Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο άθλημα… Μπορεί να είναι ο βασιλιάς των σπορ, αλλά ο καλύτερος δεν κερδίζει πάντα.

Κι αυτό ακριβώς έγινε σήμερα στον 69ο τελικό του Champions League όπου η Ρεάλ αναδείχθηκε για 15η φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης αφήνοντας τη Μπορούσια Ντόρτμουντ με τις εντυπώσεις.

Βλέπετε σε επίπεδο εθνικών ομάδων μπορεί να ισχύει το ότι «ένας ποδοσφαιρικός αγώνας διαρκεί 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί», αλλά σε συλλογικό επίπεδο και δη σε τελικούς Champions League αυτό μετατρέπεται σε «ένας αγώνας διαρκεί 90 λεπτά και στο τέλος πανηγυρίζει η Ρεάλ».

Για 74 λεπτά οι Βεστφαλοί είχαν φροντίσει να αποδείξουν για ποιο λόγο έφτασαν στον φετινό τελικό, όμως αν και είχαν τις ευκαιρίες δεν ήταν αποτελεσματικοί και το πλήρωσαν, με τη Ρεάλ να παίζει το παιχνίδι της υπομονής και να δικαιώνεται…

Το ματς

Χωρίς εκπλήξεις οι ενδεκάδες των δύο, αλλά με… εκπλήξεις εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς στα 25 δευτερόλεπτα είχαμε την πρώτη διακοπή λόγω εισβολής τριών φιλάθλων.

Το ματς ξανάρχισε μετά από 2 λεπτά κι η Μπορούσια με 11 καμικάζι ήλεγχε τον ρυθμό από την αρχή, δεν άφηνε κανέναν χώρο στους δαίμονες της Ρεάλ (Βινίσιους, Ροντρίγκο) και ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες.

Στο 14′ ο Μπραντ προειδοποίησε για πρώτη φορά και στο 22′ ο Αντεγιέμι σπατάλησε την πρώτη κλασική ευκαιρία όταν βγήκε στο τετ α τετ απέφυγε τον Κουρτουά, αλλά έφυγε πλάγια και όταν πλάσαρε έδιωξαν οι αμυντικοί. Στο 23′ οι Γερμανοί αγγίζουν και πάλι το γκολ αλλά ο Καρβαχάλ (MVP του τελικού) προλαβαίνει τον Αντεγιέμι και στην εξέλιξη ο Φίλκρουγκ στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η Ρεάλ είχε μπει στην αντίπαλη περιοχή μόλις μία φορά, οι Γερμανοί συνέχισαν να πιέζουν ωστόσο το γκολ δεν ήρθε… Στο Β’ ημίχρονο ο ρυθμός παρέμενε υψηλός, με τη διαφορά ότι δεν υπήρχαν τόσες πολλές φάσεις κι αυτό πλέον βόλευε τη Ρεάλ που νιώθοντας ότι οι αντίπαλοι της κάποια στιγμή θα μείνουν από δυνάμεις άφησε τον χρόνο να κυλά…

Και στο τελευταιο κομμάτι του αγώνα είχε έρθει η ώρα της… Στο 69′ ο εξαφανισμένος σε όλο το ματς Μπέλιγχαμ δεν βρήκε τη μπάλα χάνοντας τεράστια ευκαιρία, όμως λίγο αργότερα χτύπησε ο Καρβαχάλ.

Ο πιο κοντός παίκτης της Ρεάλ από το κόρνερ του Κρόος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με άπιαστη κεφαλιά έκανε το 0-1 (τυπικά γηπεδούχος η Μπορούσια).

Το σοκ ήταν τεράστιο για τους Γερμανούς και παρόλο που ο Τέρζιτς τα έπαιξε όλα για όλα (Μάλεν και Αλέ στο ματς) η Ρεάλ πλέον είχε μυριστεί αίμα και πίεζε ασφυκτικά για να φτάσουμε στο 83′. Εκεί, από λάθος της γερμανικής άμυνας, η μπάλα έφτασε στον Βινίσιους, αυτός με εύκολο πλασέ έκανε το 2-0 και η σεμνή τελετή έφτασε στο τέλος.

Στο 87’ ακυρώθηκε γκολ του Φίκρουγκ ως οφσάιντ, κάτι που επιβεβαίωσε και το VAR, καθώς ο επιθετικός της Ντόρτμουντ ήταν ακάλυπτος την ώρα της σέντρας.

Με το σφύριγμα της λήξης, η Ρεάλ πανηγύρισε τον 15ο τίτλο της τον οποίο κατακτά για πρώτη φορά αήττητη και η Μπορούσια έφυγε και πάλι από το Γουέμπλεϊ ηττημένη (όπως το 2013 από τη Μπάγερν).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τσαν (81’ Μάλεν), Ζάμπιτσερ, Σάντσο, Μπραντ (81’ Αλέ), Αντεγέμι (72’ Ρόις), Φίλκρουγκ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος (85’ Μόντριτς), Μπέλινγχαμ (85’ Χοσέλου), Ροντρίγκο (90’ Μιλιτάο), Βινίσιους (90’+4′ Βάθκεθ).