Η Mitsubishi εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για τη μονάδα συσκευασίας τσιπ της Fujitsu, Shinko Electric Industries, ανέφεραν δύο πηγές στο Reuters, καθώς ο κορυφαίος εμπορικός όμιλος της Ιαπωνίας επιχειρείτην είσοδό του στην κατασκευή ημιαγωγών.

Η Mitsubishi, η οποία ανήκει κατά 8,3% στην Berkshire Hathaway του Warren Buffett, έχει δημιουργήσει μια ομάδα για να διερευνήσει τη δυνατότητα εισόδου στη λεγόμενη παραγωγή back-end, η οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση τσιπ σε πλαίσια, τη σύνδεση καλωδίων και τη συσκευασία.

Η Fujitsu έχει πουλήσει το 50% της Shinko Electric, αξίας περίπου 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τρέχουσες τιμές αγοράς, ανέφεραν άλλες πηγές στο πρακτορείο. Η προσφορά φέρεται να προσέλκυσε το ενδιαφέρον των παγκόσμιων funds Bain Capital, KKR, Apollo Global Management, καθώς και της Japan Investment Corp που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

Η Mitsubishi σχεδιάζει να υποβάλει κοινή προσφορά με έναν από τους πιθανούς αγοραστές, ανέφερε μία από τις δύο πηγές. Αυτές οι συνομιλίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και η Mitsubishi δεν έχει αποφασίσει για συνεργάτη, πρόσθεσε η πηγή.

Ένας εκπρόσωπος της Mitsubishi είπε ότι ο εμπορικός όμιλος είχε δημιουργήσει ένα τμήμα τον Ιούνιο που ασχολείται με μάρκες και υλικά που εξετάζουν διάφορες ευκαιρίες. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να σχολιάσει μεμονωμένες συμφωνίες και μελλοντικές κινήσεις.

Και από την άλλη πλευρά ο εκπρόσωπος του Shinko αρνήθηκε να σχολιάσει. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα ολοκληρωθεί μια συμφωνία, ανέφεραν οι δύο πηγές. Δεν ήταν επίσης σαφές εάν η Mitsubishi είχε προσλάβει τράπεζες ως συμβούλους για τη συμφωνία. Η πώληση της Shinko, ενός σημαντικού προμηθευτή σε εταιρείες τσιπ όπως η Intel και η Advanced Micro Devices, θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπίσει ζητήματα εθνικής οικονομικής ασφάλειας, ανέφεραν πηγές.

Διαβάστε ακόμη: