Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας (30/01) ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση που έκανε υποψήφιος βουλευτής με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Πέτρος Τατσόπουλος: Συνελήφθη και μετά από λίγο, αφέθηκε ελεύθερος

Ο γνωστός συγγραφές συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου έξω από βιβλιοπωλείο όπου συμμετείχε σε εκδήλωση με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση που υπέβαλε σε βάρος του ο Φίλιππος Καμπούρης, παρουσιαστής και υποψήφιος με την Ελληνική Λύση, και αφέθηκε ελεύθερος μετά τα μεσάνυχτα.

Πέτρος Τατσόπουλος: Έντονες αντιδράσεις για τη σύλληψη του συγγραφέα

Η σύλληψη του συγγραφέα προκάλεσε τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να σχολιάζει πως «προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα».

«Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα. Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα».

«Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο για οπισθοδρόμηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω».

«Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω όταν ένας συγγραφέας και πρώην βουλευτής οδηγείται στη ΓΑΔΑ επειδή είπε ελεύθερα τη γνώμη του σε μια ήρεμη και σοβαρή συζήτηση σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας», ανέφερε στο Twitter ο δήμαρχος Αθηναίων.

Διαβάστε ακόμη: