Η επιλογή του Φρέντι Μπελέρη για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί, για όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο, μία κομβική απόφαση για το Μέγαρο Μαξίμου με πολλές θετικές εξελίξεις να την ακολουθούν.

Καταρχάς, οι μετρήσεις της κοινής γνώμης έδειχναν ότι μόνο η περίπτωση Μπελέρη απ’ όλες όσες είχαν προταθεί ήταν στέρεη και συσπείρωνε τον δεξιό κόσμο στην Βόρεια Ελλάδα με τον ομογενή μας από την Αλβανία να εκλέγεται ανάμεσα στους υπόλοιπους υποψηφίους.

Υπό αυτή την έννοια η ΝΔ κλείνει τις διαρροές προς τα υπόλοιπα δεξιά κόμματα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη καθώς ο κόσμος βλέπει πολύ θετική την περίπτωση Μπελέρη για τα συμφέροντα της χώρας μας διεθνώς.

Δεν είναι άλλωστε και λίγοι που λένε ότι με τον Μπελέρη η ΝΔ κόβει τον βήχα στον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Δημήτρη Νάτσιο που έκαναν πάρτι στους βόρειους νομούς.

Ουσιαστικά το πάρτι τελείωσε για τον Βελόπουλο, κυρίως, καθώς ο παραδοσιακός ψηφοφόρος κατανοεί ότι θα πρέπει να στηρίξει άμεσα έναν πατριώτη υποψήφιο που παλεύει μέσα από την φυλακή το καθεστώς Ράμα υπέρ των ελληνικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή.

Και σίγουρα θα παραμερίσει τα όποια παράπονα έχει από την Νέα Δημοκρατία για χάρη ενός σημαντικότερου εθνικού στόχου.

Υπό αυτό το πρίσμα, εύκολα μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι η Νέα Δημοκρατία, κλείνοντας τις μεγάλες διαρροές, ατενίζει με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία ένα καλύτερο εκλογικό ποσοστό το βράδυ των ευρωεκλογών.

Όπως λένε και αρκετοί αναλυτές φεύγει από το κακό σενάριο των 29% και βρίσκεται πλέον πάνω από το ψυχολογικό όριο του 30% με αυξητικές τάσεις.

Η επιλογή Μπελέρη, επίσης, δημιουργεί νέο κεφάλαιο για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις καθώς φέρνει τη χώρα μας σε θέση ισχύος αφού ένας εκλεγμένος έλληνας ευρωβουλευτής φυλακισμένος στην Αλβανία είναι μία πολύ δυνατή εικόνα – επιχείρημα ότι η Αλβανία έχει ανύπαρκτο κράτος δικαίου και δεν αξίζει να βρεθεί μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Άλλωστε, είναι και μία προσωπική δικαίωση για τον Φρέντι από την στιγμή που δημοκρατικά νίκησε τις δημαρχικές εκλογές στη Χειμάρρα αλλά παράνομα το καθεστώς Ράμα του αποστέρησε αυτό το αξίωμα.

Τέλος, να τονίσουμε ότι η επιλογή Μπελέρη στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο αποτελεί μία ήττα της πλευράς Γεραπετρίτη-Παπαδοπούλου που είχαν εισηγηθεί να μην συμπεριληφθεί ο ομογενής με την αιτιολογία ότι θα επιβάρυνε τις σχέσεις με την Αλβανία.

Σχεδόν είχαν πείσει τον Πρωθυπουργό ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον Έντι Ράμα και ότι θα φέρει αποτελέσματα…

Υπό αυτή τη σκοπιά, θα πρέπει να θεωρείται δικαιωμένος ο πρώην υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου ο οποίος ήταν ο αρχικός εισηγητής της υποψηφιότητας Μπελέρη ως της πιο κατάλληλης για να κλείσει τα στεγανά της η δεξιά παράταξη αναδεικνύοντας την οξύνοια που τον κατέχει ως πολιτικό ον.

Διαβάστε ακόμη: