Λίγο πριν το τέλος της επίσημης καλοκαιρινής περιόδου, στις 28 Αυγούστου, η Smart θα αποκαλύψει το νέο της ηλεκτρικό SUV Smart #5, το μεγαλύτερο και ισχυρότερο μοντέλο της μέχρι σήμερα.

Η παρουσίαση θα γίνει στην Αυστραλία, μια βασική αγορά για την επέκταση της Smart, και θα είναι η πρώτη φορά που το τρίτο μοντέλο της μάρκας θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό.

Η κορυφαία έκδοση του Smart #5 θα είναι εξοπλισμένη με δύο ηλεκτροκινητήρες  με ισχύ 637 ίππων, ξεπερνώντας τα μικρότερα μοντέλα #1 και #3 κατά περισσότερο από 200 ίππους.

Αυτή η έκδοση υψηλών επιδόσεων αναμένεται να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτ.

Η γκάμα θα περιλαμβάνει επίσης λιγότερο ισχυρές εκδόσεις με 579 ίππους (πάντα με δύο κινητήρα) και με έναν ηλεκτροκινητήρα η ισχύς θα είναι γύρω στους 358 ίππους.

Σύμφωνα με την εταιρία στην πιο αποδοτική του διαμόρφωση, το #5 θα έχει αυτονομία έως και 550 χλμ.

Αν και δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί λεπτομερείς προδιαγραφές μπαταρίας, η Smart επιβεβαίωσε ότι το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με μπαταρία 100+ kWh στην έκδοση μεγάλης εμβέλειας.

Επιπλέον, το Smart #5 SUV θα είναι ανεπτυγμένο στην ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V, η οποία θα επιτρέπει τη φόρτιση από 10% έως 80% σε μόλις 15 λεπτά.

Με μήκος 4.705 χλστ., πλάτος 1.920 χλστ.και ύψος 1.705 χλστ., το νέο ηλεκτρικό SUV φέρει εσωτερική διαμόρφωση για πέντε θέσεις.

Υπομονή λίγες ημέρες μέχρι την αποκάλυψη του 3ου Smart της νέας εποχής, που έχει αφήσει οριστικά πίσω στο παρελθόν το πλέον αγαπητό city-car, το Smart ForTwo.

Διαβάστε ακόμη: