Σε αντίθεση με το Μαξίμου κάποιοι επιχειρηματικοί παράγοντες πιστεύουν ότι μετά τις ευρωεκλογές, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσουν διαλυτικές καταστάσεις.

Το σκηνικό που πρόκειται να διαμορφωθεί αναγκαστικά οδηγεί σε αναζήτηση ενός νέου φορέα για να εκφραστεί ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η διενέργεια δημοσκόπησης που παρήγγειλε ιδιοκτήτης μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου με το ερώτημα ποιο είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να ηγηθεί ενός κόμματος που θα ενώσει την Κεντροαριστερά.

Όπως αποκάλυψε το RADAR, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης εμφανίζει φαβορί τον σημερινό δήμαρχο της Αθήνας Χάρη Δούκα με ποσοστό 41%. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας με 33%.

Τρίτος και καταϊδρωμένος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου με μονοψήφιο ποσοστό.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι πρωτοβουλίες που αναμένεται να προχωρήσουν την επομένη των ευρωεκλογών θα έχουν σημείο αναφοράς δύο πρόσωπα.

Τον Χάρη Δούκα και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο δήμαρχος Αθήνας έχει το πλεονέκτημα γιατί κατάφερε να κερδίσει τον Κώστα Μπακογιάννη στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως μια λύση γιατί διαθέτει συγκρότηση και επιρροές στον κόσμο της αριστεράς.

Διαβάστε ακόμη: