Άνοδο κατέγραψαν την Πέμπτη οι αγορές της Ασίας, σε αντίθεση με τη Wall Street όπου S&P 500 και Nasdaq Composite υποχώρησαν για τέταρτη διαδοχική ημέρα.

Οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν τις αγορές σε πτώση, καθώς η αγαπημένη μετοχή της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia υποχώρησε σχεδόν 4%, ακολουθούμενη από τις Netflix, Meta, Apple και Microsoft. Η τεχνολογία ήταν ο τομέας με τις χειρότερες επιδόσεις στον S&P 500, σημειώνοντας πτώση 1,7%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,54%, καθώς το ποσοστό ανεργίας της χώρας αυξήθηκε στο 3,8% τον Μάρτιο, λιγότερο από το 3,9% που ανέμενε το Reuters.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέκαμψε από τις απώλειες της Τετάρτης και ηγήθηκε των ασιατικών αγορών, σημειώνοντας άνοδο 1,74%. Ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης κέρδισε 2,29%.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 διέγραψε τις απώλειες και σημείωσε άνοδο 0,25%, μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες απωλειών, ενώ ο ευρείας βάσης Topix ενισχύθηκε κατά 0,66%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,75%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,2%.

Διαβάστε ακόμη: