Η Τράμπζονσπορ που πούλησε με 6.000.000 ευρώ τον βασικό της, πρωταθληματικό, σέντερ φορ, Κορνέλιους στην Κοπεγχάγη ξόδεψε ήδη τα 5.000.000 για να πάρει δύο στη θέση του. Με 2.000.000 ευρώ αγορά από την Λοριάν πήρε 31 Αυγούστου τον Τούρκο Μποζόκ και με 3.000.000 αγόρασε την 1η Σεπτεμβρίου τον Ουρουγουανό Μάξι Γκόμες από τη Βαλένθια!

Η παραπάνω αναφορά, απαραίτητη, γιατί υπάρχει στην επικαιρότητα η υπόθεση Μασούρα για την Πρωταθλήτρια Τουρκίας. Η οποία όπως φαίνεται μας επιβεβαίωσε, όταν γράψαμε (μετά την πώληση του Κορνέλιους) πως θα επιστρέψει με νέα βελτιωμένη προσφορά στον Ολυμπιακό.

Η Τράμπζονσπορ μέχρι τώρα έχει κάνει πάνω από μία ντουζίνα μεταγραφές αλλά το υψηλότερο transfer fee που έχει πληρώσει είναι τα 4.000.000 ευρώ για τον Αιγύπτιο εξτρέμ, Τρεζεγκέ.

Ακόμη και για τον Ένις Μπαρντί, τον Σκοπιανό μέσο της Λεβάντε που μετά την αποχώρηση του Μαρτίνς έπαιξε δυνατά στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, η τουρκική ομάδα τελικά τον πλήρωσε 3 εκατομμύρια και όχι 5 που επέμεναν οι Ισπανοί.

Την τελευταία οκταετία πάντως η Τράμπζονσπορ δεν έχει πληρώσει σε transfer fee πάνω από 5.250.000 για παίκτη. Όσον αφορά στο συμβόλαιο που προσφέρει στον Μασούρα, είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τις καθαρές αποδοχές του στον Ολυμπιακό.

Στην πιάτσα μιλούν για σχεδόν διπλασιασμό. Στην Τουρκία πάντως λένε πως η Τράμπζονσπορ θα δίνει στον Μασούρα λιγότερα από όσα παίρνει ο Μπακασέτας (που είναι του εκατομμυρίου) αλλά περισσότερα από το κασέ του Σιώπη!


Ο Πάουλο Αγκοστίνο είναι ο παίκτης – δώρο της Σπόρτινγκ στον Παναθηναϊκό (αρχικά θα παίζει στον ΠΑΟ B’) για να μην επιμένει στα 5.000.000 που απαιτούσε ως transfer fee για τον Αλεξανδρόπουλο (το deal του έκλεισε στα 4.500.000 ευρώ). Ο θηριώδης (1.90 μ.) 20χρονος Πορτογάλος φορ, με καταγωγή από την Αγκόλα (όπως οι Ζουέλα, Ντζάλμα Κάμπος), δόθηκε ως ελεύθερος από τα «Λιοντάρια», που κράτησαν, όμως, 40% ποσοστό μεταπώλησης.

Ο Πάουλο Αγκοστίνο, που είναι διεθνής και με την Κ20 της Πορτογαλίας, έχει προσόντα αλλά και ελλείψεις. Είναι λαχείο για τους «πράσινους», το οποίο και να μην βγει δεν θα τους κοστίσει. Μπορεί όμως, να τους βγει και… νέος Περέα!

Άλλωστε κάπως έτσι είχε έρθει, πάλι τέλη Αυγούστου του 2019, ως ελεύθερος (και εκείνος) από την Πόρτο –ένα στοίχημα του Νίκου Νταμπίζα– ο (19χρονος τότε) Κολομβιανός φορ που αυτό το καλοκαίρι πουλήθηκε 2.400.000 ευρώ στην Στουτγάρδη. Πολλές ομοιότητες οι δύο περιπτώσεις και δικαιολογημένα ο Πάουλο Αγκοστίνο να αντιμετωπίζεται στο Κορωπί σαν Χουάν Χοσέ Περέα του 2022!


Ο Τάσος Δώνης που αυτό το καλοκαίρι προτάθηκε στα 3/4 της ελληνικής Big 4 (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό) αλλά μόνο στην Τούμπα ασχολήθηκαν σοβαρά με την περίπτωσή του, θα συνεχίσει τελικά την καριέρα του στην Κύπρο. Και μάλιστα στον ΑΠΌΕΛ, την ομάδα δηλαδή που στο πρόσφατο παρελθόν μεγαλούργησε στον πάγκο της ο πατέρας του – κόουτς Δώνης.

Ο Τάσος είχε συμβόλαιο έως το 2024 στη Ρεμς, το γαλλικό κλαμπ δεν τον υπολόγιζε και έτσι ο δανεισμός του ήταν αναπόφευκτος. Έπρεπε όμως, να βρεθεί και η κατάλληλη ομάδα, με τον ΑΠΌΕΛ να του καλύπτει τελικά το 1/3 του συμβολαίου του στην Ρεμς, δηλαδή περίπου 300.000 ευρώ.

Στην ελληνική πιάτσα agents πάντως το… κυρίαρχο κουτσομπολιό έχει μανατζερική διαπλοκή. Συγκεκριμένα, αν στην Κύπρο τον πήγε η Rogon του Κουτσολιάκου – το γραφείο που ανήκει ο Έλληνας επιθετικός –ή οι Βρύζας– Διαμαντόπουλος (με τους δύο τελευταίους να είχαν σχέση και με τους Κρέσπο / Βιγιαφάνιες που προηγήθηκαν στον ΑΠΌΕΛ).


Ο Κούρτιτς έμεινε τελικά στον ΠΑΟΚ, παρότι δεν εισακούστηκε η επιθυμία του για ανανέωση από αυτή την σεζόν. Συγκεκριμένα, ο διεθνής Σλοβένος μέσος ζητούσε νέο διετές συμβόλαιο, ως το 2024, με καθαρές ετήσιες αποδοχές στο 1.000.000 ευρώ (το διαπραγματευόταν πάντως το ποσό, ενδεχομένως να έπεφτε και στο 900άρι το χρόνο με μπόνους στόχων).

Τυπικά ο Κούρτιτς ήταν δανεικός από την Πάρμα στον ΠΑΟΚ. Ήρθε πέρυσι, με διετή δανεισμό από το ιταλικό κλαμπ. Ουσιαστικά ο «δικέφαλος» ανέλαβε το συμβόλαιο που είχε στους «παρμετσιάνι» και έληγε το 2024. Με καθαρές αποδοχές 1.200.000 ευρώ την περασμένη σεζόν και 1.300.000 την τρέχουσα σεζόν!

Ο ΠΑΟΚ δεν μάσησε από το πρέσινγκ του Κούρτιτς και του ατζέντη του (είναι ο κύριος που πήγε «πακέτο» τους Σπόραρ και Βέρμπιτς στον ΠΑΟ του Γιοβάνοβιτς) αφού τους έδωσε την δυνατότητα αν ήθελαν και έβρισκαν άλλη ομάδα που θα τους πρόσφερε το διετές συμβόλαιο που έψαχναν, να τον αποδέσμευαν μέσα στον Αύγουστο, χωρίς κάποια απαίτηση…

Για πρόωρη ανανέωση συμβολαίου στον «δικέφαλο» όμως, ο Ζοσέ Μπότο ήταν κάθετος απέναντι στους Κούρτιτς – Ρούζνιτς: δεν το συζητάω για τώρα, θα το δούμε / επανεκτιμήσουμε την άνοιξη κι ανάλογα με την σεζόν που θα έκανε ο Γιασμίν!

Στο διά ταύτα: πρόταση ο Κούρτιτς είχε μόνο από την Πίζα και σε λεφτά κοντά στα 500 χιλιάρικα το χρόνο! Δηλαδή και διετές να έκανε στην ιταλική ομάδα, θα ήταν αρκετά λιγότερα από όσα θα εισπράξει την σεζόν 2022 – 2023 στην Τούμπα.

Τι μπορεί να αλλάξει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου; Να προκύψει δελεαστική προσφορά από Ρωσία μεριά για τον Κούρτιτς! Γιατί οι κεραίες μου έπιασαν μία σχετική κινητικότητα. Περισσότερα προσεχώς…


Μεταγραφικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιμένει ακόμη το «10άρι» που του έχουν υποσχεθεί οι Σαββίδης – Μπότο. Θα είχαν κλείσει μάλιστα ήδη τον Φερνάντες του Βόλου (δεν είναι τόσο οι απαιτήσεις εκατομμύριου του Μπέου) αλλά ο Ρουμάνος τεχνικός θέλει πιο καθαρό «10αρι» και ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής θέλει να εξαντλήσει κάποιες άλλες περιπτώσεις / υποψηφιότητες από το εξωτερικό, ποντάροντας και στο γεγονός ότι το μεταγραφικό παράθυρο στην Ελλάδα (σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη) κλείνει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Στο… κάδρο κάπου εδώ μπαίνει και ο Ελ Καντουρί. Ο αγαπημένος παίκτης του Λουτσέσκου, που όταν είναι υγιής μπορεί να παίξει στο «10». Το θέμα όμως, με τον Ομάρ είναι πως όταν ανεβάζει εντάσεις συνήθως τραυματίζεται (έχει ευπαθές μυϊκό σύστημα)…

Γιατί θυμήθηκα τον Μαροκινό; Επειδή πέρυσι ανανέωσε για 2+1 χρόνια μόλις επέστρεψε στον πάγκο ο Λουτσέσκου. Και βάσει αυτού του συμβολαίου, μπορεί αυτομάτως να ανανεωθεί ως το 2024 εφόσον παίξει στο 50% των αγώνων του ΠΑΟΚ, αλλά μίνιμουμ 45λεπτα!! Χωρίς την έλευση τώρα «10αριού» λογικά αυτό θα είναι πιο εύκολο…

Διαβάστε ακόμη:

Μητροπολίτης Δωδώνης: Όταν έδινε συνέντευξη στο Penthouse και έλεγε «ναι» στο προγαμιαίο σεξ

Απόκάλυψη: Ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση Τσουβάλα – Γιατί κόπηκε τελικά ο Αν. Δασκαλάκης, που υπέστη δεύτερη σερί ήττα και επελέγη ο Μιχ. Καραμαλάκης για νέος Γ.Γ. του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Ο Σπύρος Λάτσης, διά μέσω της Μελίνας Παΐζη, βάζει πόδι ακόμη πιο προσωπικά στη Διοίκηση της Lamda Development