Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου, γιορτάζει η Google με ένα doodle.

Στα διαφορετικά καρέ που συνθέτουν την εικόνα, φαίνονται οι πολλοί τρόποι που οι γυναίκες στον κόσμο βοηθούν η μία την άλλη και βελτιώνουν τις ζωές τους – είτε είναι μητέρες, νεαρές ή ηλικιωμένες, επιστήμονες, εργαζόμενες, νοικοκυρές, νοσηλεύτριες ή ακτιβίστριες.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που στηρίζουν η μία την άλλη το σημερινό google doodle

«Γυναίκες που συγκεντρώνονται για να εξερευνήσουν, να μάθουν και να συσπειρωθούν για τα δικαιώματά τους. Γυναίκες που φροντίζουν τους ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων. Γυναίκες που αποτελούν κρίσιμα συστήματα υποστήριξης η μία για την άλλη στη μητρότητα. Προς τιμή των γυναικών σε όλο τον κόσμο που στηρίζουν η μία την άλλη σε όλες τις πτυχές της ζωής – Ευτυχισμένη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!», αναφέρει η Google.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

Η Google τιμά την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» με ένα doodle

 

Διαβάστε περισσότερα