Το JeepAvenger είναι το μικρότερο και ταυτόχρονα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της μάρκας. Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεπεράσει τις 100.000, ενώ εντυπωσιακή είναι και η συγκομιδή αυτοκινητικών βραβείων, με κορυφαία τη βράβευση ως «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς».

Ακέραιο το αυθεντικό στιλ των Jeep χαρακτηρίζει ένα αμάξωμα που έχει μήκος 4,08 μέτρα, ενώ η εικόνα του φέρνει σε πρώτο πλάνο την ισχυρή ταυτότητα της Jeep. Επιπλέον, η πρακτικότητα είναι άφθονη, με αποθηκευτικούς χώρους που φτάνουν τα 34 λίτρα για μικροαντικείμενα και τα 380 λίτρα για τις αποσκευές.

Πλήρες σε όλους τους τομείς το Jeep Avenger

Παράλληλα, οι ψηφιακές οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το infotainment, εξασφαλίζουν την πληροφορία και τη συνδεσιμότητα που απαιτεί ο σύγχρονος χρήστης, όπως ακριβώς κάνουν και οι υπηρεσίες Uconnect.

Jeep Avenger: Αυθεντικό Jeep με τιμή από 23.990 ευρώ

Όλα τα Avenger διαθέτουν μεταξύ άλλων ζάντες αλουμινίου και το πρόγραμμα εναλλαγής προφίλ οδήγησης SelecTerrain (Eco, Normal, Sport, Sand, Mud, Snow), το οποίο διευκολύνει το έργο του οδηγού και ειδικά στο χώμα αναδεικνύει τον γνήσιο χαρακτήρα Jeep.

Η γκάμα κινητήρων καλύπτει κάθε ανάγκη, ξεκινώντας από την έκδοση με κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 100 ίππους και συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η κλιμάκωση του τελευταίου είναι προσεκτικά μελετημένη, ώστε να βοηθάει στο συνδυασμό ζωντανών επιδόσεων με χαμηλή κατανάλωση.

Η έκδοση eHybrid διαθέτει ήπια υβριδικό σύστημα που αποτελείται από κινητήρα βενζίνης με 100 ίππων (74 kW) και έναν ηλεκτρικό ισχύος 21 kW. Χάρη στην αρχιτεκτονική του συστήματος, το Jeep Avenger eHybrid μπορεί να ξεκινάει, να παρκάρει και να κινείται με έως 30 χλμ./ώρα αμιγώς ηλεκτρικά, επιτυγχάνοντας οικονομία που αγγίζει το 28% στο αστικό πεδίο σε σχέση με την έκδοση βενζίνης.

Το ίδιο υβριδικό σύστημα με τη συνδρομή ενός ακόμα ηλεκτρικού κινητήρα 21 kW για τους πίσω τροχούς, θα χρησιμοποιεί η τετρακίνητη έκδοση 4xe που θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες στο τέλος του 2024, ολοκληρώνοντας τις επιλογές του Avenger και δημιουργώντας την πιο πλήρη γκάμα στην κατηγορία.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση αποδίδει 156 ίππους και τροφοδοτείται από μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 54 kWh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία 400 χιλιομέτρων κατά WLTP και έως 550 χιλιομέτρων στην πόλη.

Έχει την ικανότητα να φορτίζει από το 20% έως το 80% σε μόλις 24 λεπτά, ενώ καλύπτεται από εγγύηση για 8 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα. Όλα τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη των Jeep Avenger καλύπτονται από 4 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα, ενώ ισχύουν και 4 χρόνια δωρεάν οδικής βοήθειας.

Για την έκδοση βενζίνης η τιμή ξεκινάει από τα 23.990 ευρώ, για την eHybrid από τα 26.490 ευρώ, ενώ για την αμιγώς ηλεκτρική διαμορφώνεται στα 29.700 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».

Διαβάστε ακόμη: