search

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η νίκη του Μαρκ Κέλι στην Αριζόνα φέρνει πιο κοντά τους δημοκρατικούς στην κατάκτηση της Γερουσίας

ένουν να κριθούν 27 έδρες και για ορισμένες από αυτές γίνεται μάχη στήθος με στήθος.

ΗΠΑ: Η νίκη του Μαρκ Κέλι στην Αριζόνα φέρνει πιο κοντά τους δημοκρατικούς στην κατάκτηση της Γερουσίας

Συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ για τις ενδιάμεσες εκλογές. Ο δημοκρατικός γερουσιαστής της Αριζόνα, Μαρκ Κέλι, φαίνεται να κερδίζει τη μάχη απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο πολιτικό του αντίπαλο φέρνοντας τους Δημοκρατικούς ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση της Γερουσίας. Ο δημοκρατικός γερουσιαστής της Αριζόνα Μαρκ Κέλι (φωτογραφία, επάνω, από Ross D. Franklin/AP) κερδίζει τη μάχη απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο Μπλέικ Μάστερς.

Με καταμετρημένο το 83% των ψηφοδελτίων, ο Κέλι έχει διαφορά περίπου 124.000 ψήφων που θεωρείται απίθανο να ανατραπεί και με ποσοστό της τάξης του 51,8% επικρατεί του Μάστερς (46,1%). Εφόσον επιβεβαιωθεί η νίκη του Μαρκ Κέλι στην Αριζόνα, εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν και στη Νεβάδα θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας ανεξαρτήτως της έκβασης του επαναληπτικού γύρου για την έδρα της Τζόρτζια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον 211 από τις 218 έδρες που απαιτούνται για τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με προβλέψεις ενώ οι Δημοκρατικοί έχουν συγκεντρώσει 197. Μένουν να κριθούν 27 έδρες και για ορισμένες από αυτές γίνεται μάχη στήθος με στήθος.

Διαβάστε ακόμη: