Το νομοσχέδιο για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους και τη μείωση των κρατικών δαπανών πέρασε ένα βασικό διαδικαστικό εμπόδιο στη Βουλή την Τετάρτη, ανοίγοντας τον δρόμο για την τελική ψηφοφορία αργότερα.

Ένα πακέτο κανόνων για την προώθηση του νόμου περί δημοσιονομικής ευθύνης εγκρίθηκε με ψήφους 241-187, με 52 Δημοκρατικούς να συντάσσονται με τους Ρεπουμπλικάνους για να τον υποστηρίξουν και 29 Ρεπουμπλικάνους να ψηφίζουν κατά του μέτρου, μαζί με τους περισσότερους Δημοκρατικούς.

Παραδοσιακά, το κόμμα της μειοψηφίας δεν ψηφίζει για την έγκριση των κανόνων της συζήτησης. Αλλά καθώς η ψηφοφορία την Τετάρτη είχε περάσει αρκετά το χρονικό όριο, κατέστη σαφές ότι ο πρόεδρος της Βουλής των Ρεπουμπλικανών θα χρειαζόταν ψήφους των Δημοκρατικών προκειμένου να περάσει το μέτρο με απλή πλειοψηφία.

Σε αρνητικό έδαφος τα futures των δεικτών overnight

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών παρέμειναν σταθερά στη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας διαπραγμάτευσης του Μαΐου, που χαρακτηρίστηκε από ένα εντυπωσιακό ράλι για τις μετοχές που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Εν τω μεταξύ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones Industrial Average υποχώρησαν 55 μονάδες ή 0,2% στη διαπραγμάτευση μετά το κλείσιμο της αγοράς (overnight).

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 και του Nasdaq 100 ήταν αμφότερα σταθερά.

Η Nordstrom σημείωσε άλμα 7% στις εκτεταμένες συναλλαγές αφού οι δημοσιονομικές πωλήσεις του πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Οι μετοχές της Salesforce υποχώρησαν περίπου 6% αφού η εταιρεία λογισμικού αύξησε τις προβλέψεις της για ολόκληρο το έτος, αλλά ανέφερε υψηλότερα κεφαλαιακά έξοδα από τα αναμενόμενα.

O Nasdaq Composite έκλεισε τον Μάιο με άνοδο 5,8%

O Nasdaq Composite έκλεισε τον Μάιο με άνοδο 5,8%, καθώς ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη συνέχισε να ενισχύει τις σχετικές μετοχές. Chipmaker Nvidia σημείωσε άλμα 36% τον Μάιο, αγγίζοντας για λίγο ένα ανώτατο όριο αγοράς 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αυτή την εβδομάδα.

Alphabet, Meta και Amazonόλα αυξήθηκαν τουλάχιστον 10% κατά τη διάρκεια του μήνα.

Ωστόσο, εκτός τεχνολογίας, ήταν δύσκολο να επιτευχθούν κέρδη.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,3% τον μήνα, ενώ ο blue-chip Dow υποχώρησε σχεδόν 3,5%, σύρθηκε από τη Nike, Walt Disney και Chevron.

Διαβάστε περισσότερα