Οι μετοχές στη Wall Street υποχώρησαν σήμερα Τρίτη καθώς οι έμποροι αξιολόγησαν τα τελευταία τριμηνιαία στοιχεία από πολλές μεγάλες εταιρείες, ενώ αναμένουν αναφορές από βασικές εταιρίες τεχνολογίας.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε 69 μονάδες, ή 0,2%. Ο S&P 500 έχασε 0,6%, και ο Nasdaq Composite μειώθηκε κατά 0,7%.

Η Microsoft και η Alphabet αναμένεται να ανακοινώσουν οικονομικά αποτελέσματα την Τρίτη, το πρώτο από τα πολλά Big Tech ονόματα στο πρόγραμμα των οικονομικών στοιχείων γι αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, αυτές οι μετοχές θα μπορούσαν να δυσκολευτούν, σύμφωνα με τον George Ball, πρόεδρο της Sanders Morris Harris, ο οποίος είπε ότι η τεχνολογία μεγάλης κεφαλαιοποίησης μπορεί να μην κρατήσει τα ινία της ανόδου στην αγορά στο υπόλοιπο του έτους μετά το ράλι της στις αρχές του 2023.

Οι μετοχές της Alphabet υποχώρησαν ελαφρώς εν όψη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της μητρικής Google μετά το κλείσιμο της αγοράς σήμερα. Σύμφωνα με την Bespoke Investment Group, η εταιρεία βρισκόταν σε ένα ψυχρό σερί κερδών, αγνοώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα.

Οι μετοχές της First Republic Bank υποχώρησαν περισσότερο από 27% μετά τη δημοσίευση  των τελευταίων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της περιφερειακής τράπεζας. Η τράπεζα ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα ότι οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, αλλά έκτοτε έχουν σταθεροποιηθεί.

Η First Republic θα περιορίσει επίσης τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του αριθμού των εργαζομένων κατά 20% έως 25% το δεύτερο τρίμηνο. Η περιφερειακή τράπεζα παρακολουθήθηκε στενά μετά την ανησυχία των επενδυτών ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την ίδια μοίρα με τη Silicon Valley Bank και την Signature Bank, των οποίων το κλείσιμο πυροδότησε μια βιομηχανική κρίση τον περασμένο μήνα. Οι μετοχές της First Republic έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 90% μέχρι στιγμής φέτος.

Η UPS σημείωσε πτώση 8% λόγω των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που έχασαν τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street. Η PepsiCo, εν τω μεταξύ, σημείωσε άνοδο άνω του 1% σε νούμερα καλύτερα από τα αναμενόμενα.

«Η σεζόν των οικονομικών αποτελεσμάτων μέχρι στιγμής δείχνει ότι είναι τόσο μικτά όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, αν και ο ένας κοινός παρονομαστής επικεντρώνεται στις περικοπές κόστους, οι οποίες προέρχονται από ανησυχίες για την οικονομία και την εστίαση των επενδυτών στα περιθώρια κέρδους», είπε ο Ball.

Διαβάστε περισσότερα