Τον προεκλογικό αγώνα στα μέτρα του προσπαθεί να φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία προσπάθεια να πετύχει μία νίκη εμφατική που θα κινείται γύρω από το 33%, ποσοστό που κανείς δεν θα μπορέσει να τον αμφισβητήσει.

Ούτε οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ούτε επίδοξοι μνηστήρες μέσα στη ΝΔ.

Πολλοί ξεχνάνε ότι ο Πρωθυπουργός είναι ένας μπαρουτοκαπνισμένος πολιτικός.

Δεν μιλάμε βασικά για την ιστορία και τις εικόνες που πήρε ως μάθημα από την διακυβέρνηση του πατέρα του, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Αλλά για το ιστορικό γεγονός, ότι το 2016 ήταν αουτσάιντερ απέναντι στον μεγάλο Βαγγέλη Μεϊμαράκη και κατάφερε να επιβληθεί.

Το 2019 κέρδισε την μάχη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα όταν μεγάλοι καναλάρχες και εκδότες έλεγαν ότι δεν έχει καμία τύχη απέναντι στον «άχαστο» Αλέξη Τσίπρα.

Το 2023, στην αρχή θεωρούσαν ότι ο Μητσοτάκης θα υποχρεωθεί να συγκυβερνήσει με τον Ανδρουλάκη. Μετά ότι θα υποκύψει στην προοδευτική διακυβέρνηση.

Εν τέλει πήρε πάνω του όλο τον προεκλογικό αγώνα και κέρδισε με το εμφατικό 41%, 24 ποσοστιαίες μονάδες από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ…

Συνεπώς, καλό θα είναι να μην υποτιμούν τον πολιτικό άνδρα που λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης, αφενός διότι ο ίδιος ζει και αναπνέει για αυτές τις εκλογικές αναμετρήσεις αφετέρου διότι και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, παρά τη φθορά μία μεγάλη διαφορά υπέρ του στα κρίσιμα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα, απέναντι των άλλων πολιτικών αρχηγών υπερτερεί κατά πολύ στην καταλληλόλητα ως πρωθυπουργός της χώρας.

Η πρόσφατη μέτρηση της Pulse δίνει ένα 34% για Μητσοτάκη και μετά ένα 12% για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει πολύ και στους αναποφάσιστους, δηλαδή σε ερώτηση για το ποιον προτιμούν οι αναποφάσιστοι κατά 17% στρέφονται στον Μητσοτάκη, έναντι 5% στον Ανδρουλάκη και 4% στον Κασσελάκη.

Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που κάνουν συγκεκριμένους αναλυτές να επιμένουν ότι η ΝΔ μπορεί να πάει παραπάνω από το ψυχολογικό όριο του 30% στις δημοσκοπήσεις σε έναν προεκλογικό αγώνα που θα χειριστεί προσωπικά ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης περιοδεύοντας σε όλες τις δύσκολες περιοχές όπου παρατηρούνται δυσκολίες συσπείρωσης, διαρροές αλλά και απογοήτευση για τις κυβερνητικές επιλογές.

Άλλωστε, φαίνεται ότι στη ΝΔ εκπονείται ένα σχέδιο συνεχών επισκέψεων και από μεγάλα στελέχη, ο Δένδιας θα πάρει Ανατολική Μακεδονία, ο Μάκης Βορίδης-Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης στην Κεντρική Μακεδονία, ο Πιερρακάκης Δυτική Μακεδονία και ο Σταϊκούρας στην Θεσσαλία.

Όλη η Βόρεια Ελλάδα θα σαρωθεί δύο και τρεις φορές.

Διαβάστε ακόμη: