Μπορεί την ώρα τούτη σχεδόν άπαντες στην κυβέρνηση να βρίσκονται σε θερινή ραστώνη, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο στις υπηρεσίες της Κομισιόν, ούτε στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία που όπως μαθαίνω συγκεντρώνει υλικό, στοιχεία, πληροφορίες και μαρτυρίες για διασπάθιση κοινοτικού χρήματος από δύο μεγάλα ελληνικά υπουργεία και συνδεδεμένους οργανισμούς, που με τη σειρά τους φέρεται να σχετίζονται και να διαπλέκονται με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές από τις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία μεθοδεύει και σχεδιάζει την έλευση της στην Αθήνα περί τα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να πραγματοποιήσει εξονυχιστικούς ελέγχους σε 2 υπουργεία, για τα οποία έχουν υπάρξει επώνυμες καταγγελίες, σχετικά με την κατάληξη και τον τρόπο διάθεσης κοινοτικών κονδυλίων που φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες να έχουν διασπαθιστεί προς όφελος συμφερόντων!

Οι πληροφορίες από την Κομισιόν αναφέρουν ότι οι έλεγχοι θα διενεργηθούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, χωρίς να έχει καταστεί ακόμη σαφές για ποιες περιόδους αφορούν οι έλεγχοι αυτοί και επί ποιων υπουργών!

Το βέβαιον είναι, κατά τις πληροφορίες, ότι στο στόχαστρο της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λάουρας Κοβέσι έχει τεθεί ο οργανισμός ΟΠΕΚΕΠΕ του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και για το λόγο αυτό θα ελεγχθούν όλες οι πληρωμές του προς πάσα κατεύθυνση, ενώ στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής μπαίνουν στο μικροσκόπιο οι αναθέσεις για δομές και οι πάσης φύσης προμήθειες που επακολούθησαν σε πλήθος δραστηριοτήτων του επιχειρηματικού τομέα!

Υπό το πρίσμα αυτό, ο Σεπτέμβριος προβλέπεται «καυτός», με πιθανές αναταράξεις προβεβλημένων πολιτικών προσώπων…

Διαβάστε ακόμη: