Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό της ιστοσελίδας Newsbomb.gr, που διενεργήθηκε στο διάστημα 31 Αυγούστου μέχρι 5 Σεπτεμβρίου και άρα περιέχει και τον απόηχο του ζητήματος των παρακολουθήσεων, η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να διαμορφώνεται στο 6,4%.

Ειδικότερα, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι στο 28,6% (όταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση από 16 – 18 Μαΐου 2022 ήταν στο 29,1%). Με τη σειρά του ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να ανεβαίνει από 21,7% της προηγούμενης έρευνας του Μαΐου στο 22,2%.

Μάλιστα, μικρή άνοδο εμφανίζει και το ΠΑΣΟΚ που από το 11,8% πηγαίνει στο 12,1%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5,1%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜεΡΑ25 στο 4,1%. Το κόμμα «Έλληνες – εθνικό κόμμα» του Ηλία Κασιδιάρη είναι στο 2%.

Με αναγωγή τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

-Για τη ΝΔ από 31,6% μέχρι 37,4%

-Για τον ΣΥΡΙΖΑ από 24% μέχρι 29,4%

-Για το ΠΑΣΟΚ από 12,4% έως 16,8%

Δημοσκόπηση MRB:Η ιεράρχηση των προβλημάτων από τους πολίτες 

Από την δημοσκόπηση της MRB γίνεται απολύτως ξεκάθαρο ότι ο δρόμος προς της κάλπες είναι στρωμένος με την… ακρίβεια.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Ποια θέματα επικαιρότητας σας απασχολούν περισσότερο;» η ακρίβεια και η αύξηση των τιμών είναι μακράν το πρώτο θέμα. Το ερώτημα ετέθη ως εξής: «Θα σας διαβάσω κάποια θέματα και θα ήθελα να μου πείτε ποια είναι τα δύο βασικότερα που σας απασχολούν εσάς προσωπικά;». Από την πρώτη και την δεύτερη αναφορά (προσθετικά) προκύπτει η ακρίβεια σε ποσοστό 86,1%. Πρακτικά το 65,8% το αξιολογεί και το ιεραρχεί ως πρώτο πρόβλημα στη χώρα. 24,8% ανησυχούν για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις που θα έχει στην χώρα μας. 23,7% φοβούνται την ανεργία, 17,4% την πορεία των ελληνοτουρκικών και το 12,8% τους απασχολεί το ζήτημα των παρακολουθήσεων. Επί της ουσίας το ζήτημα των παρακολουθήσεων στην ιεράρχηση των πολιτών έρχεται όγδοο με ποσοστό 2,5%. Ελάχιστοι λοιπόν θεωρούν ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί επί της ουσίας την καθημερινότητά τους.

Δημοσκόπηση MRB: Η ακρίβεια καθορίζει την ψήφο

Σε ποσοστό 63,6% οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι η ψήφος τους θα επηρεαστεί από την ακρίβεια. 7,1% θα επηρεαστούν από την ανεργία, 6,1% από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, 5,8% από τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και μόνο 5,1% από τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων με στόχο τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Διαβάστε ακόμη: