Ο Μάικ Λιντς, μεγιστάνας στον τομέα της τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο (πολλοί τον ονομάζουν σαν τον Βρετανό Μπιλ Γκέιτς), είναι μεταξύ των αγνοουμένων μετά τη βύθιση πολυτελούς γιοτ στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας.

Ο 59χρονος επιχειρηματίας ιδρυτής της Autonomy Corporation, είναι ένας από τους έξι ανθρώπους που αγνοούνται σύμφωνα με τη Guardian, ενώ η σύζυγός του, Άντζελα Μπακάρες διεσώθη.

Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές μετά το περιστατικό στη Σικελία και είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε προξενική υποστήριξη στους Βρετανούς υπηκόους που έχουν πληγεί».

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης:

Δεκαπέντε άτομα διασώθηκαν από το μήκους 56 μέτρων ιστιοφόρο Bayesian, που βυθίστηκε ανοιχτά της Σικελίας, από περιπολικά της ιταλικής ακτοφυλακής και διασώστες. Μεταξύ των διασωθέντων είναι και ένα παιδί ενός έτους. Από το ναυάγιο έχει ανασυρθεί ένας νεκρός.

Δείτε φωτογραφίες του σκάφους:

Bayesian2
Bayesian1
Bayesian

Παράλληλα τόνισε ότι παρατήρησαν το ιστιοφόρο εκτός ελέγχου να τους προσεγγίζει επικίνδυνα και έκαναν ελιγμούς για να το αποφύγουν: «Καταφέραμε να κρατήσουμε το πλοίο στη θέση του και αφού τελείωσε η καταιγίδα, παρατηρήσαμε ότι το πλοίο πίσω μας είχε χαθεί».

Ο Μπόρνερ δήλωσε στη συνέχεια ότι είδαν μια φωτοβολίδα στο νερό και κατευθύνθηκαν προς το σημείο όπου βρήκαν μια σωσίβια σχεδία να παρασύρεται από τη θάλασσα. Είπε ότι έτσι βρήκαν τα 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού.