Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη Πειραιώς και Alpha Bank για το 9μηνο του 2023, σημειώνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan.

H JP Morgan διατηρεί τη σύσταση overweight για την Πειραιώς, με τιμή στόχο τα €4,65 ανά μετοχή, ενώ για την Alpha Bank, η τιμή στόχος τίθεται στα 2,20 ευρώ και σύσταση overweight.

Όπως αναφέρει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η Πειραιώς ανακοίνωσε κανονικοποιημένα κέρδη ύψους 279 εκατ. ευρώ το 3ο τρίμηνο του 23, +17% σε τριμηνιαία βάση, υποστηριζόμενα από τη βελτίωση του περιθωρίου κέρδους, την περαιτέρω αποτελεσματικότητα του κόστους και την ανθεκτική πιστωτική ποιότητα.

Το αποτέλεσμα είναι 15% πάνω από τις προσδοκίες της συναίνεσης και 17% πάνω από την εκτίμηση της JP Morgan.Για το 9μηνο το ROTE είναι 15% και η διοίκηση επανέλαβε τις προβλέψεις για το 2023, εκτιμώντας τελικά ROTE 14%.  Επίσης, τα κέρδη ανά μετοχή του 9μηνου είναι ήδη στο 85% των προβλέψεων της διοίκησης για το έτος.

Alpha Bank

Όσον αφορά την Alpha Bank, η αμερικανική τράπεζα σημειώνει ότι τα κέρδη ήταν 20% πάνω από τις προβλέψεις και παραμένει με σύσταση overweight και τιμή στόχο στα 2,20 ευρώ.

Η Alpha Bank ανακοίνωσε κέρδη γ’ τριμήνου με προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 208 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι περίπου 20% πάνω από το consensus και έρχονται με προσαρμοσμένο δείκτη απόδοσης RοTE 13,9%, το υψηλότερο επίπεδο που έχει αναφέρει η εταιρεία.

Τα κέρδη για το εννεάμηνο είναι αυξημένα κατά 92% σε ετήσια βάση.

«Με τα αποτελέσματα η διοίκηση τροποποιεί προς τα πάνω τις προβλέψεις για φέτος, κάνοντας λόγο για δείκτη RοTE άνω του 11,5%, κυρίως λόγω των καλύτερων εσόδων (και συνεπώς χαμηλότερου δείκτη κόστους-εσόδων στο 43% περίπου).

Οι μετοχές της Alpha σημειώνουν άνοδο 45% φέτος έναντι +49% για τον εγχώριο τραπεζικό δείκτη και διαπραγματεύονται σε 4,8 φορές τα κέρδη του 2025 και 0,4 φορές σε δείκτη P/TBV».

Διαβάστε ακόμη: