Το Bitcoin ανέκαμψε από το πιο απότομο sell-off  εδώ και πάνω από ένα χρόνο, μια πρώιμη ένδειξη της επικείμενης μεταβλητότητας σε όλες τις αγορές περιουσιακών στοιχείων, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις προοπτικές μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα προχώρησε κατά 3,9% στα 64,40 δολάρια στις 8:50 π.μ. (τοπική ώρα) στο Λονδίνο την Κυριακή, αφού είχε κάνει «άλμα» έως και 8,3% νωρίτερα. Μικρότερα νομίσματα όπως το Polkadot και το Uniswap σημείωσαν ράλι άνω του 10%.

Το Ιράν εκτόξευσε επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ σε προφανή αντίποινα για ένα χτύπημα στη Συρία που σκότωσε κορυφαίους Ιρανούς στρατιωτικούς, οδηγώντας τη σύγκρουση στην περιοχή σε μια νέα επικίνδυνη φάση. Με τη δράση του Ιράν να λαμβάνει χώρα ενώ οι περισσότερες αγορές ήταν κλειστές, οι έμποροι της αγοράς crypto βρέθηκαν στην ασυνήθιστη θέση να είναι από τους πρώτους που αντέδρασαν σε ένα σημαντικό γεωπολιτικό γεγονός.

«Περισσότεροι επενδυτές από ό,τι συνήθως μπορεί να επιλέγουν να εκφράσουν τις απόψεις τους για την αγορά μέσω των κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο David Lawant, επικεφαλής έρευνας της FalconX.
Καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για επίθεση, η ένταση έπληξε τις μετοχές την Παρασκευή και ενίσχυσε τα ασφαλή καταφύγια, όπως τα ομόλογα και το δολάριο. Τα στοιχεία της Coinglass δείχνουν ότι περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια ανοδικών στοιχημάτων σε κρυπτονομίσματα ρευστοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο, μία από τις πιο βαριές διήμερες ρευστοποιήσεις των τελευταίων τουλάχιστον έξι μηνών.

Η μόχλευση «υπερκαλύφθηκε εντελώς τις τελευταίες τρεις ημέρες, οπότε αυτό προκάλεσε σημαντική επιδείνωση των τιμών» στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε ο Ebtikar.

Οι χρηματιστηριακές αγορές στη Μέση Ανατολή ήταν ως επί το πλείστον στο κόκκινο την Κυριακή. Οι μετοχές του Ισραήλ εγκατέλειψαν τα προηγούμενα κέρδη και διαπραγματεύονταν ελαφρώς χαμηλότερα στις 8:36 π.μ. ώρα Λονδίνου.