Σφοδρές είναι οι αντιπαραθέσεις στο ΠΑΣΟΚ για τα ψηφοδέλτια, παρότι η Χαριλάου Τρικούπη έδωσε στη δημοσιότητα την Κυριακή το μεγαλύτερο μέρος τους σε όλη τη χώρα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εστιάζεται στην Αρκαδία.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θέτει «βέτο» για τη συμμετοχή του Βαγγέλη Γιαννακούρα στο ψηφοδέλτιο. Ο λόγος δεν είναι, όπως γράφεται, ότι ο Β. Γιαννακούρας συμμετείχε ως αντιπεριφερειάρχης του Πέτρου Τατούλη (άλλωστε το ΠΑΣΟΚ είχε στηρίξει τον Π. Τατούλη για περιφερειάρχη), αλλά ότι τη συγκεκριμένη περίοδο προσελήφθη ως Συνήγορος επιχειρηματιών της Περιφέρειας ο δικηγόρος Ά. Μπουλούκος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που εν συνεχεία ανέλαβε συνήγορος χρυσαυγίτη.

Η πλευρά Γιαννακούρα διαρρέει ότι ο πραγματικός λόγος είναι ότι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος φοβάται ότι θα χάσει την έδρα, ενώ σε ζυμώσεις να μην είναι υποψήφιος βουλευτής και να οριστεί υποψήφιος περιφερειάρχης φέρεται να απάντησε αρνητικά.

Το κλίμα στην Αρκαδία είναι πολύ βαρύ, με τον Απόστολο Σπυρόπουλο (γιο του αείμνηστου Ροβέρδου Σπυρόπουλο) να αποσύρει την υποψηφιότητά του με βαριές αιχμές κατά μιας «ολιγομελούς ομάδας» που, όπως αναφέρει, επιδιώκει να ελέγξει τις εξελίξεις στο νομό.

Την ίδια στιγμή η ηγεσία δεν θέλει να μείνει εκτός ψηφοδελτίου είτε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ούτε ο Βαγγέλης Γιαννακούρας, καθώς εκτιμά ότι το πλήγμα θα είναι μεγάλο-πλην όμως βαλβίδα αποσυμπίεσης δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα.

Στην Ηλεία…

Δύσκολο, όμως, είναι και το κλίμα στην Ηλεία.

Εντύπωση προκάλεσε η αποχώρηση της Νίκης Κοκκαλιάρη (Γενικής γραμματέως του δήμου Ήλιδας) από το ψηφοδέλτιο, με σαφέστατες αιχμές στην ανακοίνωση που εξέδωσε για παρεμβάσεις στην επιτροπή ψηφοδελτίων από πρώην βουλευτή του νομού, φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Κουτσούκο.

Η Νίκη Κοκκαλιάρη, η υποψηφιότητα της οποίας θεωρείτο δεδομένη, στηλιτεύει το γεγονός ότι δεν ελήφθη υπόψη η εισήγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ηλείας για τη γεωγραφική κατανομή του ψηφοδελτίου με αποτέλεσμα την παρουσία πολλών υποψηφίων απο την Αμαλιάδα, από την οποία προέρχονται οι υποψήφιοι Αμπουχάντμπα και Τσεριώνης.

…Και αλλού

Γκρίνια, όμως, υπάρχει και σε άλλες περιοχές, όπως στη Χαλκιδική, τη Λακωνίαακόμα και στη Βοιωτία, όπου κατηγορούνται υποψήφιοι ότι καταρτίζουν τα ψηφοδέλτια με σκοπό την εκλογή των ιδίων και όχι την ενδυνάμωση του κόμματος.

Το θέμα τώρα για τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι να μην κοστίσει στο ΠΑΣΟΚ αυτή η κατάσταση…

Διαβάστε ακόμη: