«Κλειδωμένη» πρέπει να θεωρείται πλέον η πώληση της κορυφαίας ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας Intracom Defense στην Israel Aerospace Industries (IAI) καθώς η συμφωνία φέρεται να σφραγίστηκε το Σαββατοκύριακο μετά από προχωρημένες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν καθόλη την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, με αποτέλεσμα πλέον να εκκρεμούν μόνον οι λεπτομέρειες!

Η IAI αποτελεί την κυρίαρχη κρατική αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ με 15.000 άτομα προσωπικό, εν προκειμένω ο κατασκευαστής αεροδιαστημικής και αεροπορίας της χώρας, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ, το περίφημο Iron Dome!

Την πώληση της Intracom Defense είχε προαναγγείλει και επιβεβαιώσει ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος στήριξε την απόφαση του αυτή στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν στήριξε την εγχώρια αμυντική βιομηχανία!

Στην απόκτηση της Intracom Defense είχαν μπει σφήνα οι Γάλλοι της MBDA, οι οποίοι μαζί με την Thales συνεργάζονται στο πρόγραμμα παραγωγής φρεγατών!

Επιπροσθέτως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν υπάρξει αμερικανικές παρεμβάσεις υπέρ των Γάλλων!

Η συμφωνία της Intracom Defense με τους Εβραίους παιζόταν γύρω από το ποσό των 60-70 εκατ. ευρώ, με τις πληροφορίες να λένε ότι η συμφωνία έκλεισε sta 60 εκατ.

Το ζήτημα που είχε προκύψει στην συμφωνία με τους Εβραίους και προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν οι Γάλλοι είναι ότι το Ισραήλ δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ!

Ωστόσο διατηρεί συμφωνία με την Ιταλία για την κατασκευή κατασκοπευτικών αεροσκαφών!

Σημειώνεται επίσης ότι ήδη οι Εβραίοι διατηρούν σύμβαση εδώ και αρκετό καιρό με την Intracom Defense οπότε γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυνατότητες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας!

Διαβάστε περισσότερα