Αδιαμφισβήτητα η τραγωδία των Τεμπών έχει ήδη κοστίσει στη Νέα Δημοκρατία, η οποία φέρεται να μετρά απώλεια περίπου τριών μονάδων, βάσει μυστικών δημοσκοπήσεων και κυλιόμενων που διενεργούν οι πρεσβείες!

Μια απώλεια που σε κάθε περίπτωση θεωρείται εύλογη, βάσει του τραγικού γεγονότος και της ευαισθησίας της κοινωνίας, αλλά και διαχειρίσιμη, καθώς θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη και η τάση μη αναστρέψιμη!

Σε απλά λόγια, το συμπέρασμα είναι ότι οι απώλειες είναι κατ’ αρχήν περιορισμένες και σε καμία περίπτωση δεν παραλληλίζονται με εκείνες του Αθνάρ που του στοίχισαν την πρωθυπουργία στην Ισπανία μετά το καταστροφικό χτύπημα των τρομοκρατών στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μαδρίτης το 2004!

Για το λόγο αυτό οι απώλειες θεωρούνται «διαχειρίσιμες» υπό την προϋπόθεση ότι η κυβερνητική αντεπίθεση και επιχειρηματολογία θα είναι συγκροτημένη και θα διενεργείται από πρόσωπα αποδεκτά στην κοινωνία και όχι ακραίους υπερασπιστές μιας στείρας επιχειρηματολογίας ότι για όλα φταίει ο Σταθμάρχης!!!

Η προσέγγιση αυτή δυστυχώς τείνει να φέρει αντίθετα αποτελέσματα προκαλώντας την κοινωνία και ειδικά τις νεαρές ηλικίες!

Επιπροσθέτως με βάση τις κυλιόμενες των πρεσβειών επιβεβαιώνεται ότι εκφράζεται την ώρα τούτη μια αντισυστημική ψήφος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μετά βίας κερδίζει περίπου μία ποσοστιαία μονάδα!

Ωστόσο το +1 του ΣΥΡΙΖΑ και το -3 της ΝΔ ανατρέπουν σε μεγάλο βαθμό το σκηνικό, διότι αν συνυπολογιστεί ότι από τους αναποφάσιστους χάνει μία ακόμη μονάδα η Νέα Δημοκρατία, τότε η διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται γύρω στις 2-3 μονάδες!!!

Βεβαίως, όλο αυτό το κλίμα υπάρχει περιθώριο να εξομαλυνθεί καθώς η μετάθεση των εκλογών για 21 Μαΐου δίνει το απαιτούμενο περιθώριο του χρόνου για να εκτονωθεί η οργή αλλά και να προχωρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα απαιτούμενα μέτρα και εξαγγελίες!

Διαβάστε περισσότερα