Υψηλότερο περιθώριο κέρδους τρίτου τριμήνου ανακοίνωσε η BMW στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις πωλήσεις των υψηλότερων τιμών και των πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων να τη διατηρούν σε πορεία επίτευξης των ετήσιων προβλέψεων.

Σύμφωνα με το Reuters, το περιθώριο κέρδους προ φόρων και τόκων της αυτοκινητοβιομηχανίας διαμορφώθηκε στο 9,8% το τρίμηνο, ανερχόμενο σε 10,8%, εξαιρουμένης της επίδρασης της περσινής απόφασης να αναλάβει τον πλειοψηφικό έλεγχο της κινεζικής κοινοπραξίας της, BMW  Brilliance Automotive (BBA).

Τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 3,4% στα 38,5 δισ. ευρώ (40,92 δισ. δολάρια), ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις οκτώ αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG, αλλά τα καθαρά κέρδη του ομίλου μειώθηκαν κατά 7,7%, υπό το πρίσμα ότι τα περσινά στοιχεία είχαν ενισχυθεί από την ενοποίηση της BBA, δήλωσε η BMW.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία διατήρησε έναν συγκρατημένα αισιόδοξο τόνο κατά τη διάρκεια του έτους και αύξησε τις προβλέψεις της για το περιθώριο κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας τον Αύγουστο, διατήρησε αμετάβλητο τον θετικό τόνο της για τις ετήσιες προβλέψεις.

Στην ανακοίνωσή της, δεν έκανε καμία αναφορά στα υψηλά επιτόκια ή τον πληθωρισμό που επιβαρύνουν την ανάπτυξη, σε αντίθεση με άλλους ανταγωνιστές όπως η Mercedes-Benz και η Porsche, οι οποίοι προειδοποίησαν για ένα υποτονικό περιβάλλον της αγοράς που περιορίζει τη ζήτηση.

Τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού είχαν αμβλυνθεί, πρόσθεσε η εταιρεία, μετά από μια προειδοποίηση τον Αύγουστο ότι θα μπορούσαν να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι πωλήσεις φέτος ήταν αυξημένες κατά 5,1% μέχρι στιγμής.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έφτασαν το 15,1% το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τον στόχο της BMW για το τέλος του έτους, που ήταν 15%.

Διαβάστε ακόμη: