Με συμμάχους τα πιο διάσημα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου προχωράει σε μία πιο αισιόδοξη βάση ώστε να είναι η επόμενη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη που επηρεάζουν πολλούς είναι μαζί της, όπως π.χ η Έλενα Ακρίτα, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης -που εάν ήταν υποψήφιος αρχηγός ίσως και να την κέρδιζε- ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αριστείδης Μπαλτάς που ήταν ο μέντορας του Τσίπρα και ελέγχει το ακαδημαϊκό κατεστημένο.

Το Έτερον στις υπηρεσίες της κόκκινης Έφης

Βέβαια, αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι δεν είναι τυχαία η στήριξη του Σακελλαρίδη στο πρόσωπό της.

Πίσω από τον υπεύθυνο του think tank Eteron υπάρχει ο Δημήτρης Μάρης, γνωστός εκδότης στο χώρο της Κεντροαριστεράς που έχει δραστηριοποιηθεί και στο διαδικτυακό στοίχημα.

Ο Δημήτρης Μάρης, κάποτε ήταν στενός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα επενδύοντας πάνω του προσπαθώντας να χτίσει έναν μεγάλο όμιλο ΜΜΕ, πράγμα που δεν κατάφερε.

Δημήτρης Μάρης: Έφαγε «πόρτα» από τον Τσαγκαρουσιάνο και τη LIFO

Ο Μάρης στρέφεται προς την Αχτσιόγλου

Η κάτω βόλτα του ΣΥΡΙΖΑ τον βρήκε να προσπαθεί να μπει στα ενδότερα της ΝΔ και να αναζητήσει συνομιλητές. Χωρίς επιτυχία.

Τώρα, όμως, βλέποντας την δυναμική που αναπτύσσει η Έφη Αχτσιόγλου κινείται υπέρ της υποψηφιότητάς της βάζοντας τον Γαβριήλ δίπλα της για να την στηρίξει.

Πέρα από τον Μάρη που λειτουργεί πάντα με καιροσκοπισμό, υπάρχουν και άλλα ΜΜΕ που βλέπουν θετικά την περίπτωση της Έφης Αχτσιόγλου.

Σημαντική λεπτομέρεια. Ο Νίκος Μαραντζίδης ο οποίος συμβουλεύει την Έφη, έχει στενή σχέση με τα MME του Μάρη…

Εκδοτικά κέντρα που υπήρξαν απέναντι στον Κ.Μητσοτάκη και πήραν την απάντησή τους στις εκλογές, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά εξαϋλώθηκε όπως για παράδειγμα, η περίπτωση του Ιβάν με το Open και το ethnos.gr.

Ολοι αυτοί θα πάνε με τον νικητή…

Η ΕΦΣΥΝ κλείνει προς τον Τσακαλώτο

Προσέξτε, κανείς από αυτούς δεν πιστεύει ότι η Έφη Αχτσιόγλου μπορεί να κοντράρει στα ίσια τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτό που πιστεύουν είναι ότι τουλάχιστον με την κόκκινη Έφη το κόμμα δεν θα πάει στο 3% αλλά θα κρατήσει κάπως τις δυνάμεις του.

Διότι αν το κόμμα πάει στον Τσακαλώτο ή στον Παππά, μέσα σε 6 μήνες το πολύ θα έχει διασπαστεί τελείως ή θα τρέχουν στην Καλιφόρνια να φέρουν πίσω τον Τσίπρα για να φτιάξει νέο κόμμα…

Από την άλλη, βλέπουμε ότι η Εφημερίδα των Συντακτών στα άρθρα της υπερασπίζεται αρκετά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Θυμίζουμε ότι σε κεντρικό άρθρο αποδόμησε τον Νίκο Παππά για την φράση του ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ υπερφορολόγησε τους πάντες για το μαξιλάρι των 37 δις ευρώ».

Ουσιαστικά, όμως, υπερασπίζεται την αριστερή τάση και στροφή του κόμματος χωρίς, ωστόσο, να παίρνει θέση κατά της Έφης Αχτσιόγλου.

Tσίπρας – Τεμπονέρας: Τα κρυφά ραντεβού, το «δαχτυλίδι» και τα... νεύρα των «δελφίνων»

Το Documento ήθελε Τεμπονέρα ή αλλιώς… Πολάκη

Αξιοσημείωτη είναι και η στάση του Documento στην υπόθεση διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

Το documentο θέλησε να στηρίξει τον Διονύση Τεμπονέρα, ως τον αντι-Τσίπρα, όμως, εκείνος δεν θέλησε να κατέβει.

Για την ώρα. Υποψηφιότητες θα έχουμε μέχρι και τον Σεπτέμβρη. Οπότε κανείς δε ξέρει.

Πάντως, υποστηρίζει τις πιο αντισυστημικές περιπτώσεις, όπως τον Παύλο Πολάκη με τον οποίο είναι και φίλος ο Βαξεβάνης.

Πάντως, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε της Αυγής και του διευθυντή της Σπυρου Ραπανάκη, επειδή υπερασπίστηκε την Έφη Αχτσιόγλου σχετικά με μία σεξιστική επίθεση που δέχτηκε από τον Παύλο Πολάκη.

Άρα να υποθέσουμε ότι η Αυγή στηρίζει περισσότερο την προοπτική της Έφης Αχτσιόγλου;

Πολύ πιθανόν, διότι η Αυγή περιμένει μία στέρεη ηγεσία προκειμένου να επιβιώσει και αυτή και ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ στο Κόκκινο.

Διαβάστε περισσότερα