H Jeep διευρύνει την γκάμα του δημοφιλούς SUV της με μία έκδοση που ολοκληρώνει την γκάμα του Avenger. Αν κάτι έλειπε από το Avenger ήταν μία τετρακίνητη έκδοση, ώστε να συμβαδίσει απόλυτα και με την περιπετειώδη εξωτερική του εμφάνιση. H Jeep φρόντισε να καλύψει αυτό το κενό, τοποθετώντας έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος.

Η κίνηση αυτή της Jeep ουσιαστικά δημιουργεί ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, καθώς στην κατηγορία των B-SUV που ανήκει, είναι ελάχιστα τα τετρακίνητα μοντέλα.

Η έκδοση 4xe διαθέτει επιπλέον ισχύ 36 ίππων και 25 Nm ροπής σε σχέση με την υβριδική μπροσθιοκίνητη, με αποτέλεσμα να σπάσει το «φράγμα» των 10 δευτ. για 0-100 χλμ./ώρα (9.5 δευτ.), ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 195 χλμ./ώρα.

Στον πίσω άξονα έχει τοποθετηθεί νέα ανάρτηση, με διάταξη πολλαπλών συνδέσμων, εξασφαλίζοντας βελτιωμένη οδική συμπεριφορά, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά. Σύμφωνα με την Jeep, το Avenger 4xe μπορεί να περάσει από νερό βάθους μέχρι και 40 εκατοστών.

Ενδιαφέρον από τεχνικής άποψης παρουσιάζει και το σύστημα τετρακίνησης της Jeep. Στις χαμηλές ταχύτητες και μέχρι τα 30 χλμ./ώρα, το Avenger είναι μόνιμα τετρακίνητο με κατανομή 50:50, μέχρι τα 90 χλμ./ώρα ο πίσω άξονας εμπλέκεται όταν απαιτείται και μετά τα 90 χλμ./ώρα γίνεται μπροσθιοκίνητο για λόγους οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ακόμα και με… 0 Nm, ο πίσω άξονας είναι έτοιμος να δώσει την απαραίτητη ώθηση, σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης.

Το Avenge μπορεί να ανέβει ολισθηρά οδοστρώματα κλίσης μέχρι και 40% όταν έχουν πρόσφυση και οι δύο άξονες ή 20%, αν υπάρχει απώλεια στον μπροστινό, χάρη στον δίσκο υπο-πολλαπλασιασμού στον πίσω άξονα, προσομοιάζοντας «κοντό» κιβώτιο.

Η κίνηση στους τροχούς μεταδίδεται μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων και υπάρχουν τέσσερα προφίλ οδήγησης, Auto, Snow, Sand/Mud και Sport, με έμφαση στις επιδόσεις, εμπλέκοντας περισσότερο και τον πίσω ηλεκτροκινητήρα.

Η νέα, κορυφαία για την ώρα έκδοση του Jeep Avenger θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Διαβάστε ακόμη: