Δεν χωρεί αμφιβολία πλέον, ότι η δεδομένη για πολλούς προσφυγή στις κάλπες στις 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, εκ των πραγμάτων ανατρέπεται, καθώς ο πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα δεδομένα, καθώς και τα δημοκοπικά ευρήματα φέρεται αποφασισμένος και κατασταλαγμένος να προχωρήσει στην διενέργεια εθνικών εκλογών στα τέλη Μαΐου και ειδικότερα στις 21 Μαΐου, ανήμερα της μεγάλης χριστιανικής γιορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης!

Με λιγότερες έως ελάχιστες πιθανότητες οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στις 14 Μαΐου!

Οι λόγοι της αλλαγής απόφασης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι συγκεκριμένοι με τρεις από αυτούς να ξεχωρίζουν:

Πρώτον, ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία ακυρώνει τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με την γείτονα χώρα ή ακόμη και πολεμικής σύρραξης μετά τους ασυνήθιστα υψηλούς τόνους που είχαν υιοθετήσει Ερντογάν και στρατιωτικοί αξιωματούχοι τον τελευταίο χρόνο! Οι πρόσφατες λυπηρές εξελίξεις για τον τουρκικό λαό, ανατρέπουν τα υφιστάμενα δεδομένα και επαναφέρουν επίπεδο ισορροπίας στα Ελληνοτουρκικά!

Δεύτερον, η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την Βουλή δίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια ευκαιρία και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που σπεύδει να επωφεληθεί!

Τρίτον, τα δημοκοπικά ευρήματα τόσο από τις κυλιόμενες του Μαξίμου όσο και από τις μεγάλες εταιρίες, επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΝΔ που μέσα από την πόλωση όχι μόνο καταγράφει μια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ 6,5-7 μονάδων, αλλά υπό προϋποθέσεις και μέσα από τις αναγωγές θεωρείται πλέον πιθανόν στις δεύτερες εκλογές να κατακτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία, γεγονός που συνδέεται με το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή και ειδικότερα με τα κόμματα του Κασιδιάρη και του Βαρουφάκη!

Επιπροσθέτως η μετάθεση των «προγραμματισμένων» εκλογών τον Μάιο αντί της 9ης Απριλίου, αποκαθιστά και την ισορροπία με την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία επουδενί δεν ήθελε εκλογές Κυριακή των Βαΐων και συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας!

Διαβάστε ακόμη: