Η προτίμηση των καταναλωτών σε προϊόντα από τις δημοφιλείς σειρές Star Wars και Harry Potter ανέβασε τις πωλήσεις της Lego κατά το α’ εξάμηνο του 2022.

Η κορυφαία εταιρεία πώλησης παιχνιδιών ανακοίνωσε σήμερα ότι τα έσοδα κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους αυξήθηκαν σε ποσοστό 17%, φτάνοντας τα 27 δισεκατομμύρια Δανέζικες κορώνες, ή περίπου $3,5 δισ. Η Lego, πάντως, ήταν μια από τις πολλές εταιρίες πώλησης παιχνιδιών που σημείωσαν τεράστια κέρδη κατά την περίοδο της πανδημίας όπου οι καταναλωτές όλων των ηλικιών έκαναν παραγγελίες με στόχο την ψυχαγωγία εντός της υποχρεωτικής καραντίνας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Niels Christiansen αναφέρθηκε στη μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών της εταιρείας και την απήχησή τους σε πολλές γενιές για τη συνεχιζόμενη αύξηση των πωλήσεων.

Μεγάλο χαρτοφυλάκιο

«Εστιάζουμε στην προσχολική ηλικία, στα παιδιά (κορίτσια – αγόρια), στους έφηβους αλλά και στους ενήλικες. Στην πραγματικότητα το χαρτοφυλάκιό μας είναι εξαιρετικά δυνατό» είπε ο ίδιος.

Εκτός από τα μοντέλα Star Wars και Harry Potter σε αυτά που σημείωσαν τις κορυφαίες πωλήσεις είναι και τα Lego Technic και Lego City. «Νομίζω ότι φροντίζουμε να αξιοποιούμε διαφορετικά αυτό που ποθεί ο κάθε καταναλωτής», είπε ο Christiansen. «Μπορείτε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο της Formula 1 ή μια Ferrari ή μπορείτε να έχετε ένα σετ Duplo που χωράει στην μπανιέρα σας» συμπλήρωσε.

Ο Christiansen είπε ότι οι ισχυρές πωλήσεις επέτρεψαν στην εταιρεία να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την αύξηση των τιμών αλλά και τα προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας στην Κίνα. Τα καθαρά κέρδη μεταξύ Ιανουαρίου και 30 Ιουνίου ανήλθαν σε 6,2 δισεκατομμύρια κορώνες, ή περίπου $802 εκατ, ουσιαστικά σύμφωνα με τα επίπεδα του προηγούμενου έτους. Κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, η Lego σημείωσε καθαρά κέρδη 6,3 δισεκατομμυρίων κορωνών ή περίπου $812 εκατ.

Η εταιρεία επίσης αποκομίζει τα οφέλη από το άνοιγμα καταστημάτων σε νέες αγορές, ιδιαίτερα στην Κίνα. Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η εταιρεία άνοιξε 66 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 46 στην περιοχή αυτή.

Διαβάστε ακόμη: