Με την επιτυχή ολοκλήρωση της ΑΜΚ, η κεφαλαιακή δομή της Intrakat ενισχύθηκε με 100 εκατ. ευρώ και πλέον η εταιρεία έχει πάνω από 160 εκατ. ιδία κεφάλαια και σχεδόν μηδενικό δανεισμό, γεγονός που της επιτρέπει να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση, εφόσον αυτό απαιτηθεί για συμμετοχή σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα υποδομών

Η Intrakat είναι πλέον από τις πιο υγιείς χρηματο-οικονομικά, εταιρείες του κλάδου με στέρεη και βιώσιμη κεφαλαιακή δομή προσφέροντας αυξημένη ευελιξία σε στρατηγικό και λειτουργικό επίπεδο.

Η ΑΜΚ θα δώσει περαιτέρω ώθηση στο δυναμικό αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, ενισχύοντας τις προοπτικές της στους τομείς δραστηριοποίησής της: Κατασκευές – Υποδομές, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεις, Διαχείριση Απορριμμάτων και Real Estate.

Επίσης, όπως έχει ανακοινωθεί, προτεραιότητα θα είναι η αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου τόσο στην Ελλάδα όσο και στη ΝΑ Ευρώπη.

Η εξαιρετική πορεία του Ομίλου επιβεβαιώθηκε και στα αποτελέσματα 3ου τριμήνου που έχουν σχεδόν μηδενικές ζημιές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για πέρασμα στην κερδοφορία μέσα στο 2023.

Μόλις 6 μήνες μετά την απόκτηση του βασικού ποσοστού της Intrakat , ο κύριος μέτοχος της εταιρείας, η Winex Investments (Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου) έδειξε ξεκάθαρα την στήριξή του δίνοντας ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη της εταιρείας και ενισχύοντας την επενδυτική εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα του Ομίλου.

Η νέα μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου φέρνει €100 εκατ. στο ταμείο της Intrakat , από τα οποία €50 εκατ θα κατευθυνθούν ως ενδυνάμωση του υφιστάμενου κεφαλαίου κίνησης και €50 εκατ. αποκλειστικά για ανάπτυξη μέσω εξαγορών.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο στο συγκεκριμένο κλάδο.

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα επιταχύνουν το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου, εξυπηρετώντας σημαντικές ευκαιρίες που αφορούν στους πέντε στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης της Intrakat: νέα και εκτελούμενα κατασκευαστικά έργα υποδομών, έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις, έργα Διαχείρισης Απορριμμάτων καθώς και επενδύσεις σε Real Estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη: