Ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε στην επίθεση και καταφέρθηκε κατά πάντων μετά την απόφαση καταδίκης του. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε στον δικαστή και υποστήριξε ότι η δίκη στήθηκε από τον Τζο Μπάιντεν και τους ανθρώπους του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του, επιμένοντας ότι δεν υπήρχε «τίποτα παράνομο».

Σε μια 40λεπτη συνέντευξη Τύπου στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη, ξεκίνησε λέγοντας «αν μπορούν να το κάνουν αυτό σε μένα, μπορούν να το κάνουν σε οποιονδήποτε» πριν συνεχίσει να επικρίνει τον «εξαιρετικά συγκρουσιακό δικαστή» που προήδρευσε.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στον Τζο Μπάιντεν, αποκαλώντας τον «τον πιο χαζό πρόεδρο που είχαμε ποτέ», ενώ, χαρακτήρισε «άσχημη» την εντολή φίμωσης που επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Είμαι το κορυφαίο πρόσωπο για την προεδρία και βρίσκομαι υπό εντολή φίμωσης από έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να βάλει δύο προτάσεις μαζί» συμπλήρωσε εμφανιζόμενος να αναφέρεται στον δικαστή Χουάν Μερτσάν.

«Αυτό [η δίκη] έγινε όλο από τον Μπάιντεν και τους ανθρώπους του», υποστήριξε ο Τραμπ – λέγοντας ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου εργάστηκε «σε συνεργασία» με το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη δίωξή του.

Επανέλαβε επίσης τον ισχυρισμό του ότι η δίκη ήταν «στημένη» και επέκρινε την απόφαση να απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισής του για αλλαγή τόπου διεξαγωγής. «Οι μάρτυρες της πλευράς μας κυριολεκτικά σταυρώθηκαν», συνέχισε.

Αποκαλώντας τον εισαγγελέα του Μανχάταν «διεφθαρμένο», ο Τραμπ στη συνέχεια καταγγέλλει την «ανεξέλεγκτη» εγκληματικότητα στη Νέα Υόρκη, υπενθυμίζοντας μια πρόσφατη επίθεση σε ένα McDonald’s εκεί.

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι «θα πολεμήσουμε», προσθέτοντας: «Θα ασκήσουμε έφεση για πολλά διαφορετικά πράγματα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο φυλάκισής του, λέγοντας: «Κανονικά θα έλεγα “αυτός είναι γέρος”, αλλά δεν νιώθω 77», είπε.

Διαβάστε ακόμη: