Η L’Oreal αναμένει βραδύτερη ανάπτυξη για το σύνολο της αγοράς ομορφιάς φέτος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, καθώς η ζήτηση από την Κίνα επηρεάζει τις πωλήσεις ύστερα από χρόνια ταχείας αύξησης.

Ο Nicolas Hieronimus μιλώντας επενδυτές σε εκδήλωση της JPMorgan στο Παρίσι, σημείωσε ότι πλέον βλέπει την παγκόσμια αγορά ομορφιάς να αναπτύσσεται από 4,5% έως 5% φέτος σε σχέση με προηγούμενη πρόβλεψη που έκανε λόγο για 5%, δήλωσε εκπρόσωπος της L’Oreal στο Bloomberg News.

Ο Hieronimus απέδωσε την προς τα κάτω αναθεώρηση στην επίπεδη αγορά της Κίνας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Η εν λόγω χώρα αποτελούσε επί μακρόν μοχλό ανάπτυξης για τη L’Oreal, με τους καταναλωτές να προτιμούν τις προσφορές καλλυντικών υψηλών προδιαγραφών.

Οι μετοχές της L’Oreal υποχώρησαν έως και 5,1% στο Παρίσι και έκλεισαν με πτώση 3,4%. Έχουν χάσει 6,2% μέχρι στιγμής φέτος.

Οι ανταγωνιστές επίσης υποχώρησαν, με την Estee Lauder να υποχωρεί έως και 2,8% στη Νέα Υόρκη και την εταιρεία κατασκευής της Nivea Beiersdorf να κλείνει 2,5% χαμηλότερα στη Φρανκφούρτη.

Η L’Oreal ανακοίνωσε τον Απρίλιο αύξηση 9,4% στις ομοειδείς πωλήσεις κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, γεγονός που είχε διασκεδάσει ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της επιχείρησης ομορφιάς. Η επόμενη τριμηνιαία ενημέρωση της εταιρείας έχει οριστεί για τις 30 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη