Η Ferrari βασίζεται σε μια τεχνική που χρησιμοποιείται συνήθως για δοκιμές ηλεκτρονικών συσκευών για να επιταχύνει την ανάπτυξη του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου της, η οποία αναμένεται στα τέλη του 2025, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος Benedetto Vigna.

Ο Vigna, πρώην στέλεχος της κατασκευάστριας chip STMicroelectronics είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ferrari χρησιμοποιεί μια τεχνική δοκιμής “Hardware in the Loop” (HIP), η οποία προσομοιώνει συμπεριφορές προϊόντων υπό ανάπτυξη υπό διαφορετικές συνθήκες και εφαρμόζεται συνήθως σε smartphone ή υπολογιστές.

«Κάποιοι άρχισαν να το χρησιμοποιούν για αυτοκίνητα, όπως και εμείς», είπε. «Αυτό επιτρέπει να επιταχύνετε τη φάση εντοπισμού σφαλμάτων του ηλεκτρονικού συστήματος», πρόσθεσε ο Vigna σε μια συζήτηση που ακολούθησε την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

«Μας πήρε λίγο χρόνο για να προετοιμαστούμε, αλλά (χάρη σε αυτήν την τεχνική) έχουμε ήδη λύσει μερικά προβλήματα που στα υβριδικά μας μοντέλα συνήθως εμφανίστηκαν σε μεταγενέστερο στάδιο ανάπτυξης», είπε.

Η Ferrari EV βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση του πρωτοτύπου.

Ο Vigna είπε ότι η Ferrari ήταν εντός χρονοδιαγράμματος με σχέδια για τα πλήρη ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, τόσο όσον αφορά την εξέλιξη του οχήματος όσο και την υποδομή, με τη νέα εγκατάσταση συναρμολόγησης, το λεγόμενο «e-building» της, στη γενέτειρά της στο Μαρανέλο να αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Διαβάστε ακόμη: