Εργαλειοποιώντας την τραγωδία των Τεμπών, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται από τη Δευτέρα να αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να κρατήσει το θέμα ψηλά στην επικαιρότητα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κουμουνδούρου προσδιορίστηκαν οι κινήσεις, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε δικαστικό επίπεδο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να αξιοποιήσει στο έπακρο τους συνδικαλιστές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και την αλληλογραφία του πρώην διοικητή του οργανισμού με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Η ίδια πηγή αποκαλύπτει ότι ο πρώτος διοικητής του οργανισμού είχε προειδοποιήσει εγγράφως τους αρμόδιους υπουργούς για τον κίνδυνο θανατηφόρου ατυχήματος.

Ταυτόχρονα με το σφυροκόπημα που θα εξαπολύσει κατά της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προσφύγουν και στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μάλιστα τα σχετικά έγγραφα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να ζητήσουν και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, παρά το γεγονός ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος και η Βουλή θα κλείσει με την προκήρυξη των εκλογών.

Στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποδομήσει το αφήγημα του λεγόμενου επιτελικού κράτους και να βάλει στο κάδρο των ευθυνών τον πρωθυπουργό.

https://radar.gr/keyword/syriza

Παράλληλα, για τον ΣΥΡΙΖΑ η τραγωδία των Τεμπών λειτούργησε ως πλυντήριο για την αθλιότητα Πολάκη.

Βέβαια το πρόβλημα με τον αψύ Κρητικό που έφτασε σε σημείο να κάνει προγραφές δικαστών, δημοσιογράφων και τραπεζιτών δεν πρόκειται να κλείσει.

Στην Κουμουνδούρου έχει ξεσπάσει εμφύλιος με τα μισά στελέχη να τάσσονται κατά της διαγραφής του Παύλου Πολάκη.

Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αντώνης Κοτσακάς και ο Γιάννης Ραγκούσης τάσσονται ανοιχτά υπέρ της διαγραφής του.

Αντίθετα οι, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης και η Κίνηση των 53, είναι αντίθετοι με κάθε πειθαρχικό μέτρο.

Μάλιστα κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι με την παραπομπή Πολάκη επιδιώκει να εκφοβίσει τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, τα οποία είναι αποφασισμένα να τον αμφισβητήσουν μετά από μια νέα εκλογική ήττα, την οποία όλοι προεξοφλούν.

Το βραχυκύκλωμα που προκαλεί ο Πολάκης είναι μη διαχειρίσιμο.

Γι΄ αυτό κάποιο στέλεχος που είναι πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, έχει πάρει την πρωτοβουλία για να τον βολιδοσκοπήσει, προκειμένου να παραιτηθεί από μόνος του πριν τη συνεδρίαση του πειθαρχικού και να επιστρέψει στο κόμμα μετά τις εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα