«Φλέβα χρυσού» αποδεικνύεται για τον Ντόναλντ Τραμπ η χθεσινή καταδικαστική αποφαση του Δικαστηρίου Μανχάταν καθώς όπως ανακοίνωσαν στελέχη της προεκλογικής του καμπάνιας μετά την ανακοίνωση της απόφασης συγκέντρωσε 34,8 εκατ. δολάρια

Όπως μεταδίδει το Bloomberg ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάζεται για κακούργημα χρησιμοποιεί τις δικαστικές του περιπέτειες για να αυξήσει τους υποστηρικτές του και ήδη σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών οι δωρητές στην προεκλογική του εκστρατεία συνεισέφεραν 34,8 εκατ δολάρια.

Aφού οι ένορκοι του Δικαστηρίου έκριναν την Πέμπτη ένοχο τον πιθανολογούμενο -καθώς δεν έχει ακόμη το χρίσμα- Ρεπουμπλικανό υποψήφιο και για τις 34 κατηγορίες που αντιμετώπιζε τα επιτελεία των δύο πολιτικών τόσο του Τραμπ όσο και του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν έστειλαν προσκλήσεις για τη συγκέντρωση κεφαλαίων.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg το ποσό των 34,8 εκατ δολαρίων είναι τεράστιο για μια μέρα και μάλιστα είναι το μισό από το ποσό των 76 εκατ. που συγκέντρωση κατά τον Απρίλιο όταν για πρώτη φορά ξεπέρασε τον Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ που επικαλείται το πρακτορείο, στην πλατφόρμα WinRed (που είναι η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για να συγκεντρώσει χρήματα στο διαδίκτυο) σχεδόν το 30% όσων προχώρησαν σε δωρεά προς τον Τραμπ σήμερα ήταν καινούργιοι δωρητές.

Στα σημερινά του μηνύματα ο Τραμπ χαρακτήριζε τον εαυτό του πολιτικό κρατούμενο και έγραφε ότι η καταδίκη του σηματοδότησε την πιο σκοτεινή μέρα στην ιστορία των ΗΠΑ. Χαρακτηριστικές είναι οι φράσεις που χρησιμοποίησε: «Δεν έκανα ΤΙΠΟΤΑ ΛΑΘΟΣ!», «Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!», «Μόλις καταδικάστηκα σε μια ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΙΚΗ με σκοπό να παρέμβουν στις εκλογές μας». Όπως αναφέρεται στην πλατφόρμα όσοι δωρίζουν πάνω από 47 δολάρια λαμβάνουν μαύρα καπέλα με κεντημένο το σλόγκαν του «Make America Great Again» (Να κάνουμε την Αμερική ξανά μεγάλη) και τη φράση «Never Surrender» (Ποτέ δεν παραδιδόμαστε).

Διαβάστε ακόμη: