Η Walt Disney Co. και τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους της Walt Disney World κατέληξαν σε μια “δοκιμαστική συμφωνία” σύμφωνα με την οποία θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 18 δολάρια την ώρα για την εφετινή χρονιά.

Η συμφωνία έρχεται αφότου τα μέλη του συνδικάτου απέρριψαν την προηγούμενη προσφορά τον Φεβρουάριο για κατώτατο μισθό 17 δολαρίων της Walt Disney Co., αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με το Service Trades Trades Union, το οποίο αποτελείται από έξι συνδικάτα που εκπροσωπούν 45.000 εργαζόμενους σε θεματικά πάρκα, θα υπάρξει ψηφοφορία επικύρωσης στις 29 Μαρτίου για τη συμφωνία.

«Η εξασφάλιση μιας ελάχιστης αμοιβής ύψους 18 $ εφέτος, η αύξηση της συνολικής οικονομικής αξίας της αρχικής προσφοράς της Disney και η διασφάλιση πλήρους αμοιβής για κάθε εργαζόμενο είναι οι προτεραιότητες για τις οποίες τα μέλη του συνδικάτου ήταν αποφασισμένα να αγωνιστούν», δήλωσε ο Matt Hollis, πρόεδρος του STCU.

«Με την υποστήριξη των συνδικάτων, αναμένουμε ότι τα μέλη θα εγκρίνουν αυτή τη νέα συμφωνία», δήλωσε ο Jeff Vahle, πρόεδρος του Walt Disney World Resort. Η συμφωνία θα δώσει σε όλους τους εργαζόμενους στα θεματικά πάρκα μια αύξηση, σύμφωνα με το σωματείο και την εταιρεία.

Οι αυξήσεις

Το σωματείο είπε ότι οι αυξήσεις θα κυμαίνονται από $5,50 έως $8,60 την ώρα μέχρι το τέλος του συμβολαίου, με τις πρώτες αυξήσεις ύψους $3 δολαρίων / ώρα να έρχονται άμεσα. Η εταιρεία είπε ότι η σύμβαση θα εγγυάται τουλάχιστον $17 την ώρα για νέους υπαλλήλους κατά την επικύρωση και τουλάχιστον $18 την ώρα μέχρι το τέλος του έτους για τους σημερινούς υπαλλήλους.

Οι αυξήσεις θα ισχύουν αναδρομικά έως τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με το συνδικάτο, το οποίο είπε επίσης ότι μέχρι το τέλος της σύμβασης τον Οκτώβριο του 2026, ο κατώτατος μισθός θα είναι $20 και οι πληρωμές για εργαζόμενους σε πλυντήρια, μάγειρες, βοηθούς σεφ και οδηγούς λεωφορείων θα κυμαίνονται από $22 την ώρα έως $28,60 την ώρα. Επίσης, μέρος της συμφωνίας είναι οκτώ εβδομάδες αμειβόμενης άδειας τέκνων, η οποία σύμφωνα με το συνδικάτο θα ήταν ένα νέο όφελος.

Διαβάστε περισσότερα