Τα περιουσιακά του στοιχεία ως την 31η Δεκεμβρίου 2023 παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης το βράδυ της Δευτέρας από ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είχαμε προβλέψει και πέσαμε μέσα, η κυβέρνηση κατάφερε ένα μεγάλο χτύπημα, να στρέψει την προσοχή του κόσμου στα περιουσιακά του Στέφανου Κασσελάκη τα οποία σηκώνουν μεγάλη συζήτηση καθώς παρουσιάστηκαν πρόχειρα, χωρίς να γνωρίζουμε το πόθεν και άφησε περισσότερα ερωτηματικά και εικασίες για την προέλευση των χρημάτων και των ακινήτων του.

Παρά τις προαναγγελίες του περί «εκπλήξεων» για τον πρωθυπουργό, είναι προφανές ότι το πόθεν έσχες ενός πολιτικού – και δη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης – δεν μπορεί να παρουσιάζεται σε μία σελίδα excel, που παρουσίασε σε γιγαντοοθόνη στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε ότι τα στοιχεία αφορούν τον ίδιο και τον σύζυγό του, τον Τάιλερ. Στα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης, αναφέρεται ότι διαθέτει εισοδήματα 2,067 εκατ. δολάρια, δάνεια και οφειλές ύψους 1,8 εκατ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι αυτά τα στοιχεία αφορούν την περιουσιακή του κατάσταση ως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, όπερ σημαίνει ότι δεν συμπεριλήφθηκε η νεοαποκτηθείσα μεζονέτα στο Κολωνάκι αξίας 1,7 εκατ. ευρώ που την αγόρασε αρχές του 2024.

Έχει συμμετοχή σε δύο εταιρείες: Στην περίφημη μονοπρόσωπη ΕΠΕ OSIOS LLC -η εταιρεία με την οποία δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ – συμμετείχε με 500 χιλιάδες δολάρια.

Όπως είπε ο ίδιος «μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, όταν έμαθα ότι δεν επιτρέπει να έχω αλλοδαπή εταιρεία ο νόμος».

Επίσης έχει συμμετοχή στην TIPTREE MARINE με κεφάλαιο $211,090.00

Τα αναπάντητα ερωτήματα για τις πωλήσεις και τις μεταβιβάσεις

Ο κ. Κασσελάκης, ωστόσο, δεν απάντησε στα ερωτήματα που του έχουν τεθεί δημοσίως. Όπως τις πωλήσεις και τις μεταβιβάσεις που έχει κάνει και σε ποιους.

  1. Το σύνολο των λογαριασμών που διαθέτει και διαχειρίζεται όπως για παράδειγμα της εταιρείας Osios μέσω της οποίας δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ με 230.000 ευρώ για να πληρωθούν μισθοί και δώρα τον περασμένο Δεκέμβριο
  2. Την οποιαδήποτε εμπλοκή του σε οποιασδήποτε μορφής εταιρεία αλλοδαπής όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και αλλού, ειδικά αν υπάρχουν περιπτώσεις offshore εταιρειών
  3. Τον τρόπο απόκτησης αλλά και τον τρόπο κτήσης ακινήτων, είτε πρόκειται για αγορές, είτε για δωρεές από τους γονείς του, όπως το περίφημο εξοχικό στις Σπέτσες

Τι έλεγαν στο Μαξίμου για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη

Κυβερνητικές πηγές, λίγη ώρα μετά το τέλος της ομιλίας Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, σχολίασαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε παραδοχή ποινικών αδικημάτων.

Αφού ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε σε οθόνη τα περιουσιακά στοιχεία του, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «παραδέχεται την τέλεση ποινικών αδικημάτων, καθώς στις 31/12 συμμετείχε σε τρεις αλλοδαπές εταιρείες, ενώ θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τον Νοέμβριο, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του».

Αποκάλυψε δε, πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού δήλωσε πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όταν, όπως είπε, του σταλούν από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι έχει συμμετοχή στις εξής εταιρείες:

-Τη Μονοπρόσωπη ΕΠΕ OSIOS LLC $500,000.00
-Ως ετερόρρυθμος εταίρος στην PURA VITA Ε.Ε 15,000.00 €.
-Στην TIPTREE MARINE. $211,090.00

Η OSIOS είναι η εταιρεία με την οποία δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να πληρωθούν τα δώρα των Χριστουγέννων του 2023.

Όπως είπε ο ίδιος, «μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, όταν έμαθα ότι δεν επιτρέπει να έχω αλλοδαπή εταιρεία ο νόμος».

Το Pura Vita είναι εστιατόριο στις Σπέτσες το οποίο όταν είχε πάει πρόσφατα το διαφήμιζε αρκετά. Τώρα αποκαλύφθηκε ότι είναι συνιδιοκτήτης.

Διαβάστε ακόμη