O Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει «10άρι» στον ΠΑΟΚ και κάποιοι πρότειναν / προσπαθούν να περάσουν –μέσω Σαββίδη– τον Πάουλο Φερνάντες του Βόλου. Για τον οποίο ο Μπέος λέει πως δεν τον πουλάει τώρα, ίσως τον Δεκέμβριο, παρότι το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι του 2023, άρα από τον Γενάρη θα είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου κάνει… γούστο!

Η αλήθεια είναι πως ο Δήμαρχος και ιδιοκτήτης της ομάδας του Βόλου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου πιθανότατα θα τον έχει πουλήσει. Μπορεί να τον κοστολογεί με 1.200.000 για το εξωτερικό και 1.000.000 για την Ελλάδα, αλλά στο τέλος, εφόσον σκάσει ικανοποιητική πρόταση θα τον δώσει και με λιγότερα (6ψήφιο νούμερο). Τώρα φροντίζει να τον… πλασάρει!

Ο Φερνάντες είναι όντως ωραίος παίκτης, μπαλαδόρος αλλά για τον Λουτσέσκου δεν είναι… 10άρι! Σύμφωνα με το αγωνιστικό heatmap του Φερνάντες κινείται, πάει και πατάει παντού αλλά πολύ, πολύ λιγότερο στη ζώνη του «10αριού»! Και τέτοιους παίκτες στον ΠΑΟΚ ο Ρουμάνος έχει και του… περισσεύουν: Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Κουαλιάτα, Μουργκ, Αντρέ Ρικάρντο…


Μέσα στον Αύγουστο, ο Πάουλο Φερνάντες προτάθηκε και στον Παναθηναϊκό, παρότι ήταν γνωστό πως πήγαινε να κλείσει τον Μπερνάρντ! Για την ακρίβεια προτάθηκε ξανά αφού είχε απασχολήσει τους «πράσινους» και στην αρχή του μεταγραφικού καλοκαιριού.

Έμαθα πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν ήταν αρνητικός για τον Φερνάντες, ανεξάρτητα από την ενίσχυση με τον Βραζιλιάνο παικταρά (ο Μπερνάρντ είναι αυτό που έλεγαν παλαιότερα «μεταγραφή αεροδρομίου»).

Άλλωστε ο Σέρβος τεχνικός μαζί με τον στενό συνεργάτη του στα μεταγραφικά, τον Χρήστο Κόντη, κοιτάζουν πολύ και το ελληνικό πρωτάθλημα για ενίσχυση. Βασικούς με ξένους Σουπερλιγκάτους και όχι Έλληνες.

Γιατί, λοιπόν, το «τριφύλλι» ξανά… πάγωσε την περίπτωση του Φερνάντες; Αυτοί που ξέρουν απαντούν με ένα ονοματεπώνυμο: Γιάννης Αλαφούζος! Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού δεν θέλει πολλά, πολλά –γενικότερα να νταραβεριστεί– με τον Αχιλλέα Μπέο. Πόσω μάλλον να του… δώσει και ζεστό / μπόλικο χρήμα. Συνέβη το περασμένο καλοκαίρι και με τη μεταγραφή του αριστερού μπακ Φεράρι, που δεν έγινε από τον Βόλο στον Παναθηναϊκό…

Στο… τέλος της μεταγραφικής περιόδου βέβαια μπορεί και να δούμε τον Φερνάντες να καταλήγει τελικά στην ΑΕΚ, εφόσον δεν περάσει / πουληθεί στον ΠΑΟΚ. Ο Μπέος έχει άριστη σχέση με Μελισσανίδη – Παπαδόπουλο και ο Φερνάντες έχει μεγάλο fun club στην «Ένωση».


Άλλωστε Φερνάντες και Φαν Βέερτ ήταν στην μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ, στην προ Αλμέιδα εποχή. Ειδικότερα για τον 25χρονο Ισπανό μπαλάτο μεσοεπιθετικό, ο Αργεντινός κόουτς της ΑΕΚ στα μέσα του καλοκαιριού, όταν ρωτήθηκε αν θα τον ήθελε, είπε πως είναι καλυμμένος με τον Πινέδα και τον Μάνταλό. Πρέπει, λοιπόν, να αλλάξει γνώμη ή να του την αλλάξουν…

Και κάτι τελευταίο: τόσο ο Φερνάντες, όσο και ο Τομ Φαν Βέερτ ουσιαστικά δεν ανήκουν στον Βόλο αλλά στον… Μπέο. Με την έννοια πως στις συζητήσεις για την πώληση της ΠΑΕ, ο Αχιλλέας ξεκαθάριζε πως οι συγκεκριμένοι δύο παίκτες θα έπρεπε να μείνουν εκτός συμφωνίας / πακέτου και θα τους «διαχειριζόταν» αυτός με τους ατζέντηδές τους!


Επειδή γράφονται πολλά για τον Αλεξανδρόπουλο και την πολιτική της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Γιοβάνοβιτς και ιδιοκτησία είχαν συμφωνήσει από την περασμένη άνοιξη (ίσως και νωρίτερα) πως θα έπρεπε να γινόταν μία στοχευμένη προσπάθεια, προκειμένου ο διεθνής Έλληνας μέσος να αποτελούσε μία… υπερήφανη πώληση αυτό το καλοκαίρι! Ντε φάκτο αυτό που σας γράφω…

Μάλιστα η «πράσινη» ΠΑΕ δεν έμεινε μόνο στον Έλληνα μεγαλοατζέντη, Πασχάλη Τουντούρη, που έχει στο πελατολόγιό του τον Αλεξανδρόπουλο, αλλά είχε αποταθεί και σε άλλα μεγάλα μανατζερικά γραφεία ζητώντας να δουλέψουν την πώλησή του στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Με ένα ποσό πάνω από τα 4.000.000 ευρώ!

Επίσης, είναι αλήθεια, πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θεωρούσε / θεωρεί βασικό κι αναντικατάστατο τον Αλεξανδρόπουλο (όπως για παράδειγμα τους Παλάσιος, Αιτόρ, Πέρεθ, Σχένκεφελντ, Χουάνκαρ), αλλά τον υπολόγιζε για το βασικό ροτέισον. Και ο λόγος είναι οι… πάσες του Αλεξανδρόπουλου, χαρακτηριστικό που για μέσους και το στυλ παιχνιδιού του Σέρβου τεχνικού είναι υπέρ–απαραίτητο…


Η Σπόρτινγκ παρακολουθεί συστηματικά εδώ και έναν χρόνο τον Αλεξανδρόπουλο και από την στιγμή που πούλησε με 45.000.000 ευρώ τον Ματέους Νούνιες στη Γουλβς (ένα ακόμη «χρυσό» deal του Ζόρζε Μέντες, μέσα από τα περίφημα πορτογαλικά κανάλια αφού ο άσος ήταν πελάτης του και τον πήγε στην αγγλική ομάδα που ελέγχει, όπως ακριβώς είχε κάνει και με τους… Ποντένσε, Σα κι άλλους βέβαια!), «έφεξε» στον Αλεξανδρόπουλο.

Ο Έλληνας μέσος ήταν… μέλος μια τετράδας υποψηφίων «αντί–Ματέους Νούνιες», στη σχετική λίστα της Σπόρτινγκ και προτιμήθηκε για πολλούς και διαφόρους λόγους. Ένας και βασικός, γιατί το κλαμπ της Λισαβόνας πριν από λίγο καιρό έκανε με τον Παναθηναϊκό deal πώλησης 3.500.000 ευρώ για τον Σπόραρ, που στην Σπόρτινγκ αποτελούσε πλέον… φύρα.


Ουσιαστικά, λοιπόν, αποκτώντας τον Αλεξανδρόπουλο στη Σπόρτινγκ δεν θα χρειαστεί να βγάλουν από το ταμείο τους πάνω από 1 με 1.5 εκατομμύριο ευρώ σε ρευστό (είτε deal κλείσει στα 4.5 είτε στα 5.000.000 ευρώ) αφού η διαπραγμάτευση γίνεται και σε σχέση με τα λεφτά του Σπόραρ.

Κάποιοι μάλιστα μπασμένοι της μανατζερικής πιάτσας υποστηρίζουν ότι από τότε που η Σπόρτινγκ πουλούσε τον Σλοβένο φορ στον Παναθηναϊκό έβαζε «υποθήκη» για τον Αλεξανδρόπουλο, αρκεί να έφευγε ο Ματέους Νούνιες (τον οποίο ο agent Μέντες είχε «δρομολογήσει» για το «Μολινό»)…


Από εκεί και πέρα έπαιξε ρόλο και ο… Βλαχοδήμος, μία μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό στη Μπενφίκα που της βγήκε 1000% αλλά και οι γνώμες που μάζεψαν οι Αμορίμ / Ούγκο Βιάνα για τον Αλεξανδρόπουλο.

Η στήλη έμαθε πως η Σπόρτινγκ ρώτησε τόσο τον Λάζλο Μπόλονι –που συνεργάστηκε με τον Αλεξανδρόπουλο στο «τριφύλλι»– όσο και τον Πέδρο Μαρτίνς που τον «έζησε» ως αντίπαλος από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Και οι δύο προπονητές είπαν τα καλύτερα για τον Αλεξανδρόπουλο…

Τέλος, είναι και τα λεφτά σούπερ για τον Αλεξανδρόπουλο, που στον Παναθηναϊκό αμειβόταν με αρκετά λιγότερα από 200.000 τον χρόνο. Η Σπόρτινγκ τού πρόσφερε τετραετές συμβόλαιο με συνολικές καθαρές αποδοχές (κλιμακωτές ανά χρόνο) 2.150.0000 ευρώ!


Για τον Ολυμπιακό, το ιδανικό θα ήταν να τελειώσει με τις μεταγραφικές προσθήκες την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη. Οι ενδείξεις όμως, λένε πως μάλλον θα ψάχνει παίκτες μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου που κλείνει εφέτος το μεταγραφικό παράθυρο στην Ελλάδα (και όχι 31 Αυγούστου, όπως στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα).

Στην μανατζερική πιάτσα ακούγεται πως ο Κάρλος Κορμπεράν έχει δώσει ήδη έκθεση για το ρόστερ και τις προσθήκες που πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένες θέσεις.

Προσοχή, σε αντίθεση με τον Μαρτίνς, ο Ισπανός κόουτς δεν έχει ζητήσει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, δεν έχει δηλαδή δώσει… ονόματα αλλά υποδείξει μεταγραφές με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ενίσχυση σχεδόν σε όλες τις γραμμές.

Για παράδειγμα, η απόκτηση του Γιου Τζο–Χουάνγκ ήταν στοχευμένη λόγω του στυλ του Νοτιοκορεάτη σέντερ φορ και των χαρακτηριστικών που ήθελε ο Κορμπεράν. Με τον τελευταίο να θέλει επιπλέον και στόπερ (κατά προτίμηση αριστεροπόδαρο) και «δεκάρι» και εξτρέμ, ενώ δεν είναι τυχαίο πως προτείνονται και μπακ που μπορούν να αγωνίζονται και στις δύο πλευρές. Βέβαια ο Ολυμπιακός στους δεξιούς μπακ διαθέτει τέσσερις (Βρσάλικο, Άβιλα, Ανδρούτσο, Λαλά) κι άλλους τόσους αριστερούς (Ρέαμπτσιουκ, Λάιτνερ, Κούτρη, Κίτσο), οπότε κάποιοι πρέπει και να φύγουν…

Διαβάστε ακόμη:

Χαμός με βίντεο που δείχνει τη νέα σύντροφο του Πικέ να χορεύει τραγούδι της Σακίρα φορώντας μόνο τα εσώρουχά της

Ο «Mr. Sirina» δίνει 10 εκατομμύρια ευρώ στην Άμπερ Χερντ για να παίξει σε ελληνική ταινία πορνό!

Ελένη Βρεττού: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα CEO ελληνικής τράπεζας