καλοκαίρι είχε εμπλακεί σε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να απασχολεί και τον Αλμέιδα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό…


Η ΑΕΚ τον Γενάρη είχε δύο προτάσεις για την πώληση του Λάζαρου Ρότα τις οποίες απέρριψε. Η μία ήταν από την Άντερλεχτ, ύψους 2.500.000 συν μπόνους στόχων.

Για να έρθει 1η Φεβρουαρίου, το νέο συμβόλαιο του Ρότα, με διετή επέκταση ως το 2026 κι αναπροσαρμογή αποδοχών! Μία υπόθεση / συζητήσεις που κράτησαν περίπου δύο μήνες με την πλευρά του άσου. Ο Ρότα αμειβόταν με περίπου 300.000 ευρώ ετησίως και πλέον θα προσεγγίζει την 500άρα…

Η αλήθεια είναι πως ο διεθνής δεξιός μπακ (6 συμμετοχές με Πογέτ εκλέκτορα) που αμφισβητήθηκε την πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ, εκτοξεύθηκε με τον κόουτς Αλμέιδα. Σε βαθμό ο Ρότα να είναι βασικός και ο Μουντιαλικός Σιντιμπέ (με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ και συμβόλαιο κοντά στις 900.000 ευρώ) να γίνει παγκίτης!

Είδηση: Ο επόμενος παίκτης στην ΑΕΚ που παίρνει σειρά για να επεκτείνει το συμβόλαιό του είναι ο Νταμιάν Σιμάνσκι. Και με τον 27χρονο διεθνή Πολωνό μέσο υπάρχουν συζητήσεις και το δικό του συμβόλαιο λήγει τον Ιούνιο του 2024 και σε αυτό θα γίνει γερή αναπροσαρμογή αποδοχών. Κοντός ψαλμός αλληλούια για την ανακοίνωση…


Μανδάς – Τζολάκης– Χριστογεώργος ήταν η 3άδα των γκολκίπερ της προηγούμενης Εθνικής Ελπίδων! Ο καθένας τους με διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά όλοι τους με «σφραγίδα» κι από την διεθνή πιάτσα σκάουτς ως αυθεντικά / μεγάλα ταλέντα.

Σε πλήρη επιβεβαίωση του Δευτεριάτικου αποκλειστικού της στήλης για τη μεταγραφή του Νικόλα Χριστογεώργου, από το βράδυ της Τρίτης οι δύο από τους τρεις ανήκουν πλέον στον ΟΦΗ. Δηλαδή ο 21χρονος Μανδάς και ο 23χρονος Χριστογεώργος, που θα είναι πλέον το μπακ απ του και έτοιμος το καλοκαίρι να τον αντικαταστήσει, εφόσον ο Κορυδαλιώτης πορτιέρε αποτελέσει περήφανη πώληση για τους Κρητικούς.

Όσον αφορά στο παρασκήνιο της μεταγραφής του Χριστογεώργου, ο ΟΦΗ πήγε σε αυτόν και όχι το αντίθετο. Μάλιστα το κρητικό κλαμπ δε συζητούσε το ενδεχόμενο δανεισμού του. Για την ακρίβεια ο κόουτς Νταμπράουσκας δεν ήθελε παίκτη μόνο για 6 μήνες.

Κάτι που ίσχυσε όχι μόνο στην περίπτωση Χριστογεώργου αλλά και του φορ Λουίς Φελίπε που αποκτήθηκε μεν ως δανεικός από τη Σπόρτινγκ αλλά για 1.5 χρόνο (όταν και τελειώνει το συμβόλαιο του με το πορτογαλικό κλαμπ)!


Η μετακίνηση του Χριστογεώργου στον ΟΦΗ ολοκληρώθηκε κυριολεκτικά τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής deadline day. Και για να συμβεί αυτό έπαιξε καταλυτικό το Γραφείο της Sports Action (του γνωστού ατζέντη Πάνου Γαλαριώτη), το οποίο είχε καλή σχέση και συνεργασία τόσο με τον ΟΦΗ (έχει τον Διαμάντη, είχε τον Μπουζούκη εκεί), όσο και με τον Παναθηναϊκό.

Ο Χριστογεώργος, ένα πρότζεκτ που από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραιτήθηκε από τον Παναθηναϊκό (αν και επί Γιώργου Δώνη έλεγαν πως είναι ο… νέος Βλαχοδήμος, λόγω και της σωματοδομής / χαρακτηριστικών του), υπέγραψε για 2.5 χρόνια στον ΟΦΗ με το «τριφύλλι» να κρατάει υψηλό ποσοστό μεταπώλησης του (25% με 30%).

Μιας κι αναφερθήκαμε στον FIFA agent Πάνο Γαλαριώτη, να επισημάνουμε σημειολογικά, πως στο Γραφείο του ανήκει εδώ και λίγους μήνες ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ουσιαστικά από τότε που πήγε στον Ολυμπιακό…


Έστω και καθυστερημένα ήρθε από το… Μεξικό η δικαίωση της στήλης, για τον βασικό λόγο που ο Δημήτρης Μελισσανίδης προνόησε / είχε την πληροφόρηση και έσπευσε να ανανεώσει / επεκτείνει το συμβόλαιο του Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ.

Ο Πρόεδρος της Μεξικάνικης ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, λοιπόν, σε δηλώσεις του παραδέχτηκε πως ο Αλμέιδα είχε το καλύτερο προφίλ για να αναλάβει την εθνική τους ομάδας μετά την αποτυχία της στο Μουντιάλ του Κατάρ και την αποχώρηση του Μαρτίνο.

Για την ακρίβεια είπε πως ο Αλμέιδα ουσιαστικά ήταν ο Νο 1 υποψήφιος για να αναλάβει το Μεξικό αλλά τους πρόλαβε η ΑΕΚ που ανανέωσε το συμβόλαιό του και έβαλε νέο buy out. Kαι ότι πλέον δεν υφίσταται θέμα Αλμέιδα…

Σε ελεύθερη μετάφραση άλλο να πληρώνεις ή να διαπραγματεύεσαι buy out 3 και 4 εκατομμυρίων κι άλλο 10.000.000, που αντιστοιχεί στη νέα ρήτρα αποδέσμευσης του Αργεντινού κόουτς της ΑΕΚ.


Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή πρόταση από ομάδα της κεντρικής Ευρώπης που ενδιαφερόταν και για αυτό είχε σταντ μπάι την Κόνιασπορ. Βλέπετε στην Τουρκία το μεταγραφικό παράθυρο είναι ανοικτό ως τις 8 Φεβρουαρίου, άρα προλάβαινε…

Η πρόταση που περίμενε ο «Μπούχα» δεν έφτασε ποτέ και έτσι πέταξε για Τουρκία. Προηγουμένως πάντως (προ δεκαημέρου) είχε απορρίψει πρόταση από ομάδα που του είχε βρει ο Ολυμπιακός (και όχι ο ατζέντης του) από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Κακά τα ψέματα, ο διεθνής μέσος από τότε που ανέλαβε ο Μίτσελ υπήρχε στο ρόστερ του Ολυμπιακού για να συμπληρώνει αποστολές και να παίζει στην Ευρώπη ή στα ματς που ο Ισπανός κόουτς έκανε ροτέισον. Ο Μπουχαλάκης έχει ατζέντη τον ομογενή από την Γερμανία, Κραστάνα αλλά ήταν ανοικτός σε κρούσεις κι από άλλους ατζέντηδες. Εξ ου και στην ιστορία της Κόνιασπορ οι «εμπλεκόμενοι» στη δουλειά ήταν πολλοί…

Διαβάστε ακόμη: