Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε σήμερα (02/09) ότι τον ερχόμενο χειμώνα ενδέχεται να εμφανισθούν νέες παραλλαγές του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι τα υπάρχοντα εμβόλια θα πρέπει να προστατεύσουν τον πληθυσμό από τις σοβαρές μορφές της ασθένειας.

Οι επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση γύρω από την πανδημία, ενόσω η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να αρχίσει εκστρατεία αναμνηστικών εμβολιασμών εν όψει του χειμώνα.

Η εκστρατεία θα συμπεριλαμβάνει με τα προσαρμοσμένα εμβόλια, τα οποία ενέκρινε χθες (01/09) ο EMA και στοχεύουν την –κυρίαρχη, πλέον– παραλλαγή «Όμικρον». Θα χρησιμοποιηθούν, επίσης, τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν για να αντιμετωπισθεί το αρχικό στέλεχος του ιού, ο οποίος εντοπίσθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, το 2019.

Ο κόσμος «δεν θα πρέπει να περιμένει ένα συγκεκριμένο εμβόλιο. Θα μπορούσε να εμφανισθεί μία ολοκαίνουρια παραλλαγή, γεγονός το οποίο δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε σήμερα», τόνισε ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής της εμβολιαστικής στρατηγικής του ΕΜΑ.

Διαβάστε ακόμη:

Μητροπολίτης Δωδώνης: Όταν έδινε συνέντευξη στο Penthouse και έλεγε «ναι» στο προγαμιαίο σεξ

Απόκάλυψη: Ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση Τσουβάλα – Γιατί κόπηκε τελικά ο Αν. Δασκαλάκης, που υπέστη δεύτερη σερί ήττα και επελέγη ο Μιχ. Καραμαλάκης για νέος Γ.Γ. του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Ο Σπύρος Λάτσης, διά μέσω της Μελίνας Παΐζη, βάζει πόδι ακόμη πιο προσωπικά στη Διοίκηση της Lamda Development