Σήμερα, Τρίτη 8 Μαρτίου, η Google γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τιμάει πολλούς από τους ρόλους που αναλαμβάνουν οι γυναίκες.

Από μια μητέρα που εργάζεται στο σπίτι μέχρι μια γυναίκα η οποία εργάζεται ως μηχανικός μοτοσυκλετών και διδάσκει την κόρη της, το σημερινό google doodle αναπαριστά σκηνές οικείες από την καθημερινή ζωή των γυναικών.

Το google doodle έχει δημιουργηθεί από την Art Director Thoka Maer και μια ομάδα αποτελούμενη κυρίως από γυναίκες. Με το doodle της, η Maer θέλει οι γυναίκες «να νιώθουν ότι τις βλέπουν και τις εκτιμούν για ό,τι έκαναν και για ό,τι κάνουν αυτήν τη στιγμή».

Τονίζοντας ότι η πανδημία του κορωνοϊού ήταν ιδιαίτερα σκληρή για τις γυναίκες, η Maer δήλωσε: «Η πραγματικότητα των τελευταίων δύο ετών ανάγκασε τις γυναίκες να προσαρμόσουν τις προτεραιότητές τους και να κάνουν θυσίες για να είναι εκεί για άλλους που τις χρειάζονται».

Για να δει το πλήρες doodle ένας χρήστης μπορεί να μεταβεί στην αρχική σελίδα της Google και να κάνει «κλικ» στο κουμπί αναπαραγωγής.

Google doodle αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τιμά όλες τις γυναίκες του κόσμου

Θα τους «καλωσορίσει» μια απεικόνιση της Γης, που περιβάλλεται από γυναίκες διάφορων πολιτισμών και στην συνέχεια ένα κινούμενο βίντεο θα αρχίσει να παίζει.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

Η ιστορική διαδρομή της συγκεκριμένης εορτής, ωστόσο, δεν ξεκινά με την υιοθέτησή από τον ΟΗΕ το 1977.

Στην πραγματικότητα, πρωτογιορτάστηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στην Νέα Υόρκη, ως «Εθνική Ημέρα της Γυναίκας», με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ, κατόπιν εισήγησης της Τερέζα Μαλκίελ, σε ανάμνηση μιας μεγάλης διαδήλωσης έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

 

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, ας θυμηθούμε 7 γυναίκες που με τις δράσεις τους άλλαξαν τον κόσμο:

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: 7 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο