Συγκλονιστικός ήταν ο τελικός του 57ου Super Bowl, που κρίθηκε με ένα field goal, 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με θριαμβευτές το Kansas City Chiefs του Γιώργου Καρλαύτη οι οποίοι κατέκτησαν το Vince Lombardi Trophy, νικώντας 38-35 τους Philadelphia Eagles.

Η ομάδα του Κάνσας στην τρίτη συμμετοχή της τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έφτασε στο τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της, μετά από αυτά των 1969 και το 2019.

Το 57ο Super Bowl ήταν «χορταστικό», με τις δύο ομάδες να προσφέρουν «πλούσιο» θέαμα και να είναι ισόπαλοι 35-35, μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο.

Εν τέλει, τα πάντα κρίθηκαν με ένα field goal από τις 27 γιάρδες του Χάρισον Μπάτκερ, 11 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Με αυτό τον τρόπο, οι Chiefs «σφράγισαν» την εντυπωσιακή ανατροπή που έκαναν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Eagles ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα και προηγήθηκαν με 24-14 στο πρώτο μέρος, ενώ λίγο πριν το τέλος του ο Πάτρικ Μαχόουμς φάνηκε να τραυματίζεται στον αστράγαλο του.

Super Bowl 2023: Θρίαμβος για τους Kansas City Chiefs του Γιώργου Καρλαύτη

Ο MVP του NFL, όμως, επέστρεψε «αγριεμένος» μετά την ανάπαυλα κι οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του Lombardi Trophy, με τον ίδιο να κερδίζει και το βραβείο του κορυφαίου στον τελικό.

Ο Μαχόουμς έγινε ο πρώτος παίκτης που κερδίζει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν και το τρόπαιο στο Super Bowl, μετά τον Κερτ Ουόρνερ των Ραμς το 1999.

Επίσης, μπήκε σε μια κλειστή ομάδα παικτών που πήραν δύο κούπες Super Bowl, πριν τα 30 τους! Οι άλλοι είναι οι θρύλοι Πέιτον Μάνινγκ, Τζο Μοντάνα, Τομ Μπρέιντι και Τζόνι Ουνίτας.

Σπουδαία στιγμή και για τον Γιώργο Καρλαύτη, ο οποίος έφτασε μέχρι την κορυφή, στην πρώτη του σεζόν στο NFL. Επίσης, έγινε ο πρώτος Έλληνας που το κατακτά, μετά τον Κρις Μαραγκό το 2018.

Super Bowl 2023: Θρίαμβος για τους Kansas City Chiefs του Γιώργου Καρλαύτη

Καλά όλα αυτά , όμως Super Bowl σημαίνει και halftime show. Και για μία ακόμα φορά, ήταν συγκλονιστικό, με την Rihanna να εμφανίζεται ζωντανά για πρώτη φορά από το 2017.

Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αμερικής. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είχαμε δράση στο ΝΒΑ.

Φέτος, μία διαφήμιση κατά την διάρκεια του Super Bowl άξιζε πάνω από 7 εκατ. δολάρια. Για 30 δευτερόλεπτα! Όχι κι άσχημα, αν σκεφτεί κανείς πως μόνο την ώρα του τελικού περισσότεροι από 101 εκατομμύρια τηλεθεατές συντονίστηκαν στους δέκτες τους.

Διαβάστε ακόμη: