Πανηγυρική επιβεβαίωση της στήλης με τη μεταγραφή του Τομ Φαν Βέερτ από τον Βόλο στην ΑΕΚ. Ο Αχιλλέας Μπέος τον είχε τάξει από την… άνοιξη στον Μελισσανίδη.

Δεν ήταν στην λίστα του Γιάννη Παπαδημητρίου αλλά βρισκόταν σε εκείνη του Γιάννη Παπαδόπουλου, με τον Ματίας Αλμέιδα μπήκε μέσα στο καλοκαίρι στον πάγο (στην «Ένωση», με εξαίρεση τον Πινέδα, στα μεταγραφικά συναποφάσιζαν προπονητής και διοίκηση) κι από την στιγμή που πέντε περιπτώσεις επιθετικών –για διαφορετικούς λόγους– είτε χάλασαν, είδε δεν προχώρησαν, ο Ολλανδός φορ αποτέλεσε μονόδρομο!

Η συμφωνία με τον Μπέο για την μεταγραφή του Φαν Βεερτ ουσιαστικά είχε «κλείσει» απλό την προτελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Πριν ακόμη γίνει το παιχνίδι ΑΕΚ – Βόλος στην Ριζούπολη. Τον είχαν σταντ μπάι όμως, αφού υπήρχαν άλλες δύο, τρεις περιπτώσεις πιο… πιασάρικων ξένων επιθετικών που εξετάζονταν…

Έτσι κι αλλιώς, η καθυστέρηση στο κλείσιμο του επιθετικού στην «Ένωση» οφειλόταν και στη διχογνωμία για το τι στράικερ έπρεπε να πάρουν. Κλασικό φουνταριστό περιοχής, που θα αποτελούσε σημείο αναφοράς αλλά που ενδεχομένως να μπλόκαρε (και ψυχολογικά) τον Αραούχο ή ένα «ψευτοεννιάρι», τύπου Λιβάγια, που θα… τρώει και ξύλο, θα κινείται και εκτός περιοχής, για να βοηθάει στο συνδυαστικό κομμάτι…


Πόσο πήγε το «μαλλί» στον Μελισσανίδη για την αγορά του Φαν Βέερτ; Οι πληροφορίες διίστανται. Στης Νέας Φιλαδέλφειας τα στέκια μιλούν για 350.000 transfer fee, ποσό λογικό για παίκτη που τον Γενάρη θα μπορούσε να υπογράψει όπου ήθελε. Στην ψαγμένη ελληνική μανατζερική πιάτσα όμως, ξέρουν πως ο Μπέος δεν έπεφτε από τα 800 χιλιάρικα, άντε να έκανε… σκόντο κανένα 100άρικο!

Στην πιάτσα λένε πως δεν ήταν τυχαίο το τάιμινγκ που έσκασε η πρόταση της ρωσικής Σότσι για τον Φαν Βέερτ. Ούτε το ποσό που έδινε. Και συνέβη, ενώ υπήρχε η συμφωνία του Μπέου με την ΑΕΚ για τον Ολλανδό, με την τελευταία να την έχει βέβαια στο… «περίμενε».


Ο Φαν Βέερτ και καλός παίκτης είναι και αξιόπιστος σκόρερ και τον ξέρουν αλλά κι αυτός ξέρει το πρωτάθλημά μας. Γενικότερα κυκλοφορούν καλοί ξένοι παίκτες στην Ελλάδα (λιγότεροι βέβαια σε σχέση με το παρελθόν), που δεν χρειάζονται και χρόνο προσαρμογής αλλά η Big 5 συνήθως δεν ασχολείται μαζί τους.

Στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, πάντως, είχαμε τέτοιες μετακινήσεις. Του Αμπουμπακάρ Καμαρά στον Ολυμπιακό, των Γκάνεα / Λοντίγκιν στον Παναθηναϊκό, τον Κάργα στον ΠΑΟΚ, τον Πίρσμαν στον Άρη και εσχάτως ο Φαν Βέερτ στην ΑΕΚ (είχε προηγηθεί ο Γκατσίνοβιτς).


Ειδικότερα, ο Ολλανδός κρίθηκε από τους «κιτρινόμαυρους» ως ο ιδανικός (τηρούμενων των αναλογιών) για να παίζει με Αραούχο και χωρίς, με Λιβάι Γκαρσία και χωρίς αλλά και σε μία πιο ακραία περίπτωση σε 3-4-1-2 στο «1» πίσω από τους δύο φορ.

Ο Φαν Βεερτ είναι σκόρερ που εκτελεί με μία επαφή και είναι επιθετικός με χαρακτηριστικά που δεν έχει άλλος στο σημερινό «κιτρινόμαυρο» ρόστερ. Δηλαδή να παίζει με πλάτη, να κρατάει και να σπάει τη μπάλα. Τι δεν έχει καθόλου; Ντρίμπλα…

Το κοντέρ μέχρι τώρα στην ΑΕΚ γράφει 8+1 παίκτες. Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον, Πινέδα, Βίντα, Μουκουντί, Ελίασον, Σιντιμπέ, Φαν Βέερτ ενώ αγόρασε και τον Τσούμπερ.

Υπάρχει πάντως πιθανότητα για μία ακόμη προσθήκη. Θα εξαρτηθεί από το αν φέρει πρόταση και φύγει ο Άμραμπατ. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό η ΑΕΚ να πάρει και τον Φερναντές από τον Βόλο για την θέση του Άμραμπατ! Έτσι κι αλλιώς τα χρήματα που θα γλυτώσει από το συμβόλαιο του Μαροκινού (750.000 ευρώ), συν το ποσό που ενδεχομένως θα έπαιρνε, μπορούν να διατεθούν για τον αντικαταστάτη του.

Ο Φερνάντες πολύ δύσκολα θα πάει στον ΠΑΟΚ (δεν είναι κλασικό «10άρι») αλλά στην ΑΕΚ έχει… φαν κλαμπ ενώ υπάρχει και το… κανάλι με τον Μπέο εφόσον υπάρξει κενό στο ρόστερ (αποχώρηση Άμπραμπατ).

Ο Μπέος τον Αύγουστο κοστολογούσε με 1.500.000 ευρώ τον Φερνάντες, αυτά τα λεφτά δεν πρόκειται να τα βρει ποτέ. Η Σπαρτάκ Μόσχας πάντως που τον θέλει, έκανε νέα, βελτιωμένη προσφορά (τελική;) στα 800 χιλιάρικα.


Ο Λέο Κορνατσίνι είναι ο Βραζιλιάνος ατζέντης (περισσότερο διαμεσολαβητής) που λειτούργησε για λογαριασμό του Ολυμπιακού στην μεταγραφική υπόθεση Μαρσέλο.

Ήταν ατζέντης των Ζαμπά, Σάσα και τώρα του Ντάγκλας Αουγκούστο. Και συνεργάζεται με τον Ανδρέα Δημητρίου, τον Κύπριο δικηγόρο και εκπρόσωπο παικτών που σε αυτή την μεταγραφική περίοδο ήταν ενεργός σε διάφορα «ερυθρόλευκα» deal.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ περίμεναν τον Κορνατσίνι στην Τούμπα, για να συζητήσουν με τον Μπότο την υπόθεση της ανανέωσης του Αουγκούστο. Οι… κεραίες της στήλης, όμως, έπιασαν τον Βραζιλιάνο ατζέντη στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Τρίτης.

Παρέα με τον Δημητρίου σε ραντεβού με την οικογένεια Βαγιαννίδη! Προφανώς θέλουν να ασχοληθούν με την «πρακτόρευση» του super talent του Παναθηναϊκού. Mε το συμβόλαιο του Γιώργου Βαγιαννίδη με την Proeleven να ολοκληρώνεται τον χειμώνα του 2023.

Διαβάστε ακόμη:

Τι ετοιμάζει η Apple: Γιατί με το νέο iPhone δε θα μένετε ποτέ από σήμα

Η ενεργειακή κρίση μεταλλάσσεται ήδη σε χρηματοπιστωτική

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο – Κίνητρα αλλά και ποινές

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 6.4% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η ακρίβεια βρίσκεται στο επίκεντρο