Η κυβέρνηση κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τους καλύτερους οιωνούς.

Οι υποψήφιοι της στις Περιφέρειες είναι σχεδόν όλοι φαβορί να κατακτήσουν την πρωτιά και να εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή.

Οι μόνοι που θα χρειαστούν να δώσουν μάχη στο δεύτερο γύρο είναι ο Γιώργος Κασαπίδης στη Δυτική Μακεδονία, ο Χρήστος Μέτιος στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, ο Αλκιβιάδης Στεφανής στο Βόρειο Αιγαίο και η Ρόδη Κράτσα στα Ιόνια Νησιά.

Και με ένα αστερίσκο θα βάλουμε και τον Δημήτρη Πτωχό ο οποίος ναι μεν προηγείται του επίσης δυνατού Πέτρου Τατούλη αλλά μπορεί να μην πιάσει το 43% και να πρέπει να πάει σε δεύτερο γύρο.

Η ΝΔ περιμένει να κερδίσει από τον πρώτο γύρο Κεντρική Μακεδονία με Τζιτζικώστα, Νότιο Αιγαίο με Χατζημάρκο, Στερεάς Ελλάδας με Σπανό, Θεσσαλίας με Αγοραστό, Δυτικής Ελλάδας με Φαρμάκη, Ηπείρου με Καχριμάνη, Αττικής με Χαρδαλιά ενώ και η περιφέρεια Κρήτης θα βγει σίγουρα ο Αρναουτάκης που στηρίζεται από ΝΔ.

Ουσιαστικά μιλάμε για 8 στα 8 από την πρώτη Κυριακή για την Νέα Δημοκρατία και με αξιώσεις να πάει στο 13 στα 13 στην δεύτερη.

Ακόμα, όμως, και να χάσει κάποιες δεν μιλάμε για ήττα από άλλο κόμμα αλλά από αντάρτες που προέρχονται από την ΝΔ.

Όσο για τους 3 μεγάλους δήμους η ΝΔ σίγουρα θα πάρει τον Πειραιά και την Αθήνα ενώ στην Θεσσαλονίκη θα πέσει όλος ο μηχανισμός στην δεύτερη Κυριακή.

Ο Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ταξίδια και την άλλη εβδομάδα σε Κέρκυρα, Λέσβο και Θεσσαλονίκη.

Τούτων δοθέντων και δίνοντας την πραγματική διάσταση, πρέπει να πούμε ότι η ΝΔ είναι πραγματικός κυρίαρχος και των αυτοδιοικητικών εκλογών ακόμα και αν χάσει κάποια περιφέρεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τραγικά απών και το ΠΑΣΟΚ είναι, επίσης, χαμένο από την στρατηγική απομονωτισμού που ακολούθησε ενώ θα μπορούσε να προάγει υποψηφιότητες που στηρίζονται και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα αρχίσουν τα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το αριστερό ρεύμα του κόμματος έχει αποφασίσει να αποχωρήσει, είναι ενδεικτικές οι ομιλίες στελεχών στην διαδικτυακή συνδιάσκεψη της Ομπρέλας που ήθελαν να φύγουν άμεσα καθώς ο Κασσελάκης υπό τις οδηγίες του Νίκου Παππά θα καθυστερήσει σκόπιμα το Συνέδριο για να μην γίνει φασαρία.

Λέγεται ότι θέλει να το κάνει το Φεβρουάριο για να κάμψει τις αντιδράσεις με το καιρό.

Όμως, η Ομπρέλα βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός και στελέχη της αντιπολίτευσης δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην σύνθεση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποφασιστεί την Πέμπτη.

Εκεί που ίσως δούμε τον Παύλο Πολάκη συντονιστή των ΕΠΕΚΕ στην Βουλή μία θέση που δίνει κύρος αλλά είναι και ψιλοθεσμική αφού πρέπει να μιλάει και με τα άλλα κόμματα.

Πάντως, οι δημοσκοπήσεις που έχουν φτάσει στα κομματικά επιτελεία δείχνουν τα εξής: Μπορεί να είναι επικοινωνιακός ο Στέφανος Κασσελάκης (με πολλές γκάφες όμως) αλλά οι αριστεροί ψηφοφόροι έχουν απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν πάει είτε στο ΚΚΕ είτε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εκτόξευση του ΚΚΕ που για πρώτη φορά ακουμπάει και το 10%!!!

Φαίνεται ότι οι πραγματικοί αριστεροί δεν πείθονται από τον Κασσελάκη τον οποίο θεωρούν (όπως ο Φίλης και ο Κόκκαλης) Ρεπουμπλικάνο και Τραμπ της Ελλάδας.

Διόλου τυχαίο καθώς ο Κασσελάκης -όπως και ο σύζυγός του Τάιλερ- ήταν δηλωμένος υποστηρικτής των Ρεπουμπλικάνων.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κάψα να αντιπολιτευτεί τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εξήγησε και ο ίδιος, δεν είναι καν βουλευτής για να αντιπαρατεθεί μαζί του στην Βουλή, στο φυσικό χώρο που κατατίθενται οι πολιτικές προτάσεις, δεν έχει υποστηρίξει μία πολιτική θέση με αρχή, μέση, τέλος παρά μόνο γενικόλογα συνθήματα και τρίτον έχει υπαρχηγούς στην Βουλή τον Πολάκη και τον Παππά που από μόνοι τους «διώχνουν» σοβαρό αριστερό και κεντρώο κόσμο.

Ουσιαστικά, η στρατηγική της ΝΔ είναι να τους αφήσει να εκτεθούν από μόνοι τους, να μην εμπλακεί στα εσωκομματικά τους και να τους αντιμετωπίσει μόνο πολιτικά.

Διαβάστε ακόμη: